Algemeen

Carrie Fisher 8 minuten als Leia in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

J.J. Abrams heeft bestaande beelden goed gebruikt.

door Bram de Groot om 13:09 in Algemeen
Niet alleen de Star Wars-wereld was geschokt toen eind 2016 bekend werd dat Carrie Fisher op een vroege leeftijd was overleden. De actrice had haar come-back als Leia Organa net gemaakt in Star Wars: The Force Awakens. Binnenkort is ze ook te zien in Star Wars: The Rise of Skywalker.

In gesprek met Yahoo! heeft haar broer Todd Fisher iets meer verteld over hoe het mogelijk is dat zijn zus te zien in de afrondende Skywalker Saga-film. "De waarheid is dat J.J. Abrams goede vrienden met Carrie was... Hij had veel liefde voor haar. Ze hadden acht minuten beeldmateriaal beschikbaar en hebben elk frame beet gepakt en geanalyseerd... en vervolgens via reverse engineering en het op de juiste manier in het verhaal gebracht. Het is best wel magisch," aldus Todd.

Hart van het verhaal
Eerder noemde regisseur J.J. Abrams het personage van Fisher al "het hart van het verhaal" in de filmreeks en dat ze het verhaal nooit zonder Leia zouden kunnen vertellen. Veel van de gebruikte beelden in The Rise of Skywalker zijn gemaakt tijdens de productie van Star Wars: The Last Jedi uit 2017.

Vanaf 18 december is Episode IX te zien in de Nederlandse bioscoopzalen.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Ben benieuwd hoe het er uitziet, haar rol Smiley face

Parisan

Avatar

Ik maakte me eerst best wel zorgen of het goed zou lukken, maar als haar eigen broer het resultaat magisch vindt dan moet het toch wel goed zijn. 8 minuten klinkt misschien niet veel, maar als je bedenkt dat voor elke frame higher level knip- en plakwerk nodig was, dan is dat toch best veel. Ben benieuwd!

GinoD240

Avatar

Ben benieuwd, 8 minuten vind ik al netjes.

PRIME

Avatar

Heb altijd vertrouwen in J.J.

NieuwsFilm

meest populair