Algemeen

Nederland neemt massaal een Disney+ (proef)abonnement

Al 8 procent van de huishoudens heeft de betaalzender.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Sinds begin september kunnen wij als Nederlanders al Disney+ testen, nog voor dat de betaalzender op 12 november beschikbaar komt in onder meer de States. Veel Nederlanders blijken het proefabonnement te hebben afgesloten.

Ondertussen is Disney+ al drie weken gratis beschikbaar. Maar liefst zo'n 500 tot 600 duizend mensen zouden zich geregistreerd hebben. En dat is veel. Sinds 2013 wist Netflix zo'n drie miljoen abonnees aan zich te binden. En let op, Walt Disney is de ongetwijfeld grootse reclamecampagne voor het duidelijk goedkopere Disney+ nog niet eens gestart in Nederland.

8 procent van de huishoudens
Ondertussen heeft al acht procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot Disney+. De vraag is nu hoeveel mensen hun abonnement aanhouden als er 6,95 euro per maand betaald moet worden voor een nog erg beperkt aanbod. Vanaf 12 november wordt Disney+ mondjesmaat uitgebreid. Bij de start is vooral de niet gelijk bingbare Star Wars-serie The Mandalorian de eye-catcher.

Op dit moment heeft 9 procent van hoog opgeleiden een proefabonnement op Disney+ tegen zo'n 4 procent van langer opgeleiden. Maar liefst 15 procent van de Netflix-abonnees zou Disney+ nu uitproberen. Als jij nu een testaccount bij Disney+ hebt; houd jij deze aan na 12 november? En zeg je mogelijk Netflix op?

Check hier alle originele content die vanaf 12 november op Disney+ verschijnt!

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kidcassidy

Avatar

En ik neem aan al 7% die opgezegd heeft? Te karig voor dat geld. Ze hebben tijd nodig, maar in de buurt van Netflix komen ze uiteraard niet snel.

drsentertainment

Avatar

Tja. Ik kijk nu alleen maar Disney+, Videoland en Hayu het meest. Netflix is leuk, maar helaas al 6 maanden niet meer gekeken. Opzeggen dan maar?

nd90

Avatar

Logisch, het is gratis. Wij Nederlanders houden van gratis.

Renegade

Avatar

Ik zal Disney behouden. Videoland heb ik verwijderd. Netflix behoud ik naast Disney.

horizon

Avatar

dat wat nd90 schrijft

Guyon2002

Avatar

Netflix krijgt er ook duizenden abonnee's bij als ze 2 gratis maanden weggeven, dit zegt nog niks over het succes van Disney+

Ang3l

Avatar

Het is Gratis.
Daar houden wij Nederlanders van :D
Dit zegt helemaal niets. Kijk maar eens hoeveel er ook direct weer opgezegd hebben.

Rickb

Avatar

Wil het zien op 13 november. Ik ga niet voor disney+ zoveel extra bied het nog niet. En die paar series trekken mij niet over de lijn. Voor de jeugd is er zat op tv en anders wel op netflix.

Sparrow_LW

Avatar

mijn zonen willen uiteraard Disney behouden, maar van mij hoeft het niet. iig niet obv de huidige content, dus er moet nogal wat nieuws bijkomen, wil ik het interessant vinden. Netflix blijft vooralsnog mijn favoriet.

Dan80

Avatar

Nee ga hem stoppen de proef abonnement. Leuk als je van heel veel tekenfilms houd. Starwars en alle marvel al gezien. Leuk is het wel maar toch.
Vind persoonlijk nog niet een echte netflix concurrent tot nu toe met het aanbod.

Chrischzz

Avatar

Ik heb zelfs het gratis abbo nog niet genomen.
Ik vermaak me nog te goed met het aanbod op Netflix. De kinderen ook

En alle films van Disney/Marvel/Lucas heb ik stiekem al op de media speler staan

Rutherford

Avatar

Voor die prijs komt het zeker in huis. Wat heb je tegenwoordig nog voor 7€.

orlock

Avatar

waarom het onderscheid maken tussen hoog en/of laag opgeleid?

Vwall007ST

Avatar

Ik hou aan, ik wil de Mandalorian zien en de toekomstige Marvel series. Ook kijk ik uit naar de Lion King en de serie omtrent Jeff Goldblum

Johan67

Avatar

Ook gelijk een proefabonnement afgesloten, maar aangezien de app op de LG TV nog niet naar behoren werkt (geen HDR of DD 5.1 + hinderlijke lijnen) nog geen film/serie gezien. Hoop dat ze dit op tijd in orde hebben, anders zeg ik het voor 12 november weer op.

