Stripper dreigt misdaaddrama 'Hustlers' met Jennifer Lopez aan te klagen

Stripper dreigt misdaaddrama 'Hustlers' met Jennifer Lopez aan te klagen

Het karakter van Lopez is op het leven van de nijdige Samantha Barbash gebaseerd.

Het door Lorene Scafaria's geschreven en geregisseerde Hustlers krijgt in de toekomst mogelijk met een aanklacht te maken. Het misdaaddrama is eerder deze maand in Nederland en de Verenigde Staten uitgekomen. Gezien het budget zal er winst geboekt worden en ook zal Scafaria het niet erg vinden dat de critici haar film geweldig vindt. Toch is niet iedereen tevreden.

Diverse bronnen melden namelijk dat oud-stripper Samantha Barbash rood ziet. De film Hustlers maakt o.a. gebruik van haar persoonlijkheid. Zo is het karakter van hoofdrolspeler Jennifer Lopez - Ramona Vega - enigszins op Barbash gebaseerd. Laatstgenoemde beweert geen cent te hebben gekregen en heeft naar verluidt ook geen toestemming gegeven om haar levensverhaal te laten verfilmen. Kennelijk is dit ook niet nodig.

Bekijk de afbeeldingRechter
Productiebedrijf STX Entertainment, die met de beschuldiging kampt, zou volgens de advocaat van Barbash haar rechten overduidelijk hebben geschonden. Ook had de oud-stripper hun aanbod afgeslagen om in de film op te treden. Als we STX mogen geloven is alles netjes verlopen. Kennelijk hadden ze Barbash's toestemming niet nodig om haar levensverhaal te gebruiken.

Zo onthulde een woordvoerder van het bedrijf: "Wij zullen ons recht verdedigen om verhalen te vertellen die op feiten zijn gebaseerd, opgeslagen in openbare gegevens. We kijken ernaar uit om deze zaak voor een rechter op te lossen."

Drugs en erkenning
Een weekje geleden sprak Barbash met roddelwebsite TMZ. Ze vertelde het niet eerlijk te vinden hoe ze in de film wordt afgeschilderd qua drugsgebruik. Daarnaast wilde ze de rechten van haar verhaal niet verkopen, omdat ze simpelweg te weinig geld kreeg aangeboden.

Ook vond de oud-stripper het niet leuk dat Lopez nooit de moeite had genomen om contact op te nemen. Barbash: "Ik wilde geen afstand doen van mijn rechten. Ik ging mijn tv- en filmrechten niet opgeven voor een habbekrats. J.Lo werkt niet gratis. Waarom zou ik dat doen? Ik ben een zakenvrouw."

NieuwsFilm

meest populair