Nieuwe posters voor 'Doctor Sleep' laten duidelijk merken dat dit een vervolg op 'The Shining' is!

Nieuwe posters voor 'Doctor Sleep' laten duidelijk merken dat dit een vervolg op 'The Shining' is!

Here's Danny!

Doctor Sleep is het vervolg op The Shining (1980), die legendarische horrorfilm van Stanley Kubrick. Deze connectie willen Warner Bros. en regisseur Mike Flanagan nu extra verduidelijken door 2 nieuwe posters.

Blijkbaar was de connectie nog niet duidelijk genoeg voor het grote publiek, want men zag zich genoodzaakt om twee hele duidelijke referenties naar The Shining te maken. Op de eerste poster zien we een volwassen Danny Torrance (Ewan McGregor) in eenzelfde frame waarmee Jack Nicholson zo beroemd mee is geworden. In plaats van een versplinterde deur is het artistiek geel, maar de boodschap is helder.

Bekijk de afbeelding

Tweemaal Danny
En op de tweede poster zien we Dan Torrance zelfs twee keer: de volwassen versie (McGregor) vanaf de voorkant, en de jonge versie op het fietsje vanaf de achterkant. Het iconische patroon in het tapijt moest even wijken voor een rood kleurenpalet, maar door de slagzin Dare To Go Back is het helemaal duidelijk: we bevinden ons weer in het Overlook Hotel.

Bekijk de afbeelding

We keren samen met Dan Torrance terug naar de plaats des onheils, omdat hij de trauma's nog altijd niet heeft verwerkt. Hij ontmoet Abra (Kyliegh Curran), een tiener die een zesde zintuig heeft. Zij ontdekte dat Dan die gave ook heeft, en heeft zijn hulp nodig om samen Rose the Hat (Rebecca Ferguson) en haar volgers The True Knot te verslaan. Het wordt een meedogenloze strijd op leven en dood. Doctor Sleep zie je vanaf 7 november in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair