'Doctor Sleep' bevat ongebruikte scènes uit Stanley Kubrick's 'The Shining'

'Doctor Sleep' bevat ongebruikte scènes uit Stanley Kubrick's 'The Shining'

De sequel heeft hiermee een potentieel lokkertje voor liefhebbers van het origineel in pacht.

Filmmaker Mike Flanagan heeft zich met Doctor Sleep een zware klus op de hals gehaald. Een vervolg maken op klassieker The Shining van de legendarische Stanley Kubrick is geen makkie. Zeker niet wanneer je feitelijk het boekvervolg van Stephen King zelf verfilmd, maar gelijktijdig een vervolg op de filmklassieker wil maken.

Als geruststelling valt te vermelden dat de filmmaker reeds meerdere sterke horrorfilms maakte én succesvol enkele Stephen King-verhalen verfilmde. De hybride die hij voor ogen had tijdens het maken van Doctor Sleep, moet echter een behoorlijke koorddansact geweest zijn. Filmisch moet het een vervolg zijn op het origineel uit 1980, inhoudelijk baseert de film zich op het boek dat King uitbracht in 2013.

Ongebruikte beelden
Het blijkt dat Flanagan zijn leeuwentaak iets heeft kunnen vereenvoudigen. Zo kreeg hij namelijk beschikking over ongebruikte beelden die Kubrick destijds draaide, maar niet gebruikte voor de uiteindelijke film. Op deze manier wil hij elementen uit het eerste boek verwerken die destijds niet in de film te zien waren. Daarmee hoopt hij zowel de narratieven alsook de filmische aspecten van het origineel en zijn eigen film beter aan elkaar te knopen.

Doctor Sleep is vanaf 7 november in de Nederlandse bioscopen te zien. Zijn de ongebruikte beelden voor jou een extra reden om deze film te gaan kijken? Hieronder de trailer voor de film, waarin ook al beelden uit The Shining te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair