Blu-ray

Blu-ray review 'X-Men: Dark Phoenix' - Na 7 films over en uit voor X-Men...

Voor de tweede keer het Phoenix-verhaal.

door Bram de Groot om 16:24 in Blu-ray
Regie: Simon Kinberg | Cast: James McAvoy (Professor Charles Xavier), Sophie Turner (Jean Grey/Phoenix), Nicholas Hoult (Hank McCoy/Beast), Michael Fassbender (Erik Lehnsherr/Magneto), Jennifer Lawrence (Raven/Mystique), Tye Sheridan (Scott Summers/Cyclops), Jessica Chastain (Vuk), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Bioscooprelease: 06.06.2019 | FilmTotaal Recensie: 2,5 ster

Hoeveel zuurder kan een franchise eindigen? Alles leek tegen te zitten voor deze zevende X-Men sagefilm X-Men: Dark Phoenix en dit begon eigenlijk al met de weinig creatieve keuze om schrijver / producent Simon Kinberg het Phoenix-verhaal opnieuw te laten verfilmen. Daarna kwam de Disney/Fox-deal en dit gooide nog meer roet in het eten met intensieve reshoots en een gewijzigd slotstuk. Het gevolg: De filmreeks die zo succesvol startte met X-Men uit 2000 ging als een nachtkaars uit.

In de States startte het $200 miljoen kostende Dark Phoenix met een bijzonder magere $32,8 miljoen nadat de ontvangst al bedroevend zwak was. De film van debuterend regisseur Kinberg kwam niet verder dan 23% op Rotten Tomatoes, met een 4.63/10 als gemiddelde beoordeling.

Bekende X-Men gevechten

In Dark Phoenix wordt tijdens een reddingsmissie in de ruimte Jean Grey verandert in Dark Phoenix, een levensgevaarlijke mutant met onbegrensde gaven. Terwijl Jean meer en meer de controle over de situatie verliest, moeten de X-men hun krachten bundelen om het op te nemen tegen hun meest uitdagende vijand tot nu toe: één van hun eigen mensen.

Blu-ray uitgave: X-Men: Dark Phoenix

Discs: | 1 x Blu-ray | 1 x 4K UHD Blu-ray | Release: oktober 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 (Blu-ray) | Engels Dolby Atmos (4K) | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712626045380 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijven van deze 4K UHD / Blu-ray uitgave van X-Men: Dark Phoenix zitten vastgeklikt in een zwarte 4K UltraHD keepcase. De voorkant toont de bekende mutanten en de achterkant laat veel extra's zien. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Het beeld in Ultra HD ziet er weer fantastisch uit. De weergave is haarscherp, zonder enige vorm van ruis, en met een prachtige zwartverhouding. De pakkende scène in de ruimte laat zien hoe prachtig mooi de kleur kan zijn in 4K als het beeld ook haarscherp is. Minder zijn soms de visuele effecten die bij deze film goed in elkaar zitten, maar regelmatig te duidelijk waarneembaar zijn. Verder is deze 4K-uitgave top!

De geluidstrack op de UHD-schijf is Dolby Atmos en dat zullen de fans op prijs stellen. Deze laat zich op de juiste wijze vertalen. Opvallend is dat de Blu-ray schijf niet een Atmos-track heeft gekregen, maar een verder prima DTS-HD 7.1 spoor. Niets mis mee voor de gemiddelde kijker.

Bonusmateriaal

De hoofdmoot van het bonusmateriaal, enkel te vinden op de Blu-ray disc, is verpakt onder het kopje Rise of the Phoenix: The Making of Dark Phoenix die in totaal zo'n 1 uur en 20 minuten duurt. De titels van de losstaande video's geven gelijk aan wat je te zien krijgt: Story & Pre-Production, The Cast, Production Design, Special Effects en Filming & Editing. Lekker duidelijk, en prima materiaal om je in te verdiepen!

Ook kun je kijken naar vijf verwijderde scènes (Edwards Air Force Base, Charles Returns Home, Mission Prep, Beast MIA, Charles Says Goodbye) en een aantal trailers. De liefhebbers zetten de track met audiocommentaar van Kinberg en producent Hutch Parker aan.


Heb jij de tweede X-Men: Dark Phoenix gezien, en wat vond je ervan? Ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Deze film is echt zwaar scheisse!!!

McKelly

Avatar

Bedroevend slechte film, de franchise onwaardig. Verhaal was ook bedroevend slecht, deze hadden ze beter kunnen skippen. Dan was het eindigen met Apocalypse 10x beter geweest (ookal was die ook al niet best). Zonde, maar ben wel benieuwd naar wat Disney hiermee gaat doen!

