Blu-ray review 'X-Men: Dark Phoenix' - Na 7 films over en uit voor X-Men...

Blu-ray review 'X-Men: Dark Phoenix' - Na 7 films over en uit voor X-Men...

Voor de tweede keer het Phoenix-verhaal.

Bekijk de afbeeldingRegie: Simon Kinberg | Cast: James McAvoy (Professor Charles Xavier), Sophie Turner (Jean Grey/Phoenix), Nicholas Hoult (Hank McCoy/Beast), Michael Fassbender (Erik Lehnsherr/Magneto), Jennifer Lawrence (Raven/Mystique), Tye Sheridan (Scott Summers/Cyclops), Jessica Chastain (Vuk), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Bioscooprelease: 06.06.2019 | FilmTotaal Recensie: 2,5 ster

Hoeveel zuurder kan een franchise eindigen? Alles leek tegen te zitten voor deze zevende X-Men sagefilm X-Men: Dark Phoenix en dit begon eigenlijk al met de weinig creatieve keuze om schrijver / producent Simon Kinberg het Phoenix-verhaal opnieuw te laten verfilmen. Daarna kwam de Disney/Fox-deal en dit gooide nog meer roet in het eten met intensieve reshoots en een gewijzigd slotstuk. Het gevolg: De filmreeks die zo succesvol startte met X-Men uit 2000 ging als een nachtkaars uit.

In de States startte het $200 miljoen kostende Dark Phoenix met een bijzonder magere $32,8 miljoen nadat de ontvangst al bedroevend zwak was. De film van debuterend regisseur Kinberg kwam niet verder dan 23% op Rotten Tomatoes, met een 4.63/10 als gemiddelde beoordeling.

Bekende X-Men gevechten

In Dark Phoenix wordt tijdens een reddingsmissie in de ruimte Jean Grey verandert in Dark Phoenix, een levensgevaarlijke mutant met onbegrensde gaven. Terwijl Jean meer en meer de controle over de situatie verliest, moeten de X-men hun krachten bundelen om het op te nemen tegen hun meest uitdagende vijand tot nu toe: één van hun eigen mensen.

Blu-ray uitgave: X-Men: Dark Phoenix

Discs: | 1 x Blu-ray | 1 x 4K UHD Blu-ray | Release: oktober 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 (Blu-ray) | Engels Dolby Atmos (4K) | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712626045380 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

Bekijk de afbeeldingDe schijven van deze 4K UHD / Blu-ray uitgave van X-Men: Dark Phoenix zitten vastgeklikt in een zwarte 4K UltraHD keepcase. De voorkant toont de bekende mutanten en de achterkant laat veel extra's zien. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Het beeld in Ultra HD ziet er weer fantastisch uit. De weergave is haarscherp, zonder enige vorm van ruis, en met een prachtige zwartverhouding. De pakkende scène in de ruimte laat zien hoe prachtig mooi de kleur kan zijn in 4K als het beeld ook haarscherp is. Minder zijn soms de visuele effecten die bij deze film goed in elkaar zitten, maar regelmatig te duidelijk waarneembaar zijn. Verder is deze 4K-uitgave top!

De geluidstrack op de UHD-schijf is Dolby Atmos en dat zullen de fans op prijs stellen. Deze laat zich op de juiste wijze vertalen. Opvallend is dat de Blu-ray schijf niet een Atmos-track heeft gekregen, maar een verder prima DTS-HD 7.1 spoor. Niets mis mee voor de gemiddelde kijker.

Bonusmateriaal

De hoofdmoot van het bonusmateriaal, enkel te vinden op de Blu-ray disc, is verpakt onder het kopje Rise of the Phoenix: The Making of Dark Phoenix die in totaal zo'n 1 uur en 20 minuten duurt. De titels van de losstaande video's geven gelijk aan wat je te zien krijgt: Story & Pre-Production, The Cast, Production Design, Special Effects en Filming & Editing. Lekker duidelijk, en prima materiaal om je in te verdiepen!

Ook kun je kijken naar vijf verwijderde scènes (Edwards Air Force Base, Charles Returns Home, Mission Prep, Beast MIA, Charles Says Goodbye) en een aantal trailers. De liefhebbers zetten de track met audiocommentaar van Kinberg en producent Hutch Parker aan.


Heb jij de tweede X-Men: Dark Phoenix gezien, en wat vond je ervan? Ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?

NieuwsFilm

meest populair