De 'Avatar'-sequels zijn een megaproductie die nog zeker 5 jaar gaat duren

De 'Avatar'-sequels zijn een megaproductie die nog zeker 5 jaar gaat duren

De monsterproductie pompt flink wat geld in de economie van Nieuw-Zeeland.

Volgens Variety zal de productie van James Camerons Avatar-sequels nog zeker vijf jaar in beslag nemen. De opnames van de vervolgen vinden momenteel plaats in Nieuw-Zeeland en gaan dus nog even duren. De pre-productie van de films begon medio 2018.

De megaproductie wordt eerst helemaal uitgewerkt in 3D, met behulp van de meest verfijnde special effects en revolutionaire motion capture-technologie. De productie pompt daarnaast een hoop geld in de economie van Nieuw-Zeeland.

Voor de films worden een groot aantal locaties gebruikt, waaronde de Kumeu Film Studios in Auckland, de Auckland Film Studios, Stone Street Studios in Wellington en een gigantische loods net buiten Wellington. Grote reden om te filmen in Nieuw-Zeeland is een aantrekkelijke belastingregel, die ervoor zorgt dat er voor de release van de sequels al flink wat geld terug wordt verdiend.

Een formidabele cast
Nieuwkomers in de Avatar-franchise zijn Kate Winslet, Edie Falco, Michelle Yeoh, Vin Diesel, Jemaine Clement, Oona Chaplin en een reeks kindacteurs. Terugkerende castleden zijn Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver en Dileep Rao.

Avatar 2 wordt verwacht op 17 december 2021. Dit wordt gevolgd door Avatar 3 in 2023, deel 4 in december 2025 en deel 5 in december 2027.

NieuwsFilm

meest populair