Celebrity

Matt Damon liep meer dan $250 miljoen mis na afslaan hoofdrol 'Avatar'

James Cameron had hem 10% van de winst aangeboden.

door FilmTotaal om 09:46 in Celebrity
"Wat als?" We horen het voortdurend. Wat als een bepaalde acteur een legendarische rol had afgeslagen? Of die ene geweldige film door een hele andere persoon gemaakt was? Het creëert vermakelijke lijstjes, maar ook pijnlijke herinneringen. Waaronder voor Matt Damon. Aan het mannenblad GQ vertelde hij namelijk de hoofdrol in miljardenverdiener Avatar te hebben geweigerd. Regisseur James Cameron had hem ook 10% van de winst aangeboden. Jazeker, het zou Damon één van de rijkste acteurs hebben gemaakt.

Tijdens het interview legde de 48-jarige Amerikaan uit: "Jim Cameron had mij 'Avatar' aangeboden. En toen hij dat deed, zei hij: 'Luister nu. Ik heb niemand nodig. Ik heb hier geen naam voor nodig, een bekende acteur. Als je de rol niet aanneemt, dan ga ik voor een onbekende acteur en geef ik hem de rol. Want de film heeft jou niet echt nodig. Maar als je de rol neemt, dan geef ik je 10% [van de winst]."

Spijt
Hoewel het geld mooi zou zijn geweest, zit Damon iets anders dwars. "Het zou problemen hebben veroorzaakt voor Paul Greengrass en al mijn vrienden van 'The Bourne Ultimatum.' Daarom kon ik het niet doen." Desalniettemin is James Cameron ook geen onbekend man. Het had een speciale samenwerking kunnen zijn.

Damon eindigt: "Ergens in het gesprek zei hij tegen mij: 'Nou, weet je, ik heb maar zes films gemaakt.' Dat had ik me niet gerealiseerd. Hij werkt niet vaak, maar zijn films... Je kent ze allemaal. Dus het voelt alsof hij er meer gemaakt heeft. Ik realiseerde me, dat toen ik nee zei, ik waarschijnlijk de kans miste om iets met hem te doen. Dus dat was wel waardeloos en nog steeds wreed."

NieuwsFilm

meest populair