Exclusief: 'The Irishman' te zien in minstens 35 Nederlandse bioscopen!

Exclusief: 'The Irishman' te zien in minstens 35 Nederlandse bioscopen!

Geen Pathe en geen Vue, wel veel andere bioscopen.

Er was afgelopen maanden nogal wat te doen rond The Irishman. Wereldwijd weigeren grote bioscoopketen de Netflix-film te vertonen in hun zalen, aangezien de verschijning op de betaalzender te snel volgt na de mogelijke vertoning op het witte doek. Nu blijkt dat toch een ruim aantal Nederlandse bioscopen de misdaaddrama gaan aanbieden.

FilmTotaal kan via het PR-bureau van Netflix mededelen dat "minstens 35 bioscopen verspreid over Nederland" de film vertonen vanaf 14 november. Welke bioscopen dat zijn, werd nog niet prijsgegeven. "Mogelijk wordt dit aantal nog uitgebreid."

Minstens 35 bioscopen in Nederland
Hoe lang The Irishman in de bioscoopzalen te zien is, is nog niet bekend. Net als bij iedere andere bioscooprelease hangt het van de bezoekerscijfers en concurrentie af hoe lang een film in de bioscoop te zien zal zijn. Het blijkt dat daar op voorhand geen afspraken over worden gemaakt met de bioscopen.

The Irishman van Martin Scorsese en met grote namen als Al Pacino, Joe Pesci en Robert De Niro is één van de duurste films die Netflix heeft gemaakt. In de States heeft Netflix de unieke locatie Belasco Theatre op Broadway in New York afgehuurd in de maand november. Vanaf 27 november is The Irishman ook te zien in je thuisbioscoop.



NieuwsFilm

meest populair