Algemeen

Vierde 'Matrix' vindt nieuw castlid én oude bekende keert terug

De ontwikkelingen beginnen nu snel te gaan.

door Jim Pedd om 11:17 in Algemeen
De ontwikkelingen rond de vierde Matrix-film gaan gestaag. Vandaag horen we niet alleen dat acteur Neil Patrick Harris getekend heeft voor een rol in de film, ook schijnt Jada Pinkett Smith mogelijk terug te keren als Niobe. Daarmee krijgt de cast van de film van regisseuse Lana Wachowski langzaam vorm.

De afgelopen weken werd al bekend gemaakt dat Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss terugkeren als Neo en Trinity en dat Yahya Abdul-Mateen II een hoofdrol krijgt. De bedoeling is om in de loop van 2020 al te beginnen met de opnames, dus de kans is groot dat we de komende weken veel meer castingnieuws krijgen.

Nieuwe verhalen
Er is vrij weinig bekend over de vierde film in de franchise. Na jaren van geruchten hoorden we eerder dit jaar dat de film gemaakt zou worden en dat het de bedoeling was om nieuwe verhalen te vertellen in het universum. Dat Niobe mogelijk terugkeert, betekent dat Morpheus mogelijk ook te zien zal zijn. Eerder was het gerucht dat Abdul-Mateen II een personage verbonden aan Morpheus is, bijvoorbeeld zijn neef.

De release van de film vindt naar het schijnt in 2022 plaats.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Neil Patrick Harris is wel een goeie gast. Maar nog steeds weet ik niet hoe ik over Matrix 4 ga denken.
Een echte goeie indruk maken zoals de eerste Matrix dat wel bij mij deed, zal denk ik niet eens haalbaar zijn.
Zolang het maar geen gedrochten wordt, zoals Reloaded & Revolutions. 2022 is nog ver weg, genoeg tijd om het te laten bezinken en focussen op andere films.

Off topic: inkoppertje +1 voor Elton John

bigmichiel

Avatar

Zolang het maar geen gedrochten wordt, zoals Reloaded & Revolutions.


Tip, kijk de films nog eens een keer. Ik vond ze vroeger ook geen kut aan, maar nu als volwassenen realiseer ik me dat ik ze vroeger gewoon totaal niet snapte. Het zijn stiekem best wel heel goede films die erg goed in elkaar zitten. Alleen men lijkt een actie film i.p.v. een filosofische te verwachten. Ja, er zit actie in. Nee, dat is niet de drijfsveer.

Kijken wat er tot nu toe bekend is over Matrix 4 dan zal dit een verlengde worden van deel 2 en 3. Ik juig het zelf ook toe, laat ons als publiek maar weer eens goed nadenken over alles zoals in Matrix 2 & 3.

Master Of Films

Avatar

Liever geen herhaling van die films. Ik wil mijzelf niet kwelen over idoterie.

Waar de 1e Matrix meer een Alice in Stanley Kubrick land behandeling kreeg, wordt je hand vast gehouden met de andere delen. b.v. onnodige expositie van The Merovingian, The Oracle & The Architect (die op natuurlijk op Freud lijkt Smiley face ) bye, bye "eigen" interpretatie.

Juist op dat filosofische aspect gaan de Wachowski's compleet op hun bek. Het actie gedeelte in beide films is zelfs een vervelende slechte CGI fests geworden waar ik zelfs moe van wordt. Vele Bayformers films overtreffen dat niet eens. Maar zelfs met eenvoudige dingen maken de Wachowski's het al te bont en zie je gewoon de vervelende fouten opstapelen.

Beide films zijn ook nog eens incoherent tov diverse karakters. Met Morpheus voorop.

Ik zal het woord gedrochten meer nuance geven.
Reloaded & Revolutions zijn voor mij over pretentieuze ca$h grab films. Alles wat je moet weten van The Matrix is terug te halen vanuit die 1e film. Meer was niet nodig.

Ik ben de Wachowski's wel dankbaar dat ze een afgesloten einde maakten in het 1e deel. Met het 1e deel als baggage zal die overbrugging met de 4e Matrix dan ook niet moeilijk zijn.

Robbepost

Avatar

Negeert deze deel 2&3?
Kan Tom Six helpen in de regie?

NieuwsFilm