Yakuza1983

Avatar

Mensen aub het is een test fase voor 1 cent kids vinden het leuk en voor 7 euro straks zo veel meer iedere keer dat gezeik over het word niks dit dat pffffff Netflix moet eens zijn films gaan updaten en prijs omlaag 14 euro voor 4k te kijken Disney 4k 7 euro.
Wij kijken thuis YouTube Netflix en Disney en soms nog gewoon wat tv

Mothercopper

Avatar

Disney+ heeft vanaf 11 november net zo'n aanbod als dat van Netflix. De proefversie is een soort van light versie om het publiek warm te laten draaien.

Luizelgespuizel

Avatar

Lol Disney gaat echt niet zo’n assortiment als Netflix krijgen op 12 november, weet niet waar je die onzin vandaan haalt. Over originele content die mondjesmaat wekelijks binnenkomt maar te zwijgen.

kidcassidy

Avatar

Wat een gelul over dat Disney net zoveel gaat krijgen. En is ons nu aan het warm maken? Met wat? Ik heb reeds opgezegd en zie het mij niet heel snel weer afsluiten. Dan moet het aanbod zoveel ruimer zijn met allemaal nieuw spil, wil ik dat een maandje overwegen. Disney is met name leuk voor kinderen, voor volwassenen heeft het veel te weinig.

Mothercopper

Avatar

Weet je wat ik nu zo ontzettend knap vind? Dat er gasten op dit forum zitten die veronderstellen dat Disney+ veel minder content gaat aanbieden dan Netflix. Ik zeg maar, 'droom lekker verder'. Ik ken persoonlijk de senior manager e-commerce & business development bij the Walt Disney Company en die wist mij heel wat anders te vertellen.

Master Of Films

Avatar

Mothercopper "Dat er gasten op dit forum zitten die veronderstellen dat Disney+ veel minder content gaat aanbieden dan Netflix."
Veronderstel jij dat Disney+ ook volwassen content gaat aanbieden. Je weet wel films en series voor 16 jaar en ouder.

Mothercopper "Ik ken persoonlijk de senior manager e-commerce & business development bij the Walt Disney Company en die wist mij heel wat anders te vertellen."
In managers taal heet dat "wij van WC eend".

Luizelgespuizel

Avatar

Disney heeft misschien nog bakken aan content in het segment van Disney Channel niveau films die te slecht zijn om in de bioscoop uit te brengen die ze er op kunnen gooien en misschien wat Fox content. Allemaal heel leuk voor het hele gezin maar maak mij maar wakker zodra Hulu hier komt zodat het echte goede spul er op kan komen zoals de Fight Clubs, Aliens en de originele series zoals Handmaids Tale.

Maar goed Disney+ gaat inderdaad veel minder goede content krijgen dan Netflix op de korte termijn. Wat er over 5 jaar gebeurd weet ik niet maar ze zullen echt meer uit de kast moeten halen dan de zoveelste live action remake, Star Wars of Marvel serie. Daar lijkt de komende jaren weinig verandering in te komen op een uitzondering zoals de Monsters Inc serie na.

Snap trouwens niet waarom je überhaupt op een forum post als je je in zulke kringen begeeft. Lijkt mij sterk dat je überhaupt tijd hebt om dan op een forum te posten. Als het überhaupt waar is blijft het raar dat die man de eerder berichten van Disney zelf tegenspreekt.

En tuurlijk wordt het helaas een succes, zeg nergens dat het geen succes gaat worden. Betekent wel het begin van alle filmmaatschappijen die een eigen dienst gaan of willen beginnen en of je daar nu vrolijk van moet worden ? Buiten dat zegt een succes vaak ook niets over de kwaliteit. De Twilight films waren bijvoorbeeld ook successen en GTST wordt ook dagelijks door een aantal honderdduizend man bekeken.

deregtx

Avatar

Er staat veel te weinig op en nog te veel bugs om het abonnement te verlengen jammer genoeg.

Hans43

Avatar

Zolang je een abonnement kunt delen vind ik het wel leuk om erbij te hebben en wil ik best kijken wat er het eerste jaar gaat gebeuren met Disney+. Het is alleen jammer dat een PG13 aan vast zit. Netflix zal dus altijd meer variatie kunnen bieden maar is op dit moment wel twee keer zo duur. Als Disney over een jaar ook 14 euro gaat vragen denk ik dat er meer mensen gaan opzeggen. Pas als hulu in nederland komt zal Disney echt een concurrent worden voor Netflix.

Molemanski

Avatar

Aangemeld. Opgezegd. Door de content gebladerd, niet meer aangeraakt.

Frietgezicht

Avatar

Mothercopper " Ik ken persoonlijk de senior manager e-commerce & business development bij the Walt Disney Company en die wist mij heel wat anders te vertellen"


Mag ik je aanraken?

NieuwsFilm

meest populair