Algemeen

Voorverkoop bioscoopkaartjes 'Star Wars: The Rise of Skywalker' verslaat 'Avengers: Endgame'

Ongekende cijfers in voorverkoop.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Wat vond jij van de trailer voor Star Wars: The Rise of Skywalker? Was je onder de indruk, of heb je nog je bedenkingen? Eén ding is in ieder geval duidelijk: het blijft gissen naar het verhaal in het afrondende Episode IX. Eerste cijfers over de voorverkopen bewijzen dat veel mensen staan te trappelen om de film in de bioscoop te zien.

Gelijk met de nieuwe trailer gingen ook de tickets in de voorverkoop. En de eerste cijfers zijn indrukwekkend. Atom Tickets meldt dat de pre-sale van de tickets in de eerste uren al 45 procent hoger ligt dan bij de tickets van Avengers: Endgame. De Marvel-film deed zo'n beetje alle records sneuvelen. Het is nog even wachten op cijfers van andere partijen, zoals Fandango en AMC.

Gaat Episode IX records verbreken?
Ondanks dat er ongetwijfeld een grote score wordt neergezet in het eerste wereldwijde weekend, waren de opbrengsten van Endgame van een onwaarschijnlijk hoog kaliber. De hype die de Marvel-superheldenfilm wist te creëren is iets waar menig franchisemaker van droomt.

Vanaf 18 december zullen we weten voor hoe lang de zalen vol zitten voor het afrondende hoofdstuk.16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Het gaat om de 2de week die is belangrijk

Raki-Pure

Avatar

Verwacht dat de totale opbrengst blijft hangen rond de 1,5 miljard.

Psycho-M

Avatar

Nou ik heb mijn kaartjes ook al gekocht hoor.
Laat het maar snel december worden.

Overigens is de runtime ook al bekend: 155 minuten

ultraThijs

Avatar

Haha mensen vergeten blijkbaar dat sites crashte toen de tickets voor endgame in verkoop gingen. Vandaar dat rise of Skywalker er zo makkelijk overheen gaat

GreenHornet

Avatar

Ik heb het geld terug gekregen van de Bioscoop na het zien van TLJ.

Wat een gedrocht was dat zeg.


ExtraDip3000

Avatar

Ik heb extra geld bijgelegd om The Last Jedi in de bioscoop te zien.

Wat een fantastische film was dat zeg!

Mothercopper

Avatar

Ik heb in '78 de eerste in de bios mogen zien en de daaropvolgende delen ook, maar het gevoel wat ik toen beleefde krijg ik niet meer terug. Ik bekijk dit deel wel wanneer het online is.

John Wayne

Avatar

Ik heb alle deel 1 t/m 8 in de bioscoop gezien en hoewel niet alle films even goed waren, was ik altijd blij ze op het grote doek gezien te hebben. Ik verheug me dus ook op de komende film. Gezien alle zeurders over TLJ had ik verwacht met slechts een handvol anderen in de zaal te zitten, maar ik heb het gevoel dat dit heel erg mee gaat vallen.

Popcultuurfreak

Avatar

Ik betwijfel dat Star Wars Marvel zal verslaan.
Er is niks opgebouwd in die films om op te verheugen.
Het is ook geen geheim dat de fanreceptie op Last Jedi heel gemixt is. Er zullen altijd mensen loyaal blijven, maar er is niet veel grote fanhype vergeleken de stakes die Thanos gezet had.
Starwars heeft lang geleefd een grote nalatenis. Dat zijn grote schoenen om te vullen en als dat niet goed gebeurd is de oude garde er ook klaar mee.

chefry1983

Avatar

Ik heb geen trailers gezien en heb ook geen kaarten besteld. Ik wacht wel de recensies af en ga dan oordelen of ik wel of niet ga

David Mills

Avatar

Tja, waarom 2 maanden vóór de release al tickets kopen, Ik vind het persoonlijk altijd net kleine kinderen die niet kunnen wachten. De film zal waarschijnlijk 6 keer per dag gaan draaien en bij mij zijn 2 bioscopen. Ik wacht altijd 1 à 2 weken zodat de grote massa is geweest, scheelt een rumoerige zaal en dus een veel prettigere filmervaring. Maar iedereen het zijne.

SplashySleet20

Avatar

@Greenhornet hoe kon je geld terug krijgen bij een bioscoop?

CaptainCab

Avatar

@ultraThijs klopt helemaal, plus de voorverkoop van Endgame startte vroeg in de ochtend vs. 's avonds. Over een periode van 24 uur heeft Endgame uiteindelijk meer verkocht in de voorverkoop.

Maar het is sowieso een nutteloze vergelijking. Solo verkocht in de voorverkoop via Atom veel meer dan Black Panther, en we weten hoe dat is geëindigd...

ShaoKahn

Avatar

Ik was zo onder de indruk van die dumpster fire... Nope hier zeker geen kaartjes....

NieuwsFilm

meest populair