Hakke en zage in trailer 'Thunderdome Never Dies' bioscoopfilm!

Hakke en zage in trailer 'Thunderdome Never Dies' bioscoopfilm!

In november in de bioscoop.

"Hardcore will never die" is een veelgehoorde kreet in de gabberscene. Het fenomeen dat nog vele mensen aan het hart gaat ontstond in de jaren 90 en werd al snel gedragen door ID&T en hun Thunderdome-feesten en cd's. Tegenwoordig zijn er vele stromingen, maar er wordt nog steeds volop gehakt en gezaagd.

Volgende maand verschijnt de docufilm Thunderdome Never Dies in de bioscoop en daarin zien we hoe het merk en de bijhorende subcultuur ontstond en uitgroeide tot datgene wat het nu is. Kale koppen, Aussi's, Nike Air Max, bomberjacks en wild bewegende kaken... Je ziet het allemaal voorbijkomen.


Thunderdome: 25 Years of Hardcore
In de film van regisseurs Ted Alkemade en Vera Holland zien we interviews met vele grote namen uit de scene van toen en nu, met onder meer ID&T-oprichters Duncan Stutterheim en Irfan van Ewijk en Mysteryland-initiatiefnemer Sander Groet. maar ook de DJ's als Promo, The Prophet, Dano, Gizmo en Drokz komen voorbij met hun verhaal. In 2017 werd de 25e verjaardag gevierd met een groots feest, Thunderdome: 25 Years of Hardcore. Later deze maand volgt de spin-off Thunderdome 2019.

Thunderdome Never Dies draait vanaf 14 november in de Nederlandse bioscoopzaal.

NieuwsFilm

meest populair