Frietgezicht

Avatar

^ Eindigen met Logan was pas goed geweest.

Rohieth

Avatar

Het is dat ik The Lion King (2019) (helaas) heb gezien, anders was dit met stip de slechtste film van het jaar!

Rafael11

Avatar

Friet, idd, Logan. Wat een geweldige film was dat! Niet Wonder Woman, Thor Ragnarok, Guardians of the Galaxy 2 of Justice League, maar Logan was de beste comicbookfilm van 2017 voor mij.

Steve-O

Avatar

Het is een futloze film maar de slechtste film van het jaar is vooralsnog met verve Hellboy.

Jammer dat deze X-Men reeks nu klaar is, beide Dark Phoenix verhaallijnen zijn niet zo goed uit de verf gekomen. Al vind ik X-Men, X2, First Class, Days of Future Past en Logan allemaal wel erg sterk. Denk dat X2 nog steeds een van de allerbeste superhelden films is.

Ben toch wel benieuwd wat het MCU er over een aantal jaar van gaat bakken. Maar de serieuzere ondertoon die veel van de Fox X-Men films hebben zal er denk ik niet in zitten.

Robbepost

Avatar

Wat een prut zeg. Magneto weer hetzelfde verhaal, Sophie Turner maakt 0 indruk, was ze in Apocalypse niet al Phoenix......, die vijandjes pfffff, die CGI orgie op het einde, en nog veel meer........

Master Of Films

Avatar

Zonde dat ze niet zijn geëindigd met Logan. De Dark Phoenix Saga is uitstekend (bron)materiaal voor een comic verfilming, maar ook hier laten ze weer zien dat Hollywood er niks van begrijpt.

BillySavastano

Avatar

Hoezo voor de 2e keer het phoenix verhaal. Ik heb eerder dit jaar de oude delen nog gekeken heb ik wat gemist of gaat mijn geheugen zo achteruit? En ben het wel met de meeste eens dat Logan een betere afsluiter was maar ondanks dat snap ik niet wat iedereen zo loopt te janken over dark phoenix

Jeroen Pasman

Avatar

Ik ben bij de X men op een gegeven moment een beetje de draad kwijtgeraakt .....
Het laatste wat ik gezien heb is dat MAGNETO zijn krachten kwijt was omdat hij een injectie had gekregen die van een mutant een normaal mens maakt. Aan het einde speelt hij een potje schaak met metalen schaakstukken, en lijkt hij z'n krachten toch weer terug te hebben, Of toch niet ? Dat waren spannende films !

Daarna een beetje de draad kwijtgeraakt. Zijn deze (huidige) films daar nou nog vervolgen op ? Of is de boel in die tussentijd weer gerest / gereboott of anderszijds gewijzigd ?

Master Of Films

Avatar

BillySavastano "Hoezo voor de 2e keer het phoenix verhaal. Ik heb eerder dit jaar de oude delen nog gekeken heb ik wat gemist of gaat mijn geheugen zo achteruit"
Ik zal je geheugen eens opfrissen. X-Men: The Last Stand was al een vertelling van Dark Phoenix, dat eigenlijk al begint aan het einde van X2: X-Men United.

BillySavastano

Avatar

@ Master of Films
Wauw dan is het langer geleden dat ik ze gezien heb dan ik dacht sorry haha. Desondanks vond dark phoenix wel een mindere uit de reeks met name het alien verhaal was beetje overbodig, verder vond ik er wel een paar dikke scènes inzitten met name van mn boy fassbender. Maar dat is mijn mening, ieder zijn ding toch

Sunspot

Avatar

Ga ik sowieso aanschaffen, heb alle Xmen films op dvd/bluray.

Hoop dat het bonusmateriaal wat is Smiley face

Sunspot

Avatar

@BillySavastano

Sowieso, alle scenes met Magneto, zowel Ian McKellen en Fassbender zijn vet goed Smiley face.

Vooral waar hij zijn krachten gebruikt, je voelt dat metaal gewoon haha, zo cool

BillySavastano

Avatar

@Sunspot, sowieso magneto is aan ongeacht of het nu ian mckellen is of fassbender. Vind fassbender sowieso een goede acteur, daarom haat ik het zo hoe slecht assassins creed was want het lag niet eens aan fassbender die acteerde gewoon goed. maar als je net als ik alle games hebt gespeelt lijk de film versie van de animus gewoon op een soort anal probe achtige machine om nog maar niet te beginnen over het einde, schandalig gewoon.

NieuwsFilm

meest populair