Blu-ray review 'Godzilla: King of the Monsters': groter niet altijd beter?

Blu-ray review 'Godzilla: King of the Monsters': groter niet altijd beter?

Volgend jaar de herkansing.

Bekijk de afbeeldingRegie: Michael Dougherty | Cast: Kyle Chandler (Mark Russell), Vera Farmiga (Dr. Emma Russell), Millie Bobby Brown (Madison Russell), Ken Watanabe (Dr. Ishiro Serizawa), Bradley Whitford (Dr. Rick Stanton), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Bioscooprelease: 30.05.2019 | FilmTotaal Recensie: 2 sterren

Na het ingetogen Godzilla uit 2014 en het duidelijk meer aangezette Kong: Skull Island uit 2017 gaan in Godzilla: King of the Monsters al remmen los als het gaat om grote monsters. En dat deed de film niet veel goed. De inleiding tot het mogelijk nog grotere Godzilla vs. Kong, dat over zo'n half jaar verschijnt, blijkt namelijk het zwakste deel in Legendary's MonsterVerse.

In de States startte King of the Monsters met een magere $47,8 miljoen nadat de ontvangst al te zwak was. De film van regisseur Michael Dougherty (Krampus) kwam niet verder dan 41% op Rotten Tomatoes, met een 5,16/10 als gemiddelde beoordeling.

Grootse monstergevechten

Het circa $170 miljoen kostende Godzilla II, goed voor zo'n $385 miljoen wereldwijd, volgt de daden van het cryptozoölogische instituut Monarch. De leden nemen het op tegen immens grote monsters, waaronder de machtige Godzilla, die in botsing komt met Mothra, Rodan en zijn grootste aartsvijand: de driekoppige koning Ghidorah. Wanneer deze eeuwenoude monsters - waarvan werd gedacht dat het enkel mythische wezens waren - weer opstaan, strijden ze allemaal om de macht, waardoor het bestaan van de mensheid in gevaar komt.

Blu-ray uitgave: Godzilla: King of the Monsters

Discs: | 1 x Blu-ray | Release: Oktober 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888247075 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

Bekijk de afbeeldingDe schijf van deze Blu-ray uitgave van Godzilla: King of the Monsters zit vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont vooral het filmmonster en de achterkant lijkt niet al teveel bonusmateriaal te voorspellen. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit van deze High Def-uitgave is sterk, met een scherpe weergave en prachtige wat duistere, blauwige kleuren. De donkere scènes behouden prima de details en hiermee kan gezegd worden dat dit een feilloze uitgave is wat betreft het beeld. Niet geheel onverwacht zorgt de HD-weergave er wel voor de enorme hoeveelheid visuele effecten soms wat matig overkomen.

De geluidstrack blijkt Atmos te zijn, maar deze laat zich - helaas voor de fans van optimaal geluid - niet vertalen naar een Dolby TrueHD 7.1-track. Dit wordt namelijk een Dolby Digital Plus 7.1 geluidsspoor en dat is zeker niet optimaal. Desondanks geen vrees voor de gemiddelde kijker. De track komt uitstekend uit de surround speakers, met vol bombastische geluiden en stevige effecten.

Bonusmateriaal

Op de schijf staan toch best aardig wat extra's. Zo kun je met Monsters 101 en Welcome to the Monsterverse een blik werpen op de grotere MonsterVerse-franchise en zijn er vijf featurettes die inzoomen op de hoofdfilm. In Evolution of the Titans en Monarch in Action vind je de meest interessante featurettes, over ten eerste de effecten in de film en daarna de opnamelocaties. Ook zijn er featurettes over actrice Millie Bobby Brown en de militaire technologie gebruikt in King of the Monsters.

De korte docu Monsters are Real zoomt in op de gedachte dat monsters echt bestaan. Daarnaast zijn er wat verlengde en verwijderde scènes en is er een track met audiocommentaar met regisseur Michael Dougherty, uitvoerend producent Zach Shields en acteur O'Shea Jackson Jr.


Heb jij de tweede Godzilla gezien, en wat vond je ervan? Ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?

NieuwsFilm

meest populair