Lage monsterscore voor 'Star Wars: The Rise of Skywalker' verwacht

Lage monsterscore voor 'Star Wars: The Rise of Skywalker' verwacht

Uiteraard wordt er weer heel veel geld opgehaald.

De eerste Star Wars-vervolgfilm Star Wars: The Force Awakens noteerde ruim $2,0 miljard aan de wereldwijde bioscoopkassa's en de opvolger Star Wars: The Last Jedi kwam tot ruim $1,3 miljard. De eerste voorspellingen voor de afronding Star Wars: The Rise of Skywalker zijn nu binnen!

Zoals altijd is Box Office Pro er weer vroeg bij. Vermoedelijk op basis van de buzz en de eerste cijfers over de voorverkoop heeft deze box office-voorspeller een eerste indicatie gegeven voor het openingsweekend in de States en de uiteindelijke opbrengst aldaar.

Laagste score in vervolgreeks
Op basis van de eerste voorspelling kan aangenomen worden dat Box Office Pro de laagste cijfers verwacht in de vervolgreeks. Het eerste weekend zou uitkomen op zo'n $185 tot $225 miljoen, met een eindscore van $550 tot 750 miljoen. The Force Awakens kwam tot $248,0 miljoen in het premièreweekend en eindigde op de recordscore van $936,7 miljoen. De cijfers van The Last Jedi zijn $220,0 miljoen om $620,2 miljoen.

Waarschijnlijk zal de ontvangst onder de fans en de bijhorende buzz na verschijning een belangrijke rol zijn voor het uiteindelijke succes. Ook de concurrentie, zoals de volgende Jumanji-film met The Rock, zou nog wel eens een rol kunnen gaan spelen.

NieuwsFilm

meest populair