Blu-ray review 'Child's Play' - Moderne Chucky blijkt even dodelijk!

Blu-ray review 'Child's Play' - Moderne Chucky blijkt even dodelijk!

Met de stem van Mark Hamill.

Bekijk de afbeeldingRegie: Lars Klevberg | Cast: Mark Hamill (Chucky - stem), Gabriel Barclay (Andy Barclay), Aubrey Plaza (Karen Barclay), Brian Tyree Henry (Detective Mike Norris), David Lewis (Shane), Beatrice Kitsos (Falyn), Ty Consiglio (Pugg), Tim Matheson (Henry Kaslan), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Bioscooprelease: 20.06.2019 | FilmTotaal Recensie: 3,5 ster

Zonder medewerking van de originele bedenker Don Mancini kwamen de producenten van It (2017) op het idee om ook Chucky in een hedendaags jasje te gieten. Ondanks dat meteen de nodige alarmbellen gingen rinkelen bij de liefhebbers, blijkt de poging zeker niet onaardig. De moderne invalshoek is prima, de effecten ook en de uitwerking vermakelijk. Desondanks lijkt deze Child's Play voor velen net zo vergetelijk als de vele vervolgen op het origineel uit 1988.

In de States startte het $10 miljoen kostende Child's Play met een wat magere $6,5 miljoen na een verhoudingsgewijs zeer aardig ontvangst. De film van regisseur Lars Klevberg kwam tot 63% op Rotten Tomatoes, met een 5,8/10 als gemiddelde beoordeling.


Modern jasje werkt!

In Child's Play volgen we alleenstaande moeder Karen die haar zoontje Andy een Buddi-pop cadeau doet, die hij liefkozend 'Chucky' noemt. Als er ineens op onverklaarbare wijze doden beginnen te vallen, denkt Andy dat Chucky daar iets mee te maken heeft. Iedereen verklaart hem voor gek, want Chucky is niets meer dan een pop. Toch?

Blu-ray uitgave: Child's Play

Discs: | 1 x Blu-ray | Release: oktober 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8719372008423 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

Bekijk de afbeeldingDe schijf van deze Blu-ray uitgave van Child's Play zit vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de nieuwe Buddi en het blijkt dat DFW een reeks extra's op de schijf heeft gezet. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Het beeld dat deze uitgave van Dutch FilmWorks laat zien is zeer goed te noemen, met een zeer scherp beeld, mooie kleuren en geen storende zaken. En dit bij de mooie beeldverhouding 2.39 : 1. De donkere scènes doen het ook verrassend netjes met een mooi detailbehoud.

De geluidstrack is basic DTS-HD 5.1, maar prima. De muziek in de film werd opgenomen door Bear McCreary, ook bekend van Godzilla: King of the Monsters en Happy Death Day.

Bonusmateriaal

Naast een track met audiocommentaar van regisseur Lars Klevberg zijn er ook enkele kortere featurettes te bekijken. De eerste is een zeer promotionele blik achter de schermen met de titel The Making of Child's Play. Daarna is er Bringing Child's Play's Chucky to Life en deze is het vermakelijkst met een blik op de realisatie van Chucky, zowel fysiek als digitaal.

De video Theme from Child's Play laat zien hoe het themanummer is gemaakt door de eerder genoemde McCreary en er zijn ook twee korte gaaf gemaakte kleifilmpjes te zien met de titels AI Nightmare en Toy Massacre. Helaas zijn er geen Nederlandse ondertitels.


Wat vind jij van Child's Play?

En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken? Laat je reactie hieronder achter!

NieuwsFilm

meest populair