Ratatouille (2007)

A comedy with great taste.

Pixar legt de lat voor westerse animatiefilms wederom een stukje hoger.
play

8,3 details

  • 111 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
111 Min Verenigde Staten

Ratatouille, vertelt het verhaal van Remy, een ratje met een passie voor koken. Remy is het zat om afval te eten en met zijn scherpe neus gif te detecteren voor zijn rattenkolonie. Hij is vastbesloten om zijn droom te verwezenlijken; hij moet en zal een chefkok worden. Zelfs de gevaren, waar hij als ongebruikelijke en vooral ongewenste bezoeker, in de keuken van een Frans sterrenrestaurant tegenaan zal lopen, houden hem niet tegen.Wanneer Remy per toeval uitkomt onder het beroemde restaurant van zijn eigen culinaire held, Auguste Gusteau, ontmoet hij Linguini, een keukenhulp. Samen vormen ze een team. Al gauw zet Remy’s passie voor koken de hele culinaire wereld van Parijs op zijn kop. En dit zorgt voor heel wat hilarische situaties.

Regie
Brad Bird
Jan Pinkava
Cast
Brian Dennehy, Peter O'Toole, Will Arnett, Ian Holm, James Remar, John Ratzenberger, Patton Oswalt, Brad Garrett, Janeane Garofalo, Teddy Newton, Peter Sohn, Lou Romano, Jake Steinfeld, Tony Fucile, Julius Callahan.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 623.722.818
Release
29.06.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Brad Bird | Cast: Patton Oswalt (Remy), Lou Romano (Linguini), Ian Holm (Skinner), Brian Dennehy (Django), Peter O’Toole (Anton Ego) e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2007

Disney heeft sinds 1937 een groot aantal (westerse) animatieklassiekers gemaakt. Hele generaties zijn opgegroeid met films als Bambi, Dumbo, Fantasia, Peter Pan, The Jungle Book, Mary Poppins en vele andere originele films of adaptaties van bestaande bekende verhalen en sprookjes. Vlak voordat het definitief misging met Disneys eigen 2-D animatiefilms, halverwege de jaren negentig, kocht het bedrijf de 3-D animatiestudio Pixar op, ooit geboren uit een onderdeel van Lucasfilm. Sindsdien heeft Pixar de enige films van betekenis binnen de Disneystal geproduceerd. Terwijl de kwaliteit van Disneys eigen producties met een enorme vaart bergafwaarts ging, hield Pixar met de ene na de andere prachtfilm de naam hoog.

Het begon in 1995 met Toy Story en hield aan tot afgelopen jaar. Elke film was nog beter dan de vorige, het niveau van de animaties bleef maar toenemen en de originele verhalen en humor vonden weerklank bij zowel critici als publiek en bij zowel jong als oud. Pas vorig jaar werd de eerste misser gemaakt in de vorm van Cars, maar deze zomer slaat Pixar duizelingwekkend hard terug met misschien wel zijn beste film tot nu toe. Onder de bezielende leiding van Brad Bird (The Incredibles, The Iron Giant, The Simpsons) is Pixars nieuwste een feest voor oog, oor, hersens en hart geworden.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Ratatouille Nieuwsberichten

Laatste reacties

DennisAmerica11

"...Geweldig. Knap werk. vind het verhaal ook leuk dat er een dier als hoofdpersonage is. Leuk gedaan. a......"

johanmeesters

"...Deze film is in een woord, geweldig. De muziek, het script de personages de sfeer alles klopt. He......"

benjamin

"...Pixar maakt sinds deze film niks meer dat voor mij onder de 10 scoort, topfilm...."

Ratatouille

acties