Humor

Hartverwarmende fantheorie 'Ratatouille' blijkt dikke onzin

Regisseur Brad Bird reageert via Twitter.

door Jeffrey Kouters om 14:56 in Humor
Brad Bird (The Incredibles) heeft een interessante fantheorie over zijn animatiefilm Ratatouille (2007) naar het rijk der fabelen verwezen.


Wanneer culinair recensent Anton (Peter O'Toole) de ratatouille van Remy (Patton Oswalt) proeft, herinnert hij zich zijn moeders keuken. Oplettende fans hebben onlangs een paar details ontdekt die lijken te suggereren dat Remy opgegroeid is in het ouderlijk huis van Anton en heeft leren koken door naar diens moeder te kijken.

Reactie regisseur
"Ik had graag willen kunnen bevestigen dat wij inderdaad dergelijke diepe lagen hadden bedacht en dat er een verhaal achter het verhaal bestaat, maar toen ik de regie overnam hikten we tegen een naderende deadline aan en waren er nog maar twee filmsets gecreëerd", vertelt Bird. "De waarheid is dat we gewoon zoveel mogelijk animatieontwerpen hebben proberen her te gebruiken".10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Kids houden zich niet bezig met dit soort theorieën dus er zit weer ergens op een zolder een ‘volwassen’ maagd met een achterstand en teveel tijd diepere lagen te ontdekken in tekenfilms Smiley face

GreenHornet

Avatar

Nu maak je deze film R rated door deze diepe lagen

KeesjeNL

Avatar

@ Frietgezicht Want 'tekenfilms' zijn volgens jou alleen bedoeld voor 'kids'?

Frietgezicht

Avatar

Net als jurkjes bedoeld zijn voor vrouwen maar je mag er best eentje dragen hoor!

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Friet,

Het idee dat animatiefilms alleen voor kinderen zijn, is al even achterhaald als het idee dat de aarde plat is. Natuurlijk lopen er ook nog mensen rond die dat laatste geloven dus we zullen je maar niet teveel kwalijk nemen, zeker?

Frietgezicht

Avatar

^ Dat is heel leuk als je dat jezelf wijst maakt maar volwassen mensen gaan niet op een verjaardag praten over of anderen Inside Out of Cars 2 al hebben gezien. Dat kijk je met je kids en hier lees ik dat trouwens ook vaak zat dus doe niet of het achterhaald is. Ja er zijn mensen die liever Frozen kijken dan een debat tussen Hillary en Trump net als sommige mannen graag dat jurkje dragen. Jij mag met een jurkje aan Let It Go zingen. Zelf je leven invullen maar maak het niet normaal.

Gooische Vrouwen is een vrouwen serie, heb ik meegekeken met een vrouwtje en vond het leuk. Geef ik toe. Maar ik ga niet zeggen ‘oh is ook voor mannen enz’.
Oh Rambo 5 is geen mannenfilm want sommigen vrouwen vinden het ook leuk. De aarde is plat bla bla. Alles is voor iedereen!

Heb het trouwens niet over voor volwassenen gemaakte animatie zoals sommige Japanse films of series zoals South Park en American Dad.
Het het over die Pixar films enz. Idd fijn dat je al volwassene wat extra verborgen geintjes ziet als je met kids kijkt maar het blijft gemaakt voor kids.

leidenaar

Avatar

+ 1 Frietgezicht.
Ik kijk weleens een pixar film ofzo met mijn kleine en soms vermaakt het mij ook wel maar ik ga niet met mijn vrouw alleen met z’n 2en naar zo’n film. Hahaha.

Zap, hoe oud ben jij als ik vragen mag?

Frietgezicht

Avatar

Er was een tijd dat de aarde plat was, mannen nog moesten jagen voor vlees en vochten met zwaarden.
Nu komen er een paar die benen scheren, tekenfilms kijken en zichzelf wijsmaken dat het normaal is Smiley face

KeesjeNL

Avatar

@Frietgezicht Ik vind dat je er een hele rare gedachtegang op nahoudt, laats heb ik deze film nog iemand aangeraden van +60 jaar maar hij had hem al gezien en vond het een top-film. Gewoon, tijdens de koffiepauze..

NieuwsFilm

meest populair