Algemeen

Samenhangend einde 'Star Wars: The Rise of Skywalker' mogelijk in acht (!) versies beschikbaar

Klaarblijkelijk veel ideeën over de afronding.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Niet iedereen was gelukkig met de slotscènes van zowel Star Wars: The Force Awakens (2015) als Star Wars: The Last Jedi (2017). Gelukkig volgt de definitieve afronding van de saga nog in Star Wars: The Rise of Skywalker. Nu lijkt het erop dat Disney het einde van het slotstuk wel erg serieus neemt.

Volgens een nieuw gerucht, via insider Jordan Maison, zouden er maar liefst acht verschillende eindscènes zijn uitgeprobeerd op het testpubliek. Het is uiteraard onduidelijk wat die lieten zien en hoe verschillende deze afrondingen waren.


Samenhangend slot
Over dat slot heeft regisseur J.J. Abrams aangegeven dat deze "samenhangend" wordt. "Eindes maken me het meest bang," aldus Abrams tegenover Entertainment Weekly over de taak die vermoedelijk alleen maar kan mislukken. De vorige twee films deden de meningen namelijk nogal uiteenlopen.

"Deze gaat over een afronding die emotioneel en betekenisvol moet zijn, en ook bevredigend door het feitelijk beantwoorden van zoveel mogelijk vragen," voegde de succesvolle filmmaker toe.

Vooralsnog wordt er vanuit gegaan dat Abrams' The Rise of Skywalker zo'n 155 minuten zal duren. De afsluiter is vanaf 18 december te zien.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ExtraDip3000

Avatar

Dit is toch mooi, het einde wat dus het beste aansluit en afrond.. daar wordt voor gekozen. Wats het probleem ?

Kom maar op, nog een paar weken!!!

Mas7

Avatar

Er is een hoop gebeurd de afgelopen jaren.

Sinds de aankondiging dat er een sequel-trilogy zou komen, waren fans overenthousiast. En even vooraf gezegd: nu we heel veel weten over hoe de eerste 2 sequel films zijn gemaakt, is het natuurlijk makkelijk om te zeggen waar het allemaal aan geschort heeft.

Ik ben een Star Wars fan in hart en nieren, maar er zijn in mijn ogen een aantal factoren die bepalend zijn geweest dat ze er NU alles aan doen om de sequel trilogy én de franchise te redden:

1. Te overhaast
Nadat de deal tussen Lucasarts en Disney rond was werd de nieuwe trilogy aangekondigd. Ik kan hier lang over praten, maar ze hadden de tijd moeten nemen!


2. Geen rode draad
Prima als je verschillende regisseurs aanneemt per deel. Maar ga met deze regisseurs om de tafel én beslis samen om, naast hun eigen visies en richtingen, een rode draad te pakken. En ja, ook bij de originele trilogy was er niet echt een rode draad en is het over het grotere geheel goedgekomen (behalve een aantal scènes die gewoon niet kloppen).


3. Te veel geleund op original trilogy
Ik ben fan van The Force Awakens. Maar telkens als ik die film terugkijk, zie ik de blauwdrukken van A New Hope erin terug. Ondanks een aantal andere opgaande richtingen in The Last Jedi, zie je ook dat die film (over het geheel) een blauwdruk is van The Empire Strikes Back. Je kan zeggen wat je wilt, maar Lucas heeft met de prequel-trilogy wel geprobeerd een originelere kant op te gaan.


4. 2 jaar tussen elke film
Had er 3 jaar van gemaakt. Net als bij de original trilogy.


5. Fans onderschat
Fans kan je nooit tevreden stellen, maar ze hebben in mijn ogen de fans totaal onderschat. De fans hebben de verhalen en richtingen in Legends omarmt. Hier hadden ze meer aandacht aan moeten geven. Zie 7


6. Kracht van karakters Luke, leia en Han onderschat
Met het lot van Han kon ik nog wel
Leven, maar de ontwikkeling én het gebruik van het personage Luke hebben ze totaal onderschat ten opzichte van de fans.


7. Had meer elementen uit Legends gehaald
Zoveel gave verhaallijnen en richtingen. Het zal misschien met rechten te maken hebben, maar zo zonde dat ze geen elementen uit Legends hebben gehaald!


Ik kan hier uren over lullen, maar dit zijn naar mijn mening de hoofdpunten. Alle hoop is gevestigd op een mooi afsluitend geheel.

Coola

Avatar

Mooi dat ze er een zo mooi mogelijk einde aanvast proberen te knopen. Toont mij toch wel dat ze echt wel passie hebben voor star wars en niet enkel $$$ in hun ogen zien.

Frietgezicht

Avatar

Mas7, vooral punt 2 vind ik een faal.
Kijk naar series als Breaking Bad en Game of Thrones. Verschillende regisseurs maar wel in dienst van een groot verhaal. En niet een regisseur die in seizoen 4 van Breaking Bad 1 afl mag regisseren en denkt ik maak de mijne memorabel dus dood ik walt en jesse, succes daarna!

Joris Bunker

Avatar

Star Wars gaan ze toch tot deel 10 maken. Het slaat toch nergens op om
Nu al te eindigen!!
Ik snap niet dat mensen zo dom zijn.Niet dat ik dat mensen wil beledigen hoor helemaal niet.

Goku32

Avatar

Komt er ook een hele reeks op 1 blu ray disc, of gaan ze dat niet doen

Pronk47

Avatar

@ Joris Bunker
Ik weet niet of je het weet maar dit is de laatste in deze trilogie

Hiss

Avatar

Klinkt als een soort Brexit: ze hebben ervoor gekozen om deze film(s) te maken, maar hebben geen idee hoe ze het vorm moeten geven. Dat werd mij na het zien van deel 8 wel duidelijk. Deel 9 wordt het poldermodel in film gegoten, als ik dit bericht mag geloven.

GreenHornet

Avatar

900 miljoen opbrengst box office dan mogen Ze wel blij mee zijn

CAPE OF GOOD FILMS

Avatar

Disney heeft LucasFilm opgekocht om er winst mee te maken, maar verwacht eerder dat ze de Star Wars Franchise is aan het vervreemden.

ExtraDip3000

Avatar

Aanstaande dinsdag de laatste trailer!!!!! Kom maar op met die nieuwe beelden!!!

Steve-O

Avatar

Het einde van The Last Jedi voelde meer aan als het einde van de Skywalker saga.

GreenHornet

Avatar

Kijk helemaal niet uit naar nieuwe trailer van Rise of the Fanpleasers

Sunspot

Avatar

Ja, dus alles soort van aflsluiten, dan wat open laten.

Is ook niet heel gek. Kylo Ren kan daaronder vallen sowieso

Rest mag 'dood' zowat

Sunspot

Avatar

Sowieso, mag wel eindigen, verpest door die gast Johnson, maar Kylo is er nog, maak er nog wat moois van en kap er even mee.

Ben wel klaar ermee eigenlijk. Zo slecht gedaan ook eigenlijk haha

GreenHornet

Avatar

Ik hoop dat Kylo wint en Rey flink bewerkt met Light Saber

bigmichiel

Avatar

Oe, test publiek. Dat levert vaker een slechte film op dan een goede -_-

Corlan

Avatar

Ik heb de nodige YouTubers gevolgd, het is een puinzooi bij lucasfilm/Disney dat ze inderdaad verschillende eindes hadden en er enorm veel materiaal geschrapt is ( zelfgeschreven tekst van Mark hamil, lange scènes Ian mcdurmid, ingekort, er wordt geprobeerd materiaal uit prequels er aan te koppelen. Maar juist zaken die de hardcore fans willen zien, wordt niet aan gedacht, ze willen een film maken niet zoals de andere delen ( anh/tfa een/ tlj?) Maar meer voor het standaard publiek dat niets met Starwars heeft. En toch ruimte over te laten voor Disney om hun eigen Star Wars te creëren.

NieuwsFilm

meest populair