Algemeen

Waarom Apple TV+ allesbehalve indrukwekkend startte op 1 november

Op 1 november startte Apple TV+.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Op 1 november startte Apple zijn streamingdienst Apple TV+. Veel Apple-bezitters en -kopers kijken het eerste jaar gratis, waar anderen 4,99 per maand betalen. Nu blijkt dat de aftrap niet heel succesvol is verlopen.

Met originele eigen Apple-series en shows lanceerde Apple TV+ afgelopen vrijdag in meer dan honderd landen. Het blijkt dat de catalogus uit slechts negen series/shows bestaat, met onder meer See, Dickinson, The Morning Show, For All Mankind en Oprah's Book Club. Grote namen als Jason Momoa, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell en Hailee Steinfeld werkten mee aan de producties.

Zwak ontvangst
Het blijkt nu dat de series doorgaans zwak tot zelfs slecht zijn ontvangen. Zo weet de grootse serie See slechts 38 procent (4,95/10) te scoren op Rotten Tomatoes. Ook is er commentaar dat niet alle afleveringen gelijk online staan - iets dat Disney+ ook zal doen - en dat er problemen zijn met het crashen van de app. De enige serie die lijkt aan te slaan in Dickinson met Steinfeld.


Toekomst beter?
Hoopvol is dat er nog het nodige aan zit te komen. Op 28 november verschijnt van M. Night Shyamalan de thrillerserie Servant en Steven Spielberg werkt aan Amazing Stories, een reboot van de gelijknamige serie uit de jaren 80. Op 6 december verschijnt de eerste Apple Original Film met de titel Hala en op 31 januari debuteert The Banker. Beide films verschijnen eerst kortstondig in de (Noord-Amerikaanse) bioscoopzalen.

Heb jij Apple TV+? Zo ja, wat vind jij van de beschikbare series en shows?

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Movieman2018

Avatar

Ai Ai Ai... Ze hebben heel vaak moeite om goeie verhalen te schrijven!

Moviewheels

Avatar

Lijkt me nogal duidelijk; aanbod is pover en men is streamingsdienst-moe....... Je kan niet ongestraft allerlei bedragen verlangen van de consument om content te bekijken. Dit werkt illegaal downloaden in de hand. WB en andere nieuwe spelers krijgen hier ook mee te maken. Disney is net op tijd geweest maar zal ook moeite krijgen om de kijkers vast te houden.

Monojaxx

Avatar

Ik heb wat tegen Apple, en verder zijn er genoeg andere, veel betere alternatieven. Ik zie Google ook nog wel komen met een eigen streamingdienst.

Frietgezicht

Avatar

Zwak aanbod. Komen er nog Sinterklaas en Zwarte Pieten films op zo rond de feestdagen?

GreenHornet

Avatar

Google is er al mee gestopt zie Youtube Premium.
Hun shows zijn nu al voor iedereen gratis beschikbaar

elvismyboy

Avatar

Heel zwakke content en daarbij is Apple veel te laat ten opzichte van andere marktspelers. Die inhaalslag maken ze niet meer..

drsentertainment

Avatar

The Morning Show is toch wel erg goed! Had ik niet zien aankomen. Tja gevalletje kwaliteit/kwantiteit. Ik kan ieder geval een jaartje gratis kijken, dat dan weer wel...en ikbegin dan snel met Dickinson...

Jeroen Pasman

Avatar

Hier ga je toch niet voor betalen ? Een handjevol series .......Wil Aplle écht met Netflix kunnen concurreren dan moet er eerst véél meer te zien zijn.

jeff1983

Avatar

Zo weet de grootse serie See slechts 38 procent (4,95/10) te scoren op Rotten Tomatoes.

ja, de critics score is dat.. audience score is 85%, wat ongeveer het gemiddelde van Got was.

RoberPaulsen

Avatar

Apple leeft teveel in het verleden, ze denken nog steeds dat alle Apple-adepten alles klakkeloos slikken en er geld voor neertellen. Beetje naïef

Luizelgespuizel

Avatar

Kunnen we ook zo’n artikel verwachten voor Disney+ gezien zij nauwelijks nieuwe content droppen ? Of kan dat niet ivm jullie reclame inkomsten gezien jullie voor elke Disney+ scheet een artikel plaatsen.

aspers

Avatar

Toch wel opvallend dat 'See' een dubbele score van 82% heeft bij het publiek!
Dat is toch heel wat anders dan de 40`% van de critici....

justmikemovies

Avatar

@Moviewheels het doel van Apple is voorlopig ook niet om mensen te laten betalen, daarom krijg je een jaar gratis bij aankoop van een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, of MAC.

Voor Apple is TV+ een uitbreiding van het ecosysteem. Voordeel hiervan is ook dat Apple minder druk ervaart om de dienst in een klap vol te gooien met matige content.

deregtx

Avatar

Te weinig content. Ze moeten wat deals sluiten met studio's ofzo. Of zelf miljarden uitgeven aan nieuwe producties.

kidcassidy

Avatar

Logisch dat het slecht gaat. Je moet van die apple meuk hebben wil je het kunnen zien. Dus gewoon downloaden en je kunt het ook zien. Of je bent dom en betaalt 800 euro teveel voor een achterhaald mobieltje of laptop en je kunt 'gratis' kijken.

diablo1973

Avatar

Beginnen met 9 series dan is zelfs 4,99 nog prijzig. Gaat op deze manier jaren duren voordat er een knap divers aanbod op staat. Dit gaan ze nooit meer inhalen tov andere streamingdiensten. Gevalletje dead on arival dus...

Sunspot

Avatar

Apple TVPlus lijkt me maar niks, nooit overwogen na berichten erover.


Chrisselshizzel

Avatar

Wat wil je met zo weinig content? En dat is het als ik het mag geloven nog matig ook ... duh

JesseG79

Avatar

Krijg zo de indruk dat alles wat niet Disney is met de grond gelijk wordt gemaakt op deze site...Eerst Alita dan Terminator en nu weer apple
TV+....weinig maar goede content, ben aangenaam verrast door The Morning Show en All for Mankind... SEE is niet echt mijn ding maar zit goed in elkaar... en vind het wel prettig om over weinig keuze te hebben.. bij netflix weet je van gekkigheid niet wat te kijken... als er iets teleurstellend is dan is het de pilot van disney+....maar oeps commentaar op Disney dat mag hier niet....

Moviewheels

Avatar

@justmikemovies betalen is toch ook "bij aankoop van"? Het is niet meer dan een verkapte abo-vorm die Apple steeds meer gaat inzetten omdat de verkopen van Apple producten de komende jaren niet significant zal gaan stijgen. Apple heeft daardoor andere inkomsten nodig. Abo's wordt de nieuwe cash cow voor Apple. Op termijn gaan Apple adepten zelfs betalen voor software updates.....

NieuwsFilm

meest populair