Van Netflix tot Disney+: alle streamingdiensten in Nederland!

En het zijn er veel!

Even geleden plaatsten we de poll Hoeveel streamingdiensten heb jij? en daaruit bleek dat 71 procent van de bijna tweeduizend stemmers twee of meer streamingdiensten heeft. Dertien procent heeft zelfs vier of meer diensten.

Hieronder een snelle opsomming van de verschillende streamingdiensten die er in Nederland zijn, en nog komen. Diensten die niet in Nederland beschikbaar zijn, tref je niet aan.

Netflix

Kosten per maand: 7,99 euro (SD), 10,99 euro (HD), 13,99 euro (4K)

Dit is uiteraard de grootste en bekendste dienst met veel eigen / aangekochte films en series voor volwassenen en kinderen. Netflix lanceert bijna iedere week een nieuwe 'Netflix Original'. Binnenkort verschijnt bijvoorbeeld The Irishman. Komende jaren zal blijken hoe Netflix zich staande houdt tussen alle nieuwkomers.


Videoland

Kosten per maand: 8,99 euro

Deze streamingdienst is van RTL en laat dan ook veel producties van de zender zien. Het aanbod wordt uitgebreid met enkele internationale hitseries, zoals The Handmaid's Tale en The Blacklist. Ook is er eigen unieke content, zoals de serie Judas.


Amazon Prime Video

Kosten per maand: 5,49 euro

De dienst van Amazon heeft grote ambities en biedt naast bestaande films en series ook eigen content aan. Te denken valt aan de series Bosch, Tom Clancy's Jack Ryan en Carnival Row. Over een tijdje komt Amazon ook met de prijzige The Lord of the Rings-prequelserie.


Apple TV+

Kosten per maand: 4,99 euro

Vanaf 1 november kun je via Apple TV+ naar heel wat bestaande, maar ook originele Apple content kijken. De eyecatchers bij de start van Apple TV+ zijn onder meer de series See met Jason Momoa en Dickinson met Hailee Steinfeld.


Disney+

Kosten per maand: 6,99 euro

Aankomende maand verschijnt Disney+ officieel. Tot 12 november kunnen we in Nederland nog gratis het platform gebruiken. Daarna start de zender echt, ook met eigen content, met onder meer de films Lady and the Tramp en Noelle en de serie The Mandalorian.


MUBI

Kosten per maand: 9,99 euro

Dit is een interessante streamingdienst voor liefhebbers van filmhuismateriaal. Een prima dienst als je minder hebt met de veelal snelle producties van Netflix of de content van Disney.


CineMember

Kosten per maand: 9,99 euro

Net als MUBI is dit een dienst die zich richt op arthouse. Met CineMember krijg je toegang tot "de grootste quality film collection van Nederland en België".


Cinetree

Kosten per maand: 7,99 euro

Een streamingdienst met uiteenlopende producties: Films en documentaires die je raken, inspireren en langer bijblijven dan dat ze duren.


IFFR Unleashed

Kosten per maand: 7,50 euro

De dienst waarop je titels van International Film Festival Rotterdam kunt zien.


HBO Max (in 2020)

Kosten per maand: Onbekend

Dit wordt een nieuwe grote dienst met alle content van de Time Warner mediabedrijven, zoals de films van Warner Bros., de content van HBO en de series van The CW. Kosten en startdatum zijn nog onbekend.


Peacock (in 2020)

Kosten per maand: Onbekend

Ook deze nieuwe dienst verschijnt in 2020. Hiermee kijk je naar content van NBCUniversal, dus de films en series van onder meer Universal Pictures en Paramount Pictures.


NLZIET

Kosten per maand: 7,95 euro

Deze streamingdienst bevat programma's van de Nederlandse televisie van zowel van NPO, RTL als SBS. Met NLZiet kijk je programma's tot een jaar oud terug.


NPO Start Plus

Kosten per maand: 2,95 euro

Dit is de betaalde versie van NPO Start met toegang tot verschillende NPO-programma's, zonder reclames.


Ziggo - Movies & Series XL

Kosten per maand: 11,95 euro

Deze dienst kun je alleen afnemen als je Ziggo hebt. Movies & Series XL is vooral interessant voor de fans van materiaal van HBO. Met de komst van HBO Max lijkt die content op den duur breder beschikbaar te komen.


Dplay

Kosten per maand: 3,99 euro

Met Dplay krijg je toegang tot "het beste van" Discovery Channel en TLC.


Horrify

Kosten per maand: 6,95 euro

Horrify is specifiek voor de horror-liefhebber en noemt zich "de engste streamingdienst van Nederland en België".


Fear Unlimited

Kosten per maand: 6,66 euro

Ook een streamingdienst voor horrorfilms.


Pathé Thuis

Kosten per film: Vanaf 4,99 euro

Ondanks dat dit een dienst is waarbij je (nog) per film betaalt, komt ook Pathe Thuis met meer eigen producties. De Nederlandse film Suriname verschijnt volgend jaar na een korte draaitijd op de witte Pathé-doeken exclusief via Pathé Thuis.


Film1

Kosten per maand: 9,99 euro

Ook Film1 heeft zijn eigen app voor on demand films en series.

NieuwsFilm

meest populair