Nederland neemt massaal een Disney+ (proef)abonnement

Nederland neemt massaal een Disney+ (proef)abonnement

Al 8 procent van de huishoudens heeft de betaalzender.

Sinds begin september kunnen wij als Nederlanders al Disney+ testen, nog voor dat de betaalzender op 12 november beschikbaar komt in onder meer de States. Veel Nederlanders blijken het proefabonnement te hebben afgesloten.

Ondertussen is Disney+ al drie weken gratis beschikbaar. Maar liefst zo'n 500 tot 600 duizend mensen zouden zich geregistreerd hebben. En dat is veel. Sinds 2013 wist Netflix zo'n drie miljoen abonnees aan zich te binden. En let op, Walt Disney is de ongetwijfeld grootse reclamecampagne voor het duidelijk goedkopere Disney+ nog niet eens gestart in Nederland.

8 procent van de huishoudens
Ondertussen heeft al acht procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot Disney+. De vraag is nu hoeveel mensen hun abonnement aanhouden als er 6,95 euro per maand betaald moet worden voor een nog erg beperkt aanbod. Vanaf 12 november wordt Disney+ mondjesmaat uitgebreid. Bij de start is vooral de niet gelijk bingbare Star Wars-serie The Mandalorian de eye-catcher.

Op dit moment heeft 9 procent van hoog opgeleiden een proefabonnement op Disney+ tegen zo'n 4 procent van langer opgeleiden. Maar liefst 15 procent van de Netflix-abonnees zou Disney+ nu uitproberen. Als jij nu een testaccount bij Disney+ hebt; houd jij deze aan na 12 november? En zeg je mogelijk Netflix op?

Check hier alle originele content die vanaf 12 november op Disney+ verschijnt!

NieuwsFilm

meest populair