Blu-ray

Blu-ray review 'Pokémon Detective Pikachu' - Succesvol genoeg?

Ryan Reynolds is de praatgrage Pikachu.

door Bram de Groot om 07:49 in Blu-ray
Regie: Rob Letterman | Cast: Ryan Reynolds (Detective Pikachu), Justice Smith (Tim Goodman), Kathryn Newton (Lucy Stevens), Bill Nighy (Howard Clifford), Ken Wantanabe (Lieutenant Hide Yoshida) e.a. | Speelduur: 104 minuten | Bioscooprelease: 08.05.2019 | FilmTotaal Recensie: 3 sterren

De Pokémon-hype is enorm. Er zijn kaarten, uiteenlopende games, knuffels, speelgoed en uiteraard de bekende animatieseries. Een grote Amerikaanse Pokémon-Hollywoodfilm was er echter nog niet. Eerder dit jaar werd Pokémon Detective Pikachu een feit, met de stem van Ryan Reynolds, een rol voor Jurassic World-acteur Justice Smith en uiteraard heel veel Pokemon-figuurtjes. Een echt groot succes werd de film (verrassend genoeg) niet.

De ontvangst was doorgaans best oké, maar op één of andere manier wist de film de aandacht niet volop te krijgen. Mogelijk kwam het doordat de film vlak na Avengers: Endgame verscheen. Ook leek Pokémon Detective Pikachu zich toch op een iets te oude doelgroep te focussen en heeft Reynolds na Deadpool een toch wat te grof imago.

Voldoende voor een vervolg?

In het $150 miljoen kostende Pokémon Detective Pikachu, goed voor een prima $431,6 miljoen wereldwijd, raakt privédetective Harry Goodman mysterieus vermist. Zijn vermissing zorgt ervoor dat zijn 21 jarige zoon Tim op zoek gaat naar wat er is gebeurd. In zijn zoektocht krijgt Tim hulp van de voormalige partner van zijn vader: Detective Pikachu. Als ze erachter komen dat zij het enige mens-Pokemon duo zijn dat elkaar kan verstaan, besluiten Tim en Pikachu samen te werken om het mysterie te ontrafelen.

Blu-ray uitgave: Pokémon Detective Pikachu

Discs: | 1 x Blu-ray | Release: Augustus 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051889651529 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Pokémon Detective Pikachu zit vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont Tim en de gele Pikachu. De achterkant hint naar flink wat bonusmateriaal. De leeftijd: 9 jaar.

Beeld & geluid

Warner Bros. stelt bij deze schijf zeker niet teleur wat betreft de weergave. De studio krijgt zelfs een dikke pluim voor hoe de kleuren van het scherm springen. Deze zijn niet alleen sterk aanwezig, maar ook heerlijk warm. De visuele effecten in de hoofdfilm zijn rijkelijk aanwezig, maar het geheel heeft een zeer filmische stijl, ook door een lichte ruis. Erg fraai gedaan.

De geluidstrack is Dolby Atmos en dit lijkt doorgaans de standaard te worden bij uitgaven van de grootste Hollywood-films. De track laat zich vertalen naar een Dolby Digital Plus 7.1 geluidstrack en laat een vol, energierijk geluid horen, met veel surround effects en moderne muziek van Henry Jackman - bekend van zijn werk aan films als Ralph Breaks the Internet en Kingsman: The Golden Circle.

Bonusmateriaal

De extra's blijken vooral korte featurettes en andere video's. Het meest inhoudelijk is Creating the world of Detective Pikachu, een vijfdelige reeks met video's die gezamenlijk een mooie 'making of' vormen voor de visueel krachtige film. Andere extra's zijn vooral voor de lol en voegen eigenlijk maar weinig toe. Aardig is nog een korte alternatieve startscène en als je dol met op een optie als Picture-in-Picture, dan biedt deze schijf de speelse Detective Mode-track.

Heb jij Pokémon Detective Pikachu gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken? Of wacht je liever op een vervolg?3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

flep

Avatar

Heb de film met mijn zoon gekeken. Ondanks dat ik zelf niet van de generatie Pokémon ben, vond ik de film echt geweldig. Voor de kids en Pokémon liefhebbers genoeg raakvlak, en door Reynolds ook voor mij voldoende humor.

JackyMax

Avatar

Had deze film best willen zien, maar dan niet in 3D.
En ik had geen keus, dus dan maar niet!

Hancock

Avatar

Vond m best wel goed

NieuwsFilm

meest populair