Lichtelijk schot in de zaak; Kleine update over 'Indiana Jones 5'

Lichtelijk schot in de zaak; Kleine update over 'Indiana Jones 5'

Als alles goed gaat, kunnen we nog steeds in juli 2021 naar de bioscoop.

Het laatste wat we wisten over Indiana Jones 5, is dat het script van oorspronkelijk scenarist David Koepp aan de kant was geschoven, dat het script van vervanger Jonathan Kasdan ook niet was wat de makers zochten en dat Dan Fogelman als meest recente persoon aangewezen was om het verhaal mooi rond te krijgen.

Er lijkt nu weer wat hoop te gloren aan de horizon betreffende het bovenstaande, want Fogelman heeft tegenover DEN OF GEEK laten weten dat hij eindelijk een richting gevonden heeft: "Ik denk dat we dit keer een goed idee te pakken hebben, ik ben aan het schrijven geslagen, dus nog heel even geduld hebben". Of hij hiermee bedoelt dat nog steeds de rode draad van Kasdan gevolgd wordt, over de legende van een zoekgeraakte Poolse trein vol met nazi-goud, zegt hij er niet bij.

De verwachting dat de opnames alsnog dit jaar kunnen beginnen in plaats van volgend jaar, lijkt daarmee ook weer iets dichterbij te komen, want (voor een laatste maal) terugkerend hoofdrolspeler Harrison Ford (77) wordt er natuurlijk niet jonger op en terugkerend regisseur Steven Spielberg heeft ook nog meer projecten op zijn agenda staan.

NieuwsFilm

meest populair