Kylo Ren zou oorspronkelijk nog veel meer op Darth Vader lijken

Kylo Ren zou oorspronkelijk nog veel meer op Darth Vader lijken

In de eerste tekeningen was de schurk van de nieuwe films een grotere fanboy.

De tijd van het jaar waarbij we slechts nog enkele weken hoeven te wachten op een nieuwe Star Wars-film, is wederom aangebroken. In december verschijnt The Rise of Skywalker in de bioscopen, waarbij J.J. Abrams na één film afwezigheid terug op de regiestoel kruipt.

De regisseur was in 2015 nog verantwoordelijk voor de comeback van Star Wars op het witte doek met The Force Awakens. Ondanks dat de film een groot succes was, klonk er veel kritiek op het herhalen van zetten. Zo zou de film teveel inspelen op populaire en bekende facetten uit de franchise. Dit had echter nog wat extremer kunnen zijn. Een designer die aan de film werkte, deelde namelijk zijn conceptontwerp voor de look van Kylo Ren, waarbij de nieuwe schurk veel meer op zijn voorganger Darth Vader leek.

Fanboy

In de eerste film van de nieuwe trilogie werd al snel duidelijk dat Kylo Ren een grote fan van zijn grootvader Darth Vader is. Bovenstaande ontwerpen lijken echter veel meer op een mindere variant van de look die de originele schurk zo iconisch maakte. Een van deze helmen had Kylo Ren waarschijnlijk meer laten uitzien als een personage uit Spaceballs. Dat Abrams hier veel meer commentaar op had gekregen, lijkt daarbij haast zeker.

NieuwsFilm

meest populair