Stephen King zeer tevreden met 'Doctor Sleep' want Stanley Kubricks 'The Shining' vond hij maar niks

Stephen King zeer tevreden met 'Doctor Sleep' want Stanley Kubricks 'The Shining' vond hij maar niks

Het meesterwerk van Stanley Kubrick was jarenlang ongeliefd bij de schrijver.

Het leek in 1980 de ideale combinatie: filmgenie Stanley Kubrick die een bestseller van meester-auteur Stephen King verfilmde. The Shining was dan ook een succes en blijft tot op de dag van vandaag een legendarische film. De schrijver zelf was echter nooit een liefhebber van deze adaptatie.

Stephen King was zelfs zo ontevreden met de film dat hij uiteindelijk zelf nog een nieuwe adaptatie van zijn eigen boek verfilmde, welke aanzienlijk minder ontvangen werd. Uiteindelijk schreef de auteur met Doctor Sleep in 2013 een vervolg op zijn bekende boek. Het afgelopen jaar had regisseur Mike Flanagan de zware taak om zowel dit boekvervolg te verfilmen, alsmede hiermee een vervolg op Stanley Kubrick zijn film te maken.

Herziening
De brug die de verfilming van Doctor Sleep weet te maken tussen beide, zorgt eindelijk ervoor dat King het werk van Kubrick kan accepteren. "Ik heb het script voor de film dit keer enorm zorgvuldig gelezen" zegt King over de nieuwe film. "Alles wat ik hekelde aan de film van Kubrick werd in dit script echter voor mij rechtgezet. Mike Flanagan heeft het voor elkaar gekregen om een film te maken die op de juiste manier mijn boek naar het scherm vertaald, maar ook naadloos aansluit op Kubrick zijn film", besluit de auteur vol lof.

NieuwsFilm

meest populair