'Zombieland: Double Tap' introduceert een nieuwe, geëvolueerde en levensgevaarlijke zombie

'Zombieland: Double Tap' introduceert een nieuwe, geëvolueerde en levensgevaarlijke zombie

Columbus, Tallahasse, Wichita en Little Rock krijgen te maken met de T-800, een zombie vernoemd naar de beruchte Terminator.

Tien jaar na de originele Zombieland keren Columbus, Tallahasse, Wichita en Little Rock in november eindelijk terug voor Zombieland: Double Tap. De sequel zit uiteraard weer propvol vleesetende zombies, maar er is ook wel het een en ander veranderd.

We zijn tien jaar verder en hoofdrolspelers Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone en Abigail Breslin zijn inmiddels allemaal wel eens genomineerd voor een Oscar. Stone won er zelfs een voor haar hoofdrol in La La Land (2016). Toch voelt het viertal zich gelukkig niet te goed om terug te keren in de post-apocalyptische wereld waar zombies de baas zijn.

Zombie-classificaties
De zombies hebben, net als Columbus, Tallahasse, Wichita en Little Rock, ook een ontwikkeling doorgemaakt. Hoewel de monsters uit de eerste film gewoon weer te zien zullen zijn, heeft elke zombie nu een eigen classificatie gebaseerd op zijn of haar gedrag. Regisseur Ruben Fleischer zegt hier het volgende over:

"Ik denk dat onze helden een beetje hoogmoedig zijn geworden omdat de zombies geen bedreiging meer voor ze vormen. Ze hebben verschillende categorieën voor ze bedacht. De Homers zijn de domme zombies, de Ninjas zijn al een stukje vernuftiger en de slimmere zombies worden de Hawkings genoemd."

T-800
Fleischer: "Er is een nieuwe soort zombie die ze nog niet hebben ontmoet: de T-800, vernoemd naar de beruchte Terminator. Deze zombies zijn veel gevaarlijker en dreigender. Ik denk dat onze helden door deze nieuwe geëvolueerde zombie voor het eerst het gevoel hebben dat ze toch wel in gevaar zijn."

Zombieland: Double Tap draait vanaf 21 november 2019 in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair