Schrijvers 'Conjuring'-films maken franchise over bestaand horrorhuis

Men gelooft dat er al eeuwen spoken en geesten op de loer liggen...

Schrijvers Chad Hayes en Carey Hayes brachten ons al de bezeten pop Annabelle in The Conjuring (2013) alsmede de demonische non in The Conjuring 2 (2016). Beiden gaan nu werken aan een nieuwe serie over één van de meest beruchte spookhuizen ooit.

In samenwerking met de opgerichte studio Faster Horse Pictures moet de toekomstige franchise zich concentreren op het LaLaurie Mansion, een echt bestaand landhuis in New Orleans, Louisiana. Vanwege de gruwelijke historie is openbare toegang al sinds 1932 streng verboden. Echter is de buitenkant van het huis een populaire toeristische trekpleister.

Mysterieuze verdwijning
Diens bewoner, Madame LaLaurie, een socialistische seriemoordenaar, heeft haar stempel op de geschiedenis gedrukt nadat zij in het begin van de 19e eeuw talloze slaven martelde en uiteindelijk vermoordde. Toen dit afslachten van onschuldigen in 1834 bekend werd, werd de mansion in brand gestoken. Maar in plaats van te branden naast haar slachtoffers, ontvluchtte LaLaurie het gebied en werd nooit meer gezien.

De gebroeders Hayes willen zich naar verluid een week laten opsluiten om zo inspiratie te krijgen. In ieder geval hebben ze prima bewezen over genoeg zieke creativiteit te beschikken. Krijg jij al koude rillingen?

NieuwsFilm

meest populair