Netflix zet groots in bij aankomende streamingoorlog

Disney+, Apple TV+ en HBO Max houden Netflix niet tegen.

Recent werd duidelijk dat Netflix opnieuw vele miljarden vreemd geld heeft aangetrokken om te investeren in nieuwe content. En deze content gaat Netflix niet alleen zelf maken. Ook in Nederland wordt er gezocht naar strategische partners.

Zo wil Netflix gaan samenwerken met NPO. De streamingdienst wil graag samen met de publieke omroep nieuwe series gaan maken die op televisie uitgezonden kunnen worden en daarna te zien zijn op NPO Start en Netflix. Uiteraard bedient Netflix de internationale markt.

Dutch FilmWorks
Ook is er een samenwerking met Dutch FilmWorks. Deze deal zorgt er naar verluidt voor dat films van deze Nederlandse filmdistributeur vrij snel na de bioscooprelease te zien zijn op Netflix.

Daarnaast zal Netflix blijven inzetten op Nederlandse Netflix Originals. Zo komt er een tweede seizoen van Undercover en wordt er op dit moment gewerkt aan de horrorserie Ares.

Internationale content
Het lijkt er dus verdacht veel op dat Netflix veel geld investeert in lokale films en series, ook in vele andere landen. Uiteraard blijft Netflix heel veel geld investeren in grote Amerikaanse producties.

Weten welke streamingdiensten er in Nederland zijn? We hebben er bijna 20 voor je op een rij gezet!

NieuwsFilm

meest populair