Accountsharing gaat in de ban bij Netflix en Disney+!

Accountsharing gaat in de ban bij Netflix en Disney+!

Delen van account wordt lastiger gemaakt.

Als je je aanmeldt bij Netflix, dan kun je een abonnement nemen waarmee je kunt inloggen op 1 tot en met 4 meer apparaten. Uiteraard betaal je voor meer apparaten een hogere prijs. Netflix wil het tegengaan dat meerdere huishoudens gebruikmaken van één account. Iets dat Disney+ zal volgen.

Met het Premium-abonnement van 13,99 euro kunnen vier schermen - dus huishoudens - tegelijk content Netflix afspelen. Netflix verkoopt echter liever vier Basic (7,99) of Standaard (10,99) abonnementen. Het streamingdienst zou op den duur stappen gaan ondernemen tegen mensen die hun account delen. Waarschijnlijk wordt op basis van kijkgedrag, locatie en IP-adres en een combinatie hiervan bestudeerd of iemand zijn account deelt met derden, zoals vrienden of familie.

Disney+ volgt
Vooralsnog kun je Disney+ voor 6,99 euro op vier schermen tegelijk bekijken, maar ook Disney heeft aangegeven dat de strijd met accountsharing aangegaan wordt. Hoe is nog niet duidelijk en de vraag is of dit ook daadwerkelijk tegen te gaan is, zeker als gebruiken van een VPN.

Even geleden plaatsten we de poll Deel jij jouw Netflix wachtwoord? en daaruit bleek dat de helft van de FilmTotaal-bezoekers hun wachtwoord van Netflix delen en dat een kwart een abonnement gebruiken van iemand anders.

NieuwsFilm

meest populair