Algemeen

'Bright 2' loopt vertraging op vanwege drukke schema van Will Smith

De opnames hadden al lang moeten beginnen.

door Wouter Drummen om 22:30 in Algemeen
Bright kwam uit in 2017 en speelt zich af in een alternatief heden, waarin mensen de aarde delen met o.a. orks, dwergen en centauren. Will Smith speelt een politieman die samen moet werken met een ork, gespeeld door Joel Edgerton. Samen moeten ze hun wereld beschermen tegen duistere krachten. Het vervolg op Bright komt er nog steeds, al zal dit wel wat langer duren dan verwacht.

Het eerste deel kostte Netflix maar liefst 90 miljoen dollar. De streamingdienst was er namelijk zeker van dat het een grote hit zou worden en er meerdere sequels gemaakt zouden kunnen worden. Filmcritici waren echter niet overtuigd, al werd de film wel goed onthaald door de Netflix-gebruikers. Zo werd de film al in het eerste weekend maar liefst 11 miljoen keer bekeken en scoorde hij maar liefst 84% op Rotten Tomatoes. Genoeg voor een vervolg dus.

Vertraging
Er werd verwacht dat het filmen van Bright 2 begin dit jaar van start zou kunnen gaan, toen bekend werd dat Smith niet zou terugkeren als Deadshot voor de nieuwe The Suicide Squad. De acteur heeft echter al te veel andere zaken op zijn agenda staan, waardoor de sequel alsnog vertraging op loopt.

Dit liet Lucy Fry weten, die in het eerste deel te zien was: ''We wilden er dit jaar nog aan beginnen, maar het kwam er niet van omdat Will het te druk heeft. Ik hoop wel echt dat het er nog van komt, want het is een geweldig project om aan mee te mogen werken. Ik hoop dat we er snel aan kunnen beginnen''.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Malloy de Beer

Avatar

Ik zit totaal niet op een tweede deel te wachten.. hij wordt erg positief beoordeeld maar persoonlijk vond ik het een vreselijk slechte film. Staat ook echt in mn lijstje van slechtste films ooit. Vond er gewoon niks goeds en zeker niets leuks aan. Zelfs na twee keer niet (probeerde hem echt leuk te vinden).

Thiver

Avatar

Molly de Beer "hij wordt erg positief beoordeeld"

Door wie? Deze film werd bij zijn release unaniem afgebrand.

HaagseTVJunkie

Avatar

Geweldig film heb hem ondertussen al 7x gezien. Het concept is ook geweldig, meeste films of series met High-Fanatasy spelen zich allemaal tussen de middeleeuwen en begin industriële revolutie af. Het is zo verfrissend om dit te zien in een moderne wereld.
Vermoed dat alleen daarom dat Bright zo populair is.

Kan niet wachten op het vervolg en eventuele spinoffs.

Malloy de Beer

Avatar

@Thiver
Geen idee meer waar. Maar ik meen me te herinneren dat er een paar positieve dingen werden genoemd maar 1 positief puntje is al te veel . Het leek wel alsof de film door een vijftien jarige was gemaakt met zijn schoolpotlood, smartphone camera , pc en studiegeld wat die heeft gestolen van zijn ouders.

Daarom heeft deel 2 vertraging denk ik, hij moet nog even sparen.

Goku32

Avatar

Ik zit wel totaal op een 2de deel te wachten. Ik vond deel 1 een vermakelijke film

Stephan123

Avatar

De eerste film was prima, ben benieuwd naar het vervolg. Ieder zijn smaak .

Goku32

Avatar

Stephan123 mooi gezegt maat

Sunspot

Avatar

Nog niet gezien, helemaal vergeten. Even aan denken, hoop dat het wat is Smiley face

Mothercopper

Avatar

Is een hele slechte film. En dan bedoel ik ook een hele slechte.

MARQ242

Avatar

Voordat ik Bright zag had ik er niet veel van verwacht. Het hele concept kwam bij mij veel te geforceerd over. Na het zien was ik zeer verrast, wat een leuke buddy cop film en de hele fantasy insteek was heel natuurlijk verwerkt in de film. De film had een onderhoudend verhaal, goeie actie en humor. Eerlijk gezegd snap ik niet waarom men deze film zo slecht vond. Er wordt door jullie ook niet echt veel redenen genoemd waarom de film nou zo slecht is. Tuurlijk smaken verschillen, maar dat je er niks aan vindt hoeft het natuurlijk geen slechte film te zijn. En andersom is natuurlijk ook waar.

Chris23

Avatar

Kvind Bright leuker dan de gemiddelde Marvel film iig.
Gister Spiderman Far from home gekeken; doet me echt helemaal niks.
Die dikke vriend van m is niet grappig.
Die MJ vink nie lekkah.
De beweegredenen van de vissekomhoofd waren preposterous. (en wat wou ie doen als b.v. Thor of Hulk terug komt?)
De actie was bland; geen stakes , geen pijn geen gore niks. (In Bright zit iig tenminste nog wat geweld en bloed.)
Kvin d(i)e pitch meeting(s) wel leuk :


(Die Pitchmeetings vind ik alleen leuk bij films/series die ik niks an vind; die van Breaking bad of Stranger Things S03 vonnik b.v. heel flauw)

Frietgezicht

Avatar

Moet zeggen dat het (maybe door lage verwachtingen) geen vervelende zit was, originele insteek, sterke badguys.
Keek prima weg maar ook een film die ik snel vergeten ben zonder een memorabele scene of iets dat blijft hangen. Hap slik weg voer dat voor een keertje prima smaakt.

Goku32

Avatar

Dat is waar Frietgezicht, het is een film dat je snel vergeten bent. Maar verder is het wel een leuke film inderdaad,

SAS1982

Avatar

Ik vond hem best goed voor een Netflix film. De meeste Netflix films zijn gewoon bagger. Deel 2 mag van mij wel komen

ridjieddo

Avatar

Eens met Goku, stephan en haagsetvjunkie

NieuwsFilm

meest populair