Blu-ray

Blu-ray review 'Child's Play' - Moderne Chucky blijkt even dodelijk!

Met de stem van Mark Hamill.

door Bram de Groot om 14:01 in Blu-ray
Regie: Lars Klevberg | Cast: Mark Hamill (Chucky - stem), Gabriel Barclay (Andy Barclay), Aubrey Plaza (Karen Barclay), Brian Tyree Henry (Detective Mike Norris), David Lewis (Shane), Beatrice Kitsos (Falyn), Ty Consiglio (Pugg), Tim Matheson (Henry Kaslan), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Bioscooprelease: 20.06.2019 | FilmTotaal Recensie: 3,5 ster

Zonder medewerking van de originele bedenker Don Mancini kwamen de producenten van It (2017) op het idee om ook Chucky in een hedendaags jasje te gieten. Ondanks dat meteen de nodige alarmbellen gingen rinkelen bij de liefhebbers, blijkt de poging zeker niet onaardig. De moderne invalshoek is prima, de effecten ook en de uitwerking vermakelijk. Desondanks lijkt deze Child's Play voor velen net zo vergetelijk als de vele vervolgen op het origineel uit 1988.

In de States startte het $10 miljoen kostende Child's Play met een wat magere $6,5 miljoen na een verhoudingsgewijs zeer aardig ontvangst. De film van regisseur Lars Klevberg kwam tot 63% op Rotten Tomatoes, met een 5,8/10 als gemiddelde beoordeling.


Modern jasje werkt!

In Child's Play volgen we alleenstaande moeder Karen die haar zoontje Andy een Buddi-pop cadeau doet, die hij liefkozend 'Chucky' noemt. Als er ineens op onverklaarbare wijze doden beginnen te vallen, denkt Andy dat Chucky daar iets mee te maken heeft. Iedereen verklaart hem voor gek, want Chucky is niets meer dan een pop. Toch?

Blu-ray uitgave: Child's Play

Discs: | 1 x Blu-ray | Release: oktober 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8719372008423 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Child's Play zit vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de nieuwe Buddi en het blijkt dat DFW een reeks extra's op de schijf heeft gezet. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Het beeld dat deze uitgave van Dutch FilmWorks laat zien is zeer goed te noemen, met een zeer scherp beeld, mooie kleuren en geen storende zaken. En dit bij de mooie beeldverhouding 2.39 : 1. De donkere scènes doen het ook verrassend netjes met een mooi detailbehoud.

De geluidstrack is basic DTS-HD 5.1, maar prima. De muziek in de film werd opgenomen door Bear McCreary, ook bekend van Godzilla: King of the Monsters en Happy Death Day.

Bonusmateriaal

Naast een track met audiocommentaar van regisseur Lars Klevberg zijn er ook enkele kortere featurettes te bekijken. De eerste is een zeer promotionele blik achter de schermen met de titel The Making of Child's Play. Daarna is er Bringing Child's Play's Chucky to Life en deze is het vermakelijkst met een blik op de realisatie van Chucky, zowel fysiek als digitaal.

De video Theme from Child's Play laat zien hoe het themanummer is gemaakt door de eerder genoemde McCreary en er zijn ook twee korte gaaf gemaakte kleifilmpjes te zien met de titels AI Nightmare en Toy Massacre. Helaas zijn er geen Nederlandse ondertitels.


Wat vind jij van Child's Play?

En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken? Laat je reactie hieronder achter!

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Is wel een geinige filmpje, met de leuke moeder van Andy, Poehhh

Frietgezicht

Avatar

Moet zeggen dat ik het eerste uur vermakelijk vond.
De insteek was dit keer anders met een Chucky die het beste voor heeft met Andy en echt ‘denkt’ dat hij goede dingen doet en bijv denkt dat door een horrorfilm mensen neersteken leuk is.

Helaas ontspoort het laatste half uurtje. Een pop voor kids kan opeens een auto besturen, de finale is 1 en al cliché’s, leuk begin maar saaie finale.

Coola

Avatar

Man wat een teleurstelling was deze film zeg.

Enige kleine redeeming factors waren andy's moeder, de dood van vriend van de moeder En de finale in de winkel.

Decepticon

Avatar

Heb me nog verrassend goed vermaakt met deze film.
De andere insteek is best leuk, ik moet even wennen aan het nieuwe uiterlijk van Chucky. Ook goede kills.

Ik heb de originele trilogie al jaren niet meer gezien, maar ik vind deze reboot/remake leuker en beter dan alle sequels die na Child's Play 3 kwamen. Ik moet alleen The Cult of Chucky nog zien.

Wicher

Avatar

Ik vond nieuwe insteek op zich wel aardig gevonden, anderhalf uur best vermaakt. Maar uiteindelijk ben ik toch meer fan van de bovennatuurlijke versie ipv een op hol geslagen AI. Mark Hamill heeft stem van nieuwe Chucky wel uitstekend vertolkt. Ik hoop wel dat er een vervolg komt. Nieuw concept is gewoon even wennen voor me. Ik denk dat uiteindelijk deze versie enger is omdat ik me meer kan voorstellen dat zoiets echt zou kunnen gebeuren. Meer Chucky.

Spider-fan

Avatar

Ik heb de vorige nog niet eens gezien, Cult of Chucky. De oorspronkelijke film vond ik wel goed, maar met de sequels ging het snel achteruit, en verloor ik interesse. Curse of Chucky vond ik dan wel weer heel aardig omdat het weer een serieuze toon had zoals de oorspronkelijke film.

007

Avatar

vond hem tegen vallen

CaptainCab

Avatar

Komt dat plaatje in de header echt uit de film? Haha, Jezus wat lelijk

Monojaxx

Avatar

Wat een butt-film is dit. Waarom geen bezeten pop ipv een AI pop? Rare keuzes kunnen producenten maken. Deze Chucky was ook geeneens eng ofzo.

jeff1983

Avatar

@Captaincab: dit plaatje komt uit de film, maar is een scene waarin de pop leert om te lachen, erg grappig moet ik zeggen, maar als hoofdbeeld nogal vreemd gekozen inderdaad.

NieuwsFilm

meest populair