Algemeen

De 'Avatar'-sequels zijn een megaproductie die nog zeker 5 jaar gaat duren

De monsterproductie pompt flink wat geld in de economie van Nieuw-Zeeland.

door Zilko Tarici om 20:20 in Algemeen
Volgens Variety zal de productie van James Camerons Avatar-sequels nog zeker vijf jaar in beslag nemen. De opnames van de vervolgen vinden momenteel plaats in Nieuw-Zeeland en gaan dus nog even duren. De pre-productie van de films begon medio 2018.

De megaproductie wordt eerst helemaal uitgewerkt in 3D, met behulp van de meest verfijnde special effects en revolutionaire motion capture-technologie. De productie pompt daarnaast een hoop geld in de economie van Nieuw-Zeeland.

Voor de films worden een groot aantal locaties gebruikt, waaronde de Kumeu Film Studios in Auckland, de Auckland Film Studios, Stone Street Studios in Wellington en een gigantische loods net buiten Wellington. Grote reden om te filmen in Nieuw-Zeeland is een aantrekkelijke belastingregel, die ervoor zorgt dat er voor de release van de sequels al flink wat geld terug wordt verdiend.

Een formidabele cast
Nieuwkomers in de Avatar-franchise zijn Kate Winslet, Edie Falco, Michelle Yeoh, Vin Diesel, Jemaine Clement, Oona Chaplin en een reeks kindacteurs. Terugkerende castleden zijn Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver en Dileep Rao.

Avatar 2 wordt verwacht op 17 december 2021. Dit wordt gevolgd door Avatar 3 in 2023, deel 4 in december 2025 en deel 5 in december 2027.

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

na Terminator kijk hier niet meer naar uit.

Civilian Supreme

Avatar

Niet normaal wat een risico de studio's hiermee nemen. Tuurlijk heeft hij zich keer op keer bewezen maar toch! Vraag me serieus af of er nog wel animo is voor Avatar.

PRIME

Avatar

Damn man, dit duurt zo lang dat de hype rondom Sam Worthington alweer voorbij is.

Moviewheels

Avatar

Heb hier meer vertrouwen in dan Dark Fate; dit project is van A tot Z in handen van Cameron. Geen compromissen en state of the art special effects.

Psycho-M

Avatar

Ik weet het niet hoor. Naar mijn idee toch echt te lang gewacht met een vervolg te maken op de eerste Avatar.
Het grote publiek is nu helemaal into de superhelden/Marvel/DC films.
Misschien dat men nog gaat kijken naar het tweede deel om te kijken of deze net zo vernieuwend is als de eerste dat was. Maar als dat niet zo is, ben ik bang dat een groot gedeelte van het publiek de vervolgen links laat liggen.

GreenHornet

Avatar

Gaat Disney+ deze film in 3D aanbieden oh wacht ze maken geen 3D tv's meer.

Steve-O

Avatar

Het eerste vervolg wordt waarschijnlijk financieel succesvol genoeg om de gehele productie van de vervolgen mee te betalen lol

Malloy de Beer

Avatar

Snap sowieso niet waarom er een vervolg film moet komen,laat staan vier vervolg films. Avatar was een geweldige film met een prima einde.
Ze creëeren ook wel toren hoge verwachtingen nu na al dat uitstellen, deel 2 moet wel echt opnieuw de wereld op zijn kop zetten anders gaat de helft al niet eens meer naar 3.

Master Of Films

Avatar

Toe maar. Avatar en het woord geweldig in een zin. Smiley face

Frietgezicht

Avatar

Als ik op die Avatar link druk ga ik naar een Ghostbusters film..

Frietgezicht

Avatar

@ Prime, als Avatar 2 10 jaar eerder was uitgekomen dan die nu komt was de hype al voorbij.

fletcher

Avatar

Avatar was een leuke film met voornamelijk revolutionaire filmtechnieken maar met een onorigineel simplistisch verhaal.
Ik zie de vervolgen best slagen, maar alleen als het script een stuk interessanter geworden is. Leunen op de hype van nieuwe hyperrealistische animatie en 3D is niet genoeg meer.

Koroshiya1

Avatar

Had liever gezien dat ze dat geld zouden gebruiken om iets nieuws te maken, in plaats van een paar vervolgen op een ontzettend matige film. Avatar was gewoon een prima film, wat ongeveer net zoiets is als meneer Cameron in zijn bek spugen, als hij vraagt wat je van zijn film vond. Een film prima vinden is ongeveer de grootste belediging voor filmmakers.

Malloy de Beer

Avatar

@Master of Films
Toe maar, een meester van films????. Toe maar, toe maar.

TwinsA

Avatar

Zal zien dat ik tegen dan een plaatsje vrijmaak op een zondag voor mijn tv Smiley face , al heb ik de indruk dat ze weer overdrijven met hun 5 delen, want dat vind ik persoonlijk al een afknapper . Dit gaat precies dezelfde weg op als Transformers .

Popcultuurfreak

Avatar

Ik weet ook niet of dit zo verstandig is

Artificialis

Avatar

Wanneer James Cameron een verhaal heeft bedacht waar hij vier films voor nodig heeft om dat te vertellen is dat zeker een reden om zeer benieuwd naar deze sequels te zijn.

Master Of Films

Avatar

Malloy de Beer "Toe maar, een meester van films????. Toe maar, toe maar."
Jaja. Die glorieuze eer heb ik. En jij? Drink je nog steeds iedereen onder de tafel, of was je een passagier van de Bereboot geweest. Smiley face

Malloy de Beer

Avatar

@Master of Bullshit
Eer? Wow je klinkt serieus. Je zelf stoer voelen over internet is niets eervols aan prulleke.
Maar passagier van de Berepoot ben ik nog steeds, kapot zuipen laat ik aan jou over.

SunChaser

Avatar

Die kindacteurs gaan tegen de tijd dat Avatar 4 uitkomt met pensioen

Parisan

Avatar

Ik kan best wachten, als het maar goed wordt.

Master Of Films

Avatar

Malloy de Beer "Eer? Wow je klinkt serieus"
Meer dan jij iig. Smiley face

Want wie oh wie begon oh zo "serieus" tegen mijn persoontje. Ik wijs even geen vingertje, maar ik zal even een quoteje te voorschijn halen.

Malloy de Beer "@Master of Films
Toe maar, een meester van films????. Toe maar, toe maar."
En dan verwacht je zeker een serieuze antwoord. Zo zit ik niet in elkaar prulleke.

Malloy de Beer "]Je zelf stoer voelen over internet is niets eervols aan prulleke."
Toe maar. Een veronderstelling van een 5 jarige. Probeer eens je best te doen om te reageren als een volwassen. Dan zal ik dat ook gewoon doen. Voor wat, hoort wat. Respect hoor je te verdienen, voordat je het gaat geven.

Dat je Avatar "geweldig" vind is prima. Ik maak daar gewoon een klein grapje over. Ik ben persoonlijk niet zo gecharmeerd van Avatar, daar heb ik mijn reden voor.

Aan jouw de keuze of je nog steeds een grote muil aan mij wilt gaan geven. Maar dan pik je wel de verkeerde. Liever wil ik dat je normaal als een volwassen reageert. Helemaal top als meer verteld waarom je Avatar zo geweldig vindt. Een gezonde discussie is vele malen beter dan elkaar verrot schelden waar niemand op zit te wachten. Ook niet bij de FT mederwerkers [huisregel: Heb respect voor je mede-gebruikers en FT]

Malloy de Beer "Maar passagier van de Berepoot ben ik nog steeds, kapot zuipen laat ik aan jou over.????"
Bevestig je nou dat je minderjarig bent. Smiley face Smiley face
Dat is laatste is gewoon een grapje. Of ben je werkelijk (altijd) op je teentjes getrapt? Interpretatie op internet is voor sommigen best wel lastig (niet persoonlijk bedoeld).

Alvast een prettig weekend Malloy de Beer. Het is tenslotte vrijdagavond en ik kan het iig niet laten om een biertje te nemen. Proost Smiley face

Civilian Supreme

Avatar

Ik neem er ook een paar
????????????????????????????

Jeroen Pasman

Avatar

Dit duurt zó lang dat mensen er uiteindelijk niet meer op zitten te wachten. De eerst Avatar was een waanzinnig succes, maar dat kwam omdat het iets nieuws was. Het verraste het publiek. Je kunt er niet voetstoots vanuit gaan dat álle sequels hetzelfde succes zullen hebben. Zéker niet zolang na dato.
Ikzelf ben best benieuwd wat er nog meer allemaal op Pandora zou kunnen gebeuren, maar ik begrijp niet waarom het zo lang moet duren.

NieuwsFilm