Featured

Welke 'Star Wars'-films en series komen er allemaal nog wel uit?

De Star Wars-franchise kent een behoorlijk roerige geschiedenis.

door Jim Pedd om 19:11 in Featured
De toekomst van het Star Wars-universum is enigszins onzeker. Althans, als het op de films aankomt. Kortgeleden besloot Lucasfilm om de trilogie van Game of Thrones-bedenkers David Benioff en D.B. Weiss te annuleren. Verder komt met The Rise of Skywalker een einde aan de Skywalker-saga en dan moeten nieuwe verhalen het doen.

Veertig jaar lang konden we de geschiedenis van de Skywalker-familie volgen. Daarbuiten probeerden Lucasfilm en Disney al een nieuwe toekomst op te bouwen door heel andere verhalen te vertellen. Zo kwamen Rogue One en Solo uit. Maar het floppen van die laatste film gooide roet in het eten en een film rond Obi-Wan Kenobi werd geannuleerd. Maar wat komt er dan wel uit na The Rise of Skywalker?

Rian Johnsons trilogie
Nog voordat The Last Jedi in de bioscoop draaide, kregen we te horen dat Rian Johnson mocht werken aan een heel nieuwe trilogie. Het lijkt er ondertussen op dat de trilogie er gewoon komt, al weten we niet helemaal zeker of het echt zo gaat zijn. Recent vertelde Johnson nog dat Lucasfilm "uit zit te zoeken wat het wil".


Officieel is de trilogie van Johnson nog altijd in de maak, maar gezien het feit dat de trilogie al twee jaar die status heeft en het aantal updates gering, hebben we soms een beetje twijfels daarbij. Hoe dan ook zou de trilogie - net als die van Benioff en Weiss - moeten draaien om nieuwe personages, nieuwe verhalen en nieuwe werelden.

Kevin Feige's film
Marvel-baas Kevin Feige is een van de meest gewilde producenten die er is. In september werd plotsklaps bekendgemaakt dat Feige een nieuwe film in de franchise ontwikkelt. Die staat ook los van de Skywalker-saga en het gaat om een project dat Feige in samenwerking met Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy maakt.


De vraag is natuurlijk wat Feige in gedachten heeft. Alan Horn, een van de voorzitters van Disney en de CCO zei daar nog over: "Nu de Skywalker-saga bijna voorbij is, werkt Kathy [Kennedy] aan een nieuwe era van verhalen in het Star Wars-universum. Wetende dat Kevin een die-hard fan is, is het heel logisch dat de twee samenwerken aan een Star Wars-film."

The Mandalorian
De toekomst van Star Wars ligt mogelijk niet eens per se in de bioscoop. Disney-baas Bob Iger vertelde recent nog dat hij vindt dat er niet te veel Star Wars uit moet komen. Wat hem betreft is mate beter. Toch lijkt die vlieger niet op te gaan als het aankomt op televisieseries. Er komt namelijk een live-action serie rond een Mandalorian.


The Mandalorian wordt gemaakt door Jon Favreau en heeft een hoofdrol voor Pedro Pascal. De serie gaat op 12 november van start op streamingdienst Disney+ en draait om een premiejager die ver weg van de Nieuwe Republiek in de Outer Rim missies onderneemt. Tegelijk zien we naar het schijnt ook hoe de First Order opkomt en dat het Keizerrijk in zekere zin nodig was voor de rust en vrede in de Outer Rim.

The Clone Wars[/h2-artikel]
De serie The Clone Wars ging in 2008 van start en liep tot 2014. Vijf seizoenen lang konden we de avonturen van Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi volgen tijdens de oorlog tussen de separatisten en de republiek. Een oorlog waarvan we de uitkomst natuurlijk kennen, maar de serie vertelde een verhaal dat nooit helemaal afgerond is.


Netflix kreeg nog toestemming van Lucasfilm om een zesde seizoen te maken. Maar de serie is nog niet voorbij en krijgt straks een laatste seizoen. De zevende reeks, wederom gemaakt onder leiding van bedenker Dave Filoni, krijgt twaalf afleveringen om het verhaal goed af te ronden.

Rogue One
In 2015 was voor het eerst een live-action film in de Star Wars-franchise te zien, die niet draaide om de Skywalkers: Rogue One. Toch was de film nauw verbonden aan de Skywalker-saga, want we kregen te zien hoe de Rebellen de plannen voor de oorspronkelijke Death Star weten te stelen. Een van die helden was de spion Cassian Andor en over hem wordt een serie ontwikkeld.


We krijgen straks op Disney+ een serie te zien waarin we Cassian en zijn robotmaatje K-2SO volgen tijdens hun spionagemissies. Het duo onderneemt gevaarlijke missies voor de Rebellen en probeert het Keizerrijk daarbij te ondermijnen.

Obi-Wan Kenobi
Tot slot komt er nog een serie aan rond Obi-Wan Kenobi. Deze show heeft een ietwat opmerkelijke geschiedenis, want eigenlijk zou dit een film worden. Die werd echter geannuleerd toen Solo een flop bleek te zijn. Maar Disney+ besloot door te gaan met de ontwikkeling van materiaal rond Obi-Wan en dat heeft tot deze serie geleid.


Hierin keert Ewan McGregor straks terug als Obi-Wan Kenobi, de bekende Jedi die na de mislukte strijd tegen de Sith Darth Sidious in ballingschap ging op woestijnplaneet Tatooine. Daar waakte hij jarenlang over de jonge Luke Skywalker, de zoon van Anakin Skywalker. Precies die tijd staat centraal in de serie.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guyon2002

Avatar

Dat was me toch eens een moment. Het Clone Wars panel waarin plots werd aangekondigd dat de serie na zoveel jaar tóch terug zou keren voor de afsluiter, schreeuwde nog net niet de buurt waker midden in de nacht!

Frietgezicht

Avatar

Ik wil graag een dagje een Satéprikker zijn. Mijn buurvrouw heet Saté

Paulusie

Avatar

Kijk ook erg uit naar de afronding van de Clone Wars, nog ff wachten tot februari.

Goku32

Avatar

Echt jammer dat solo een flop werd. Want het is echt geen slechte star wars film. Ik vond het net zo vet als roque one movie

GinoD240

Avatar

Gyon2002

The Bad batch.....en Cody is ook zoiezo weer terug, ik kan niet wachten, maar het is wel uitgesteld tot 2020....blijft een guilty pleasure, dat geduld heb ik wel.

NieuwsFilm

meest populair