Disney-baas: ''Minder is meer bij 'Star Wars' en geen oververzadiging bij Marvel''

Het zijn dus toch echt twee verschillende franchises.

De afgelopen jaren heeft The Walt Disney Company heel wat branchegenoten opgekocht, met Pixar, Marvel, Lucasfilm en recent 20th Century Fox. Waar de aanpak rond Fox nog duidelijk moet worden en Pixar grotendeels een eigen strategie lijkt te varen, leek het erop dat Disney van het Star Wars-universum een soort Marvel Cinematic Universe wilde gaan maken.

Ondanks de nodige successen en de naderende komst van The Mandalorian en Star Wars: The Rise of Skywalker lijkt Walt Disney in te zien dat ze een andere aanpak moeten hanteren. Maar ze weten ook dat het succes van de films van het Marvel Cinematic Universe voorlopig niet in kracht zal afnemen.

Star Wars: Less is more!
In een uitgebreid radiointerview met de BBC sprak Disney-baas Bob Iger over de situatie rond Star Wars. "Ik heb publiekelijk al gezegd dat ik denk dat we te veel Star Wars-films hebben gemaakt en uitgebracht gedurende een korte periode," aldus Iger. "Ik heb niet gezegd dat ze op wat voor manier dan ook teleurstellend waren. Ik heb ook niet gezegd dat ik teleurgesteld ben in de prestaties. Ik denk gewoon dat er iets speciaal is aan een Star Wars-film, en 'less is more'."

Na bovengenoemde eerste Disney+ Star Wars-serie en het negende deel in de Skywalker Saga wordt er met Rian Johnson (The Last Jedi) en Marvel Studios-baas Kevin Feige gewerkt aan nieuwe Star Wars-films. Op Disney+ verschijnen op den duur een serie rond het personage Cassian Andor uit Rogue One (2016) en acteur Ewan McGregor keert terug voor een serie over zijn prequel-personage Obi-Wan Kenobi.

Marvel: geen oververzadiging
Ook ging Iger in op het succes van het Marvel Cinematic Universe. "Marvel doet het gewoon sensationeel goed. De laatste film die ze uitbrachten, had de hoogste wereldwijde box office in de geschiedenis van de filmindustrie, en de toekomst is heel, heel rijk met nieuwe verhalen, nieuwe personages, nieuwe avonturen en nieuwe superheldengeweld. Dus dan is niet waar," aldus Iger op de vraag of hij denkt dat er teveel Marvel-producties worden gemaakt.

Marvel Studios werkt nu aan films voor Phase 4 en 5 van het MCU, met films rond in ieder geval Black Widow, Eternals, Shang-Chi, Doctor Strange, Thor, Blade, Black Panther, Ant-Man, Fantastic Four, X-Men en Guardians of the Galaxy. Meer weten over de films die verschijnen? Lees dan het uitgebreide artikel Marvel Cinematic Universe: dit zijn de films en series na 2020!

NieuwsFilm

meest populair