Algemeen

Disney+ schrapt controversiële scènes uit eigen films

Bestaande films krijgen nabewerking.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Oudere films blijken niet altijd te zijn voorbereid op de toekomst. Zelfs in Disney-films zitten hier en daar wat racistische scènes en zijn er dingen te zien die niet meer kunnen in het #MeToo-tijdperk.

Via Comic Book en CNBC wordt duidelijk dat The Walt Disney Company een aantal films heeft laten aanpassen voordat deze op Disney+ zijn geplaatst. Voorbeelden zijn het verwijderen van het figuurtje Jim Crow uit de animatiefilm Dumbo. Ook het nummer 'When I See an Elephant Fly' wordt uit die film geschrapt. Daarnaast wordt er een post-credit blooper verwijderd uit Toy Story 2 en zo zouden er meer kleine edits zijn.

Helemaal niet op Disney+
Er zijn zelfs complete films die nooit op het platform verschijnen. Eén daarvan is Song of the South uit 1946. Deze bevat te racistische scènes. Dus geen "Zip-a-Dee-Doo-Dah" op Disney+.

Verwacht op Disney+ overigens niet de complete bibliotheek van Walt Disney. In de States zullen de nodige Pixar en Marvel-films niet direct online staan. De vraag is welke impact dat heeft op de titels die nu wel te zien zijn op de Nederlandse proefversie van Disney+.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Popcultuurfreak

Avatar

Wel typisch voor de corporate gigant om hun eigen geschiedenis te willen ontkennen en censureren.
DVD's blijven stiekem toch de beste optie.

GreenHornet

Avatar

Weer een reden om geen ....

Xcalidad

Avatar

Nog een reden om geen Disney+ te nemen

Gandolfini

Avatar

"zelfs in Disney films zitten hier en daar wat racistische scènes"
Dit moet bijna sarcastisch bedoeld zijn.
Volgens mij was (is) het algemeen bekend dat hij het niet echt op had met bepaalde volkeren (joden).

Helios

Avatar

Die Dumbo-scenes staan nog gewoon op Disney+. Of gaan ze die er nog uithalen?

Frietgezicht

Avatar

Prima om alles rond racisme aan te pakken. Wel apart dat racisme altijd alleen aangestipt wordt als het niet om blanke mensen gaat.
Vorige week werden de Black Achievement Awards uitgereikt alsof het normaal is. De wereld is te klein als White People Awards georganiseerd zou worden.

Mr-Monkey

Avatar

Eerst aan zien. Het wordt te veel

GreenHornet

Avatar

White people is racistisch

MikeyMo

Avatar

Dit komt behoorlijk over als geschiedvervalsing.

Overigens is Song of the South geen film die racistische scenes bevat, maar eerder een film die het leven van een zwarte man op een plantage tijdens de reconstruction wel erg rooskleurig afbeeldt. Uncle Remus zoals de beste man heet, is een immer goedgemutste zwarte man die de blanke en zwarte kinderen volksverhalen vertelt over Broer Konijn e.d. Het hele slavernijgebeuren wordt volledig naar de achtergrond geduwd.

En dat vindt men in dit tijdperk nogal problematisch. Al zie ik liever dat ze hun producten niet aantasten en als het al nodig is dat ze deze voorzien van een intro-film met uitleg over de film en de problemen die men hier in ziet.

Big Hero

Avatar

Ik ben blij dat ik mijn proef abbo heb opgezegd.
Ik houd het wel bij Netflix!

Oboema

Avatar

Wat?! Pornofilms gaan 5 minuten duren op deze manier.

GreenHornet

Avatar

De Originele Disney films op Fysieke media gaan straks veel geld waard worden.

Ik zou zeggen bewaar ze.

Chrischzz

Avatar

Dus ook de eindes van Sneeuwwitje en Doornroosje wanneer ze tijdens hun comateuze toestand worden gezoend door een vreemde jongen?

Ankhorion

Avatar

Ah, teveel mannen en blanken. Ja dat kan heden ten dagen niet meer. Zorro moet een vrouw worden. De Rocketeer ook een vrouw, een zwarte zelfs. Batman is niets, zijn pak is pas perfect als het een vrouw past. En de rij is nog veel langer. Welkom in de nieuwe wereld. Waar is de noodrem?

Moviemagic

Avatar

Ik vind dat er meer films zijn waar ze de racistische scenes moeten uithalen, zoals:
12 years a slave
Apt Pupil
Blackkklansman
American History X
Amistad
The Color Purple
Gran Torino
Sommige worden films van enkele minuten lang. Als ze dit toen al gedaan hadden zou je na 10 minuten de bioscoop weer uit zijn,

centr1no

Avatar

MickeyMo "Uncle Remus zoals de beste man heet, is een immer goedgemutste zwarte man die de blanke en zwarte kinderen volksverhalen vertelt over Broer Konijn e.d. Het hele slavernijgebeuren wordt volledig naar de achtergrond geduwd.
En dat vindt men in dit tijdperk nogal problematisch. "
Men wil ons doen geloven dat alle zwarten mishandeld werden en dat alle blanken een zweep in de hand hadden. Geschiedschrijvers die de waarheid vertellen worden niet gepubliceerd.
Als je nu in Amerika publiekelijk durft te zeggen dat de Afrikaanse slaven door hun mede-Afrikanen werden verkocht aan Europeanen (en net zoveel aan Arabieren, waar nooit over gesproken wordt om e.o.a. reden), dat er zelfs Afrikanen vrijwillig naar Amerika gingen met hoop op een beter leven en dat velen prima werden behandeld, dan wordt je uitgemaakt voor ontkenner, racist en kun je beter emigreren.
Wat hier problematisch is, is dat een voorbeeld hoe mensen van verschillende rassen met elkaar overweg kunnen zonder dat het ras een issue is uit de cultuur wordt gehaald en dus indirect rassendiversiteit in stand houd.

Moviemagic

Avatar

^ Vergeet ook niet dat er vele blanke gestorven zijn om de donkere medemens te bevrijden. Helaas wordt er hier weer teveel over één kam geschoren.

Smur1000

Avatar

Over 1 kam scheren zijn we heden daags erg goed in.

Toobs13

Avatar

Hopelijk niet te veel????

GinoD240

Avatar

" This Deal is getting worse, all the time"

NieuwsFilm

meest populair