Hoe 'The Mandalorian' aansluit op de 'Star Wars'-sagafilms!

De eerste aflevering staat nu op Disney+.

Afgelopen dinsdag verscheen de serie The Mandalorian op Disney+. Een interessante release voor de vele fans van Star Wars, aangezien de serie rond het personage van Pedro Pascal zich afspeelt tussen de originele trilogie en de huidige vervolgfilms.


Let op: SPOILERS!


Hieronder een aantal opvallende zaken uit de eerste aflevering van The Mandalorian met het oog op hoe de serie aansluit op de films, en dan uiteraard vooral de originele trilogie. En ben nogmaals gewaarschuwd: spoilers!


Bekijk de afbeeldingRuimtewestern en saloons

The Mