'Bright 2' loopt vertraging op vanwege drukke schema van Will Smith

'Bright 2' loopt vertraging op vanwege drukke schema van Will Smith

De opnames hadden al lang moeten beginnen.

Bright kwam uit in 2017 en speelt zich af in een alternatief heden, waarin mensen de aarde delen met o.a. orks, dwergen en centauren. Will Smith speelt een politieman die samen moet werken met een ork, gespeeld door Joel Edgerton. Samen moeten ze hun wereld beschermen tegen duistere krachten. Het vervolg op Bright komt er nog steeds, al zal dit wel wat langer duren dan verwacht.

Het eerste deel kostte Netflix maar liefst 90 miljoen dollar. De streamingdienst was er namelijk zeker van dat het een grote hit zou worden en er meerdere sequels gemaakt zouden kunnen worden. Filmcritici waren echter niet overtuigd, al werd de film wel goed onthaald door de Netflix-gebruikers. Zo werd de film al in het eerste weekend maar liefst 11 miljoen keer bekeken en scoorde hij maar liefst 84% op Rotten Tomatoes. Genoeg voor een vervolg dus.

Vertraging
Er werd verwacht dat het filmen van Bright 2 begin dit jaar van start zou kunnen gaan, toen bekend werd dat Smith niet zou terugkeren als Deadshot voor de nieuwe The Suicide Squad. De acteur heeft echter al te veel andere zaken op zijn agenda staan, waardoor de sequel alsnog vertraging op loopt.

Dit liet Lucy Fry weten, die in het eerste deel te zien was: ''We wilden er dit jaar nog aan beginnen, maar het kwam er niet van omdat Will het te druk heeft. Ik hoop wel echt dat het er nog van komt, want het is een geweldig project om aan mee te mogen werken. Ik hoop dat we er snel aan kunnen beginnen''.

NieuwsFilm

meest populair