Algemeen

Lichtelijk schot in de zaak; Kleine update over 'Indiana Jones 5'

Als alles goed gaat, kunnen we nog steeds in juli 2021 naar de bioscoop.

door Arjen Rooseboom om 10:57 in Algemeen
Het laatste wat we wisten over Indiana Jones 5, is dat het script van oorspronkelijk scenarist David Koepp aan de kant was geschoven, dat het script van vervanger Jonathan Kasdan ook niet was wat de makers zochten en dat Dan Fogelman als meest recente persoon aangewezen was om het verhaal mooi rond te krijgen.

Er lijkt nu weer wat hoop te gloren aan de horizon betreffende het bovenstaande, want Fogelman heeft tegenover DEN OF GEEK laten weten dat hij eindelijk een richting gevonden heeft: "Ik denk dat we dit keer een goed idee te pakken hebben, ik ben aan het schrijven geslagen, dus nog heel even geduld hebben". Of hij hiermee bedoelt dat nog steeds de rode draad van Kasdan gevolgd wordt, over de legende van een zoekgeraakte Poolse trein vol met nazi-goud, zegt hij er niet bij.

De verwachting dat de opnames alsnog dit jaar kunnen beginnen in plaats van volgend jaar, lijkt daarmee ook weer iets dichterbij te komen, want (voor een laatste maal) terugkerend hoofdrolspeler Harrison Ford (77) wordt er natuurlijk niet jonger op en terugkerend regisseur Steven Spielberg heeft ook nog meer projecten op zijn agenda staan.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

De magie is er sinds deel 3 al van af.
Puur om nostalgische redenen wil ik deze film wel zien.

Goku32

Avatar

Zitten we daarzo op te wachten Eingelijk

peter74

Avatar

Deel 4 was minder, maar hoop dat ze de sfeer van de eerste 3 delen weer vinden. Kijk toch uit naar dit deel, ook al gaat Harrison Ford richting 80. Hij lijkt me nog fit genoeg dit aan te kunnen. Een ander dan Ford hoef ik niet te zien. Ford is Indiana Jones en een ander zou ik denk ik niet aan kunnen wennen zoals bij James Bond.

Master Of Films

Avatar

Indiana Jones 5? Wacht even. Ik heb wat gemist. 5! Dat moet toch deel 4 worden. Oh laat maar. Ik zie het al. Harrison Ford heeft nog in Young Indiana Jones and the Mystery of the Blues gespeeld als een 50 jarige Indiana Jones gespeeld.

NieuwsFilm

meest populair