Samenhangend einde 'Star Wars: The Rise of Skywalker' mogelijk in acht (!) versies beschikbaar

Klaarblijkelijk veel ideeën over de afronding.

Niet iedereen was gelukkig met de slotscènes van zowel Star Wars: The Force Awakens (2015) als Star Wars: The Last Jedi (2017). Gelukkig volgt de definitieve afronding van de saga nog in Star Wars: The Rise of Skywalker. Nu lijkt het erop dat Disney het einde van het slotstuk wel erg serieus neemt.

Volgens een nieuw gerucht, via insider Jordan Maison, zouden er maar liefst acht verschillende eindscènes zijn uitgeprobeerd op het testpubliek. Het is uiteraard onduidelijk wat die lieten zien en hoe verschillende deze afrondingen waren.


Samenhangend slot
Over dat slot heeft regisseur J.J. Abrams aangegeven dat deze "samenhangend" wordt. "Eindes maken me het meest bang," aldus Abrams tegenover Entertainment Weekly over de taak die vermoedelijk alleen maar kan mislukken. De vorige twee films deden de meningen namelijk nogal uiteenlopen.

"Deze gaat over een afronding die emotioneel en betekenisvol moet zijn, en ook bevredigend door het feitelijk beantwoorden van zoveel mogelijk vragen," voegde de succesvolle filmmaker toe.

Vooralsnog wordt er vanuit gegaan dat Abrams' The Rise of Skywalker zo'n 155 minuten zal duren. De afsluiter is vanaf 18 december te zien.

NieuwsFilm

meest populair