Algemeen

Nieuwe 'Riddler' voor 'The Batman' is gevonden!

Tegen wie neemt Batman het op?

door Jan-Peter Rook om 11:07 in Algemeen
Paul Dano gaat de rol van The Riddler spelen in The Batman. De acteur, bekend uit met Oscars bekroonde films als Little Miss Sunshine, There Will Be Blood en 12 Years a Slave, neemt de plaats in van Jonah Hill.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Hill een bedrag van zo'n 10 miljoen dollar zou willen ontvangen voor de rol van The Penguin of The Riddler. Dat was schijnbaar te veel, want de acteur was niet langer met Warner Bros. in onderhandeling. Nu heeft de studio dus gekozen voor Dano.

De cast tot nu toe
De rest van de cast bestaat al uit Robert Pattinson (Bruce Wayne/Batman) en Zoe Kravitz (Catwoman). Verder is Jeffrey Wright in verregaande onderhandeling voor de rol van Commissioner Gordon.

The Batman is al in ontwikkeling bij Warner Bros. sinds 2015. De film wordt geregisseerd door Matt Reeves (War for the Planet of the Apes), die daarnaast ook het scenario schrijft samen met Mattson Tomlin.

In The Batman gaat de aandacht schijnbaar uit naar de ervaringen van de superheld als 's werelds beste detective. De opnames gaan volgend jaar van start en de release vindt in juni 2021 plaats.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Ik ben zelf niet zo kapot van The Riddler maar Dano is wel een goede acteur. Ben benieuwd wat 'ie ervan maakt.

The Apache

Avatar

Dano is een ondergewaardeerde acteur die heel veel kan.
Dus voor mij een hele goede keus!!!!

SplashySleet20

Avatar

Edie Redmayne was mijn 1e keuzen geweest

tk1989

Avatar

Oeeee dit geeft wel vertrouwen imho. Dano kiest altijd bijzondere projecten uit en is zoals door anderen al genoemd toch wel een erg ondergewaardeerd acteur. Prima casting

flep

Avatar

Van hill naar Dano geeft mij dit project enorme hoop. Ik denk dat met het succes van de joker, de film erg die richting op zal gaan. Beetje weg van de 'standaard' superhelden films.

Master Of Films

Avatar

Dano is een uitstekende keuze voor iemand zoals The Riddler. Ben alleen niet zo kapot van dat Zoe Kravitz Catwoman gaat spelen. Voor de rest prima casting.

ThysRomani

Avatar

Idd jammer SplashySleet20 (wauw wat een naam), ik zou ook graag Eddie Redmayne zien.

Echter moet ik toch zeggen dat Dano erg goed tragische / autistische / vage personages kan neerzetten, dus op zich geen verkeerd nieuws.

ThysRomani

Avatar

@Master of Films: Ben het met je eens. Heb begrepen dat Ana de Armas ook in overleg was voor de rol. Die was ideaal geweest als Catwoman. Wat jij?

Master Of Films

Avatar

Idd Ana de Armas is vele malen beter dan Zoe Kravitz.

Ang3l

Avatar

Hill als Riddler zag ik niet (Penguin wellicht wel).
Maar Dano is echt een fijne acteur!

Sharky13

Avatar

Vast beter dan Jonah Hill, die had ik eerder in de rol van the Penguin gezien Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Overrated karakter met z’n raadseltjes.
Wat is geel en als het in je oog komt ben je dood?

een trein! Alfred, hij heeft de gijzelaars waarschijnlijk in een trein zitten want dat is het antwoord op een raadsel bla bla

Goku32

Avatar

Wow 10 miljoen dollar doe normaal man. Waarom vragen ze de acteur van de Gotham serie niet. Hij deed het geweldig als de penguin

Goku32

Avatar

Een trein, friet

Blockbuster

Avatar

Gewoon weer Danny DeVito als The Penguin. Moet sowieso een kleine acteur zijn, toch? Of Warwick Davis, die doet het al voor twee boekenbonnen. ;)

Frietgezicht

Avatar

^ Wat dat betreft is het jammer(en dit was de kans) dat ze Batman Beyond niet gedaan hebben nu.

Michael Keaton als de oude gestopte Batman en Pattinson als zijn opvolger.


@ Goku, klopt!

RoberPaulsen

Avatar

Goeie keuze. Volgens mij had Hill er gewoon geen zin in en heeft ie om er onderuit te komen een belachelijk bedrag gevraagd

Blut

Avatar

Jonah Hill had wel zin in een rol maar hij verkoos de Riddler terwijl Reeves een voorkeur had voor de Penguin. Bovendien eiste hij 10 miljoen terwijl hoofdrolspeler Rob Pattinson 5 miljoen krijgt. Blijkbaar heeft Hill een groot ego met diva kuren als gevolg

NieuwsFilm

meest populair