George Lucas verandert wederom controversiële scène in 'Star Wars'

George Lucas verandert wederom controversiële scène in 'Star Wars'

De beruchte scène tussen Han en Greedo moet er weer aan geloven.

Toen George Lucas in 1997 voor de special edition uitgave van Star Wars: Episode IV - A New Hope bekende scènes aanpaste, kon dat op veel kritiek rekenen. Zeker de hernieuwde confrontatie tussen Han Solo en premiejager Greedo viel niet in de smaak. Waar Han zijn tegenstander in de originele film koelbloedig doodschoot, werd het opeens Greedo die eerst schoot waardoor Solo's reactie opeens zelfverdediging werd.

Een oplettende Disney+ kijker kwam er achter dat er voor de herlancering op de streamingdienst weer een aanpassing is geweest. Hoewel Lucas al jaren niet meer de rechten over Star Wars heeft, blijkt dat hij achter de schermen een tijdje bezig is geweest aan een 4K uitgave die ook 3D zou worden. Hoewel deze er uiteindelijk niet kwam heeft Disney+ toch zijn aanpassingen doorgevoerd.

Nobody shot first
Zoals in onderstaande tweet goed te zien is schiet er nu niemand meer als eerste. De twee schelmen vuren nu tegelijkertijd hun wapen af. Of deze keuze minder controversieel is dan de vorige is nog maar de vraag. De hashtag #hanshotfirst kan weer uit het stof gehaald worden!



NieuwsFilm

meest populair