'The Walking Dead'-films worden totaal anders dan de series

Anders hebben ze geeneens bestaansrecht.

De Walking Dead-films rond Rick Grimes worden straks heel anders dan de series die tot nu toe in de AMC-franchise verschenen. Dat vertelt franchisebaas Scott Gimple tijdens een interview met Marketplace.

"We moeten risico's nemen. Dat is het publiek bedienen; risico's nemen. We moeten deze series echt zo verschillend mogelijk proberen te maken van elkaar. En dat moet ook gelden voor de films, die heel anders dan de series moeten zijn. Bieden we het publiek wel een reden om een universum te hebben?" vroeg Gimple zich hardop af.

Films met een doel
Waar de serie eigenlijk een voortkabbelend geheel is, waarbij overleven de enige drijfveer is, zit dat in de films vermoedelijk anders. Volgens Gimple kijken de films straks naar CRM, de mysterieuze organisatie die achter de verdwijning van Rick Grimes halverwege het negende seizoen van TWD zit.

Dat maakt dat de films, die op zichzelf zullen staan en een brede aantrekkingskracht krijgen, dus een explicieter doel krijgen. Vanaf wanneer ze te zien zijn is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair