Algemeen

Piloot Wedge Antilles keert terug in 'The Rise of Skywalker'

Rebelpiloot kondigt terugkeer zelf aan

door Niels van Arkel om 09:49 in Algemeen
De Schotse acteur Denis Lawson is naar verluidt gecast voor de nieuwe film Star Wars: The Rise of Skywalker. Hierin zal hij terugkeren als een favoriet van de fans van het eerste uur: Wedge Antilles

Dit blijkt uit berichtgeving op Rebel Force Radio, die beweren dat zij een keiharde 'ja' hebben gekregen van een vertegenwoordiger van Lawson.

Red Two
De 71-jarige Lawson debuteerde in Star Wars: A New Hope en was de hele verdere trilogie aanwezig. Het is een goede vriend van Luke Skywalker en was betrokken bij de originele Death Star verwoesting als "Red Two".

Alhoewel Wedge eerst wat bang was, gezien de quote [i]"look at the size of that thing"[I], hij en Luke de enige X-Wing-piloten die de aanval overleefden. Daarna nam hij deel aan de grondverdediging op Hoth en leidde hij de aanval op de tweede Death Star in Return of the Jedi.In 2014 werd Lawson al gevraagd om te spelen in Star Wars: The Force Awakens, naar moest toen afzeggen vanwege problemen in zijn schema.Star Wars: The Rise of Skywalker is vanaf 18 december te zien in de bioscoop.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

''In 2014 werd Lawson al gevraagd om te spelen in Star Wars: The Force Awakens, naar moest toen afzeggen vanwege problemen in zijn schema.''

Is hij zo in trek dan? xD

Raki-Pure

Avatar

Nostalgia pays off Smiley face

tommieman

Avatar

@PRIME
Dat is ook onzin. Hij werd gevraagd voor een cameo in de Force Awakens maar wilde een 'echte' rol. Daar is het toen op stuk gelopen.
Meneer is blijkbaar in zichzelf gaan geloven...

Popcultuurfreak

Avatar

Wat een cameo. Stel je voor dat ze de held Luke hadden en wat voor spannende dingen ze met hem zouden doen!

Skihvo

Avatar

Hij speelt volgens mij in veel toneelstukken

Sunspot

Avatar

Haha, wel cool dit, goeie zet

Sunspot

Avatar

@Prime

Is meer omda thij een bijrol had, maar iedereen herinnert hem zich wel denk. En dat het puur een piloot is eigenlijk, ja, vriend ook, nog beter.

Juist die piloten zijn zo ongelofelijk belangrijk ook in de films, gewoon leuk om hem na al die jaren weer te zien Smiley face.

GinoD240

Avatar

Hopeloze pogingen om van de troep ,enigszins nog iets te maken.....: too little, too late" , het kan alleen een minder slechte bagger worden....Deze film gaat niets meer dan een afsluiting worden zonder diepgang.

Eligus

Avatar

Vraag me af of zulke kleine toevoegingen de film nog zullen redden. Ben heel benieuwd. Hoop dat TROS beter zal zijn dan z'n 2 voorgangers.

NieuwsFilm

meest populair