Algemeen

'The Rise of Skywalker' is dankzij 'The Last Jedi' brutaler geworden

J.J. Abrams bedankt Rian Johnson hiervoor

door Niels van Arkel om 17:56 in Algemeen
Na het vertrek van Colin Trevorrow (Jurassic World) is het aan J.J. Abrams om The Rise of Skywalker te maken. Hij werd met deze film gedwongen om 'uit zijn comfortzone' te komen en kreeg daarbij hulp uit onverwachte hoek...

De credits van Abrams gaan namelijk naar Rian Johnson, regisseur van de wisselend ontvangen sequel The Last Jedi. In de woorden van Abrams: "Rian heeft laten zien vanwaar wij deze films maken: vernieuwen, niet alleen dingen doen die we al eens gezien hebben. Bij Star Wars 7 wilde ik dat graag doen, in navolging op Rian durf ik nu een stap verder te gaan."

Starter, geen afsluiter
J.J. Abrams heeft van het starten van franchises zijn specialiteit gemaakt. Dit liet hij al zien in de eerste Star Trek- en Star Wars-films.

Hij heeft hier een tactiek voor bedacht: "Ik heb mijzelf wat vrijer gelaten in deze film. Natuurlijk ben ik nog steeds bezig met mijn visie op Star Wars, maar ik denk dat ik nu dingen heb gedaan die ik in Star Wars 7 nooit gedaan zou hebben."The Rise of Skywalker draait vanaf 18 december in de bioscoop.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Symn

Avatar

Dit wordt zooooo slecht. Maar deze trainwreck wil ik natuurlijk wel recht voor mn neus zien gebeuren in Imax 3D

Malloy de Beer

Avatar

Wanneer een regisseur uit zijn comfortzone komt kan ik daar alleen maar respect voor hebben.
Als The Rise of Skywalker goed aansluit bij zijn twee voorgangers en het is ook maar een beetje logisch, dan ben ik al tevreden.
Ik verheug mij nu al op alle kritiek die deze film gaat krijgen zoals bij elke SW film.
Ze maken de film dan alleen maar beter voor mij. Smiley face

Parisan

Avatar

Gelukkig, want TFA was wel leuk, maar niet echt goed. Filmmakers moeten gewoon doen wat hun goed dunkt en zich niet laten tegenhouden door angst voor reacties.

Chris23

Avatar

Laat je gaan JJ!
Als je maar niet echt hele rare dingen gaat doen, zoals ....hmmm even snel iets totaal belachelijks en vergezochts verzinnen als voorbeeld...,ja ik weet iets : in de ruimte op een paard op een stardestroyer rijden of zo iets.

centr1no

Avatar

Hij kan het nu dan wel willen laten lijken dat er een positieve kant aan zit maar feit blijft dat hij hier helemaal geen zin in had.
TFA kreeg genoeg kritiek dat het te veel een kopie was van ANH.
En dat in TLJ dingen 'anders' gedaan zijn is duidelijk.

Parisan "Filmmakers moeten gewoon doen wat hun goed dunkt en zich niet laten tegenhouden door angst voor reacties."
Euh, nee.
In een franchise, een reeks films hebben ze rekening te houden met vele dingen. Ze kunnen qua stijl misschien onderscheidend zijn maar ook die mag niet te veel afwijken.
Het belangrijkste is dat het inhoudelijk klopt. Ze kunnen niet zomaar een hoop dingen omgooien om maar 'vernieuwend' te zijn.

Malloy de Beer

Avatar

@centr1no
SW heeft nooit inhoudelijk geklopt.

DucoZ

Avatar

Films worden gemaakt om geld verdienen. Om mensen het product te laten kopen, moet het product van kwaliteit zijn. Of het nou vernieuwend is, een herhaling, dat doet er allemaal niet toe. De film 'moet' voldoen aan bepaalde eigenschappen die de fans/publiek willen zien. Doet het dat niet, gaat de film voorbij aan de bedoeling: geld maken.
Kortom, disney, doe vooral iets waar je zin in hebt, zoals met tlj, maar niet huilen als het niet een bepaalde omzet behaald (solo), en mensen die schijt aan fans/publiek waarderen moeten niet huilen als er vanwege tegenvallend omzet, minder films en series uitgebracht worden, of uiteindelijk zelfs de stekker eruit (alien/terminator).

SubaruPieter

Avatar

Hoop dat Anakin op de een of andere manier te zien is.

GinoD240

Avatar

Sure, dit wordt het boegbeeld van alle achtbaan films straks....hoe je een Star Wars film niet moet maken.Maar er valt ook eerlijk gezegd, niet veel meer van te maken ,als je nu nog characters moet gaan introduceren , zonder dat je bestaande karakters verder uitdiept.....een " pointless" zooitje wordt 't.

Sunspot

Avatar

Haha, dikke vriendjes, studio.

Alsof films zo vernieuwend zijn, TLJ zoveel nieuws heeft gedaan/veranderd, 90 procent van de films is een herhaling, kopie, uiteindelijk niks nieuws.

Maar dat is ook het mooie weer. TLJ was niet mooi helaas.

Malloy de Beer

Avatar

@Sunspot
De Canto Bight verhaal was pure SW escapisme, dus degelijk iets nieuws maar waar velen fans geen interesse in hadden.
Dus het lelijke, TLJ was wel mooi, helaas.

NieuwsFilm

meest populair