Waarom Apple TV+ allesbehalve indrukwekkend startte op 1 november

Waarom Apple TV+ allesbehalve indrukwekkend startte op 1 november

Op 1 november startte Apple TV+.

Op 1 november startte Apple zijn streamingdienst Apple TV+. Veel Apple-bezitters en -kopers kijken het eerste jaar gratis, waar anderen 4,99 per maand betalen. Nu blijkt dat de aftrap niet heel succesvol is verlopen.

Met originele eigen Apple-series en shows lanceerde Apple TV+ afgelopen vrijdag in meer dan honderd landen. Het blijkt dat de catalogus uit slechts negen series/shows bestaat, met onder meer See, Dickinson, The Morning Show, For All Mankind en Oprah's Book Club. Grote namen als Jason Momoa, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Steve Carell en Hailee Steinfeld werkten mee aan de producties.

Zwak ontvangst
Het blijkt nu dat de series doorgaans zwak tot zelfs slecht zijn ontvangen. Zo weet de grootse serie See slechts 38 procent (4,95/10) te scoren op Rotten Tomatoes. Ook is er commentaar dat niet alle afleveringen gelijk online staan - iets dat Disney+ ook zal doen - en dat er problemen zijn met het crashen van de app. De enige serie die lijkt aan te slaan in Dickinson met Steinfeld.


Toekomst beter?
Hoopvol is dat er nog het nodige aan zit te komen. Op 28 november verschijnt van M. Night Shyamalan de thrillerserie Servant en Steven Spielberg werkt aan Amazing Stories, een reboot van de gelijknamige serie uit de jaren 80. Op 6 december verschijnt de eerste Apple Original Film met de titel Hala en op 31 januari debuteert The Banker. Beide films verschijnen eerst kortstondig in de (Noord-Amerikaanse) bioscoopzalen.

Heb jij Apple TV+? Zo ja, wat vind jij van de beschikbare series en shows?

NieuwsFilm

meest populair