Blu-ray

Blu-ray review 'Godzilla: King of the Monsters': groter niet altijd beter?

Volgend jaar de herkansing.

door Bram de Groot om 14:18 in Blu-ray
Regie: Michael Dougherty | Cast: Kyle Chandler (Mark Russell), Vera Farmiga (Dr. Emma Russell), Millie Bobby Brown (Madison Russell), Ken Watanabe (Dr. Ishiro Serizawa), Bradley Whitford (Dr. Rick Stanton), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Bioscooprelease: 30.05.2019 | FilmTotaal Recensie: 2 sterren

Na het ingetogen Godzilla uit 2014 en het duidelijk meer aangezette Kong: Skull Island uit 2017 gaan in Godzilla: King of the Monsters al remmen los als het gaat om grote monsters. En dat deed de film niet veel goed. De inleiding tot het mogelijk nog grotere Godzilla vs. Kong, dat over zo'n half jaar verschijnt, blijkt namelijk het zwakste deel in Legendary's MonsterVerse.

In de States startte King of the Monsters met een magere $47,8 miljoen nadat de ontvangst al te zwak was. De film van regisseur Michael Dougherty (Krampus) kwam niet verder dan 41% op Rotten Tomatoes, met een 5,16/10 als gemiddelde beoordeling.

Grootse monstergevechten

Het circa $170 miljoen kostende Godzilla II, goed voor zo'n $385 miljoen wereldwijd, volgt de daden van het cryptozoölogische instituut Monarch. De leden nemen het op tegen immens grote monsters, waaronder de machtige Godzilla, die in botsing komt met Mothra, Rodan en zijn grootste aartsvijand: de driekoppige koning Ghidorah. Wanneer deze eeuwenoude monsters - waarvan werd gedacht dat het enkel mythische wezens waren - weer opstaan, strijden ze allemaal om de macht, waardoor het bestaan van de mensheid in gevaar komt.

Blu-ray uitgave: Godzilla: King of the Monsters

Discs: | 1 x Blu-ray | Release: Oktober 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888247075 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Godzilla: King of the Monsters zit vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont vooral het filmmonster en de achterkant lijkt niet al teveel bonusmateriaal te voorspellen. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit van deze High Def-uitgave is sterk, met een scherpe weergave en prachtige wat duistere, blauwige kleuren. De donkere scènes behouden prima de details en hiermee kan gezegd worden dat dit een feilloze uitgave is wat betreft het beeld. Niet geheel onverwacht zorgt de HD-weergave er wel voor de enorme hoeveelheid visuele effecten soms wat matig overkomen.

De geluidstrack blijkt Atmos te zijn, maar deze laat zich - helaas voor de fans van optimaal geluid - niet vertalen naar een Dolby TrueHD 7.1-track. Dit wordt namelijk een Dolby Digital Plus 7.1 geluidsspoor en dat is zeker niet optimaal. Desondanks geen vrees voor de gemiddelde kijker. De track komt uitstekend uit de surround speakers, met vol bombastische geluiden en stevige effecten.

Bonusmateriaal

Op de schijf staan toch best aardig wat extra's. Zo kun je met Monsters 101 en Welcome to the Monsterverse een blik werpen op de grotere MonsterVerse-franchise en zijn er vijf featurettes die inzoomen op de hoofdfilm. In Evolution of the Titans en Monarch in Action vind je de meest interessante featurettes, over ten eerste de effecten in de film en daarna de opnamelocaties. Ook zijn er featurettes over actrice Millie Bobby Brown en de militaire technologie gebruikt in King of the Monsters.

De korte docu Monsters are Real zoomt in op de gedachte dat monsters echt bestaan. Daarnaast zijn er wat verlengde en verwijderde scènes en is er een track met audiocommentaar met regisseur Michael Dougherty, uitvoerend producent Zach Shields en acteur O'Shea Jackson Jr.


Heb jij de tweede Godzilla gezien, en wat vond je ervan? Ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Civilian Supreme

Avatar

Godzilla 7/10
Kong skull Island 8/10
Godzilla king of monsters 3/10

Coola

Avatar

Beste film van dit jaar. Als Godzilla/kaiju fan ben ik echt op m'n wenken bediend.

Heb de film 3 keer in de bioscoop gekeken en 6 keer thuis gekeken.

DaanPF

Avatar

Helemaal eens @coola .. Supertoffe film is dit!

chefry1983

Avatar

Ik vond de film vreselijk over de top. Het spektakel in de bios mocht er wel wezen.

Pepej

Avatar

Wat betreft de titel vraag;
Groter is slechts zeer zelden beter
Meestal slechter
Zie predator, zie independence day,
Het zal in de Amerikaanse genen zitten, dat die gedachte standhoud.

Pepej

Avatar

Wat betreft de titel vraag;
Groter is slechts zeer zelden beter
Meestal slechter
Zie predator, zie independence day,
Het zal in de Amerikaanse genen zitten, dat die gedachte standhoud.

GreenHornet

Avatar

The Last Jedi was ook slechter

Rutherford

Avatar

Tja, ik vraag me af hoe je aan dergelijke films een goed verhaal kunt geven. De menselijke personages zijn vaak overbodig. Deel 1 deed het best behoorlijk, maar zowel Kong als deze zijn het kartonnen beeldjes bij wijze van spreken. Kartonnen beeldjes die vaak het tempo er uithalen of totaal onlogische dingen doen. Gelukkig maken de monsters veel goed. Kong vond ik wel stukken beter door de 70’s setting en dito muziek. Ook Sam J zie ik graag spelen, dus ook een pluspunt. Geen idee hoe het verder en beter moet met dit MonsterVerse.

Xenolicker

Avatar

Geweldige film! Epische monsteractie, gedreven acteerprestaties en onderscheidende visualisatie! Er is geen 'normale' Nederlandse Blu-ray 3D + Blu-ray uitgave. Er zit wel een Blu-ray 3D bij de 4K Ultra Hd uitgave, dat zie je de laatste tijd wel vaker. Kijk daar wel mee uit want in tegenstelling tot wat er op de achterkant van het doosje staat is de enige bonus die je dan krijgt de commentaartrack op de 4K Ultra Hd schijf.

mheijink

Avatar

Heb tot op heden alle WB Monsterverse films op Blu Ray, inclusief het "achterlijke neefje" Rampage: Big meets Bigger. (Die ik overigens zeker niet slecht vond) Aanvankelijk wilde ik Godzilla 2 in de bios kijken. Zeker omdat ik Godzilla (2014), een indrukwekkende film vond met name de special effects. Toch niet gedaan en afgewacht tot het op Blu Ray verscheen. Film heb ik vorige week gezien en vond 'm ietwat tegenvallen. De minste van de Monsterverse serie in iedere geval. Het is zeer zeker niet slecht maar de vorige films in de Monsterverse zijn gewoon een stuk beter en bevat meer vermaak.

6/10

Coola

Avatar

Ik weet niet waarom. Maar ik voel mij genoodzaakt om mijn eerste reactie die ik had toen ik deze film voor het eerst gekeken had, ook hier te posten.

Godzilla: King of the Monsters

Awesome, epic, magistraal, ge-fuckin-weldig , suspenseful

Als Godzilla ( en Kaiju) fan ben ik met deze film echt op m'n wenken bediend. Al die Kaiju zien er zo prachtig uit en die gevechten stuk voor stuk geweldig. Zodra de originele Godzilla theme begint te draaien gaat m'n hart gelijk tekeer sowieso die gehele soundtrack is top notch. Enige minpunt van de film is de menselijke story line en zelfs die raakte mij op sommige momenten zeker toen Dr. Vivienne Graham abrupt aan d'r einde kwam en de scène waarbij Dr. Serizawa* eindelijk Godzilla recht in de ogen kan aankijken net voor dat de nucleaire bom explodeert is toch wel right in de feels . De film is ook echt een dikke fan service, ik had dit echt nooit zien aankomen maar damn ze hebben zelfs de Oxygen Destroyer*in de film gebruikt

Deze fan is erg tevreden met hoe deze film uiteindelijk geworden is en Godzilla vs Kong, ik kan daar echt niet op wachten, dat beloofd een spectaculair gevecht te gaan worden.

9,5/10

hQuinn

Avatar

Ik heb me er prima mee vermaakt. Stukken beter dan de vorige Godzilla. Veel kaiju's en mooie shots. Verveelde geen moment.

Decepticon

Avatar

Ik deel Rutherford zijn mening.
En King of the Monsters is gewoon een mooi spektakel om (in de bios) te kijken.
Godzilla vs King Kong zal waarschijnlijk een kleinere film worden dan Godzilla King of the Monsters, simpelweg omdat er straks maar 2 monsters zijn die het tegen elkaar opnemen. Daar ga ik tenminste vanuit, misschien dat er nog wat ander monster gespuis in zit, maar het zal in principe maar om 2 monsters gaan, in tegenstelling tot King of the Monsters.

WB is echt onbegrijpelijk bezig wat blu-ray's betreft, ik heb maar weer een UK versie gekocht bij zavvi, ik wil als audio liefhebber wel kunnen genieten van het beste geluid en ondertiteling ben ik toch niet nodig. En is nog eens een stuk goedkoper ook nog.

Xenolicker

Avatar

^ Coola > Ik begrijp wel dat je het wel van de daken zou willen schreeuwen maar je moet daar toch mee oppassen hoor, een rondzwervend monster zou je wel eens kunnen horen...

Gigan72

Avatar

Dit is een echte Godzilla film.8/10
De kaiju actie is echt goed gedaan
Ok de mensen in de film zijn niet super maar het is ook niet zo slecht als men zegt.
Heb me hier meer mee vermaakt dan die marvel shit.

Gigan72

Avatar

@ decepticon
Godzilla en kong gaan zeker vechten met elkaar... maar er zitten ook nog andere kaiji.s in ... er is een gerucht dat ze het met ze 2 gaan vechten tegen... Destroyah

Coola

Avatar

^ destroyah zou geweldig zijn,en met het gebruik van de Oxygen destroyer in King of the Monsters zou dat ook nog best eens logisch zíjn.

Al zou mecha King Gidorah ook mogelijk kunnen zijn.

Gigan72

Avatar

Door het gebruik van de Oxygen Destroyer hoop ik dat we Destroyah gaan zien ( dat kan haast niet anders)

Mecha Godzilla is ook een optie.
Mecha King Gidorah  zou ook leuk zijn.
Maar ik hoop echt op Destroyah.
Monster-X zou ook erg cool zijn.


Xenolicker

Avatar

^ Die andere monsters van ' Godzilla: King of the Monsters' zijn echt niet opeens zomaar verdwenen hoor, ' Godzilla vs. Kong' is wordt tenslotte een vervolg. Wat zouden ze daar dan mee willen doen? Ergens in een keukenkastje stoppen ofzo? Ik hoop dat ze weer gewoon meedoen, hoe meer monsters hoe meer vreugd!

Gigan72

Avatar

^
Dat weet ik
Rodan zal zeker wel te zien zijn weer..daar ga ik zeker wel van uit.
Maar in de aftiteling kan je lezen (moet je wel snel zijn) dat Godzilla er voor zorgt dat er een aantal weer gaan slapen.
Welke we daar van terug gaan zien is de vraag maar een nieuwe Kaiju gaan we zeker wel zien.. ( denk ik en hoop ik.)

Rutherford

Avatar

Heel wat Godzilla kenners precies. Ik ken er eerlijk gezegd niet veel van, was meer voor het superheldengenre. Misschien toch maar eens verdiepen in Godzilla’s wereld. Aanraders, film/serie/boek, alles is welkom.

Coola

Avatar

@Rutherford

Sowieso alle Japanse films (behalve All Monsters Attack. En de anime trilogy is een mixed bag, ik vond hem wel tof maar is wel echte de vreemde eend in de bijt) qua comics kan ik in ieder geval Godzilla : oblivion en Godzilla : Kingdom of Monsters aanraden (zijn er nog wel meer, maar die heb ik zelf nog niet gelezen dus weet niet of ze goed zijn)

Gigan72

Avatar

All monster attack aka Godzilla.s revenge uit 1969die moet je zeker overslaan.
Verwar deze niet met Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack 2001
ik ben ook niet zo fan van Godzilla vs Spacegodzilla uit 1994.

Maar als je het niet erg vindt om films uit de jaren 50, 60 en 70 te zien moet je zeker de Showa serie kijken.
In de jaren 90 had je de Heisei serie
Due heeft verder op Godzilla 1954 na niets te maken met de Showa serie
Daar in is Godzilla echt een badass.
En dan is er de millennium serie
Dan zijn op 2 na geen vervolgen maar los staande films die alleen verbonden zijn met Godzilla 1954.
De Godzilla comics van IDW zijn leuk
En zo zijn er ook een aantal van andere uitgevers die ook prima zijn.
De anime trilogy  is wel aardig.


Xenolicker

Avatar

Als ik toch een punt van kritiek heb op de film dan is het de casting van Charles 'Opa' Dance. Die is toch totaal niet overtuigend als eco-terrorist? Daar was een jonger, energieker iemand toch veel beter geweest? Ze hebben met die Admiral William Stenz (David Strathairn) al zo'n oudje in huis. En Charles gaat ook weer een belangrijke rol spelen in het vervolg, blijkt uit de 'after credits scene'...?

Gigan72

Avatar

^
Hij staat niet in de cast lijst van Godzilla vs Kong
En hij gaf zelf aan dat hij niet in Godzilla vs Kong te zien zal zijn.
Maar goed dat zegt nog niets.

NieuwsFilm

meest populair