Humor

Gave 'Back to the Future'-knipoog in 'Avengers: Endgame' ontdekt

Grappig gedaan van Marvel.

door Bram de Groot om 22:30 in Humor
In de nodige blockbusters zitten er verscholen easter eggs en andere knipogen naar films die eerder zijn verschenen. In de Marvel-films kun je er heel wat vinden. Nu is er een gave knipoog naar Back to the Future Part II ontdekt in Avengers: Endgame.

Die knipoog blijkt te zitten in de scènes vlak nadat Robert Downey Jr.'s Tony Stark / Iron Man in zijn vingers knipt en Thanos en zijn leger wegvaagt naar het onbekende. In een kort shot is te zien hoe één van de vliegende wezens Bradley Coopers Rocket Raccoon probeert op te eten. Die scène komt verrassend veel overeen met een scène met een hologram van een haai in de tweede Back to the Future-film, die door Michael J. Fox' Marty heen hapt.

Check hieronder de vergelijking die op Reddit verscheen. Heb jij nog meer van dergelijke grappige of slimme verwijzingen gezien in Endgame?

Did anyone else catch this visual reference to Back to the Future: Part II in Avengers: Endgame? from r/marvelstudios


13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Vind die scene in Endgame al sinds de 1ste keer dat ik hem zag een beetje vaag. Dat hele beest had zich te pletter gestort(want hij ging recht op de grond af) om Rocket te pakken? Uberhaubt zie je ze nooit zoiets doen tot het deze scene kan opleveren.

Sparrow09

Avatar

@frietgezicht kan je ook een keer stoppen met het zeuren over alles. Ik heb nog nooit een positieve reactie van jou gezien. Altijd zeiken op alles en iedereen.

Toobs13

Avatar

@Sparrow09 je was me net voor.

Frietgezicht

Avatar

Vervolg op mijn 1ste bericht : Uberhaubt gebeurd er veel onzin in dat laatste grote gevecht. Van vrouwen die samenwerken tot dit soort onzin. En The Last Jedi vond ik ook niet zo goed!

Toobs13

Avatar

@Frietgezicht is er überhaupt 1 moment dat je niet kan zeuren????

Dukat

Avatar

Jongens, Frietgezicht maakt vaak een lolletje en is regelmatig sarcastisch. Hij gooit gewoon wat humor in de discussie, dus niet alles serieus nemen ☺️

Gandolfini

Avatar

Hahahaha, die Frietgezicht!
Maar hij heeft wel gelijk, samenwerkende vrouwen, dat kan natuurlijk niet.

ridjieddo

Avatar

Eens met Frietgezicht, veel onlogische dingen in Endgame: van vrouwen die samenwerken tot een giga beest die kamikaze aanval pleegt op Rocket.

Frietgezicht

Avatar

Dank jullie guys Smiley face en die mensen erboven die alleen zeuren over en tegen anderen neem ik toch niet serieus Smiley face

centr1no

Avatar

Gandolfini "Maar hij heeft wel gelijk, samenwerkende vrouwen, dat kan natuurlijk niet."
Het duurt ook maar een paar seconden in de film. Stelling is bewezen.

On topic;
Goh, scenes van verschillende films lijken op elkaar. Het is niet zo dat er al duizenden zijn gemaakt en dat het verdomd lastig is een bepaalde gebeurtenis iedere keer op een nieuwe manier in beeld te brengen. Zeker niet als de eerste keer al de beste was.
Misschien hebben ze specifiek wel gekeken hoe die scene het best in beeld te brengen en hebben ze misschien zelfs die scene van BthF wel als voorbeeld gebruikt. Maar er is geen enkele reden om dat een 'knipoog' of 'easter egg' te noemen omdat dat specifiek zou inhouden dat men op dat moment wil verwijzen naar die film. En dat is onzin.

Rafael11

Avatar

Leuke catch!

WackoJezus

Avatar

Hoe hersendood ben je als je gaat zeuren over realisme in een fantasy film...

lamoteg

Avatar

Nee, toch niet...

NieuwsFilm

meest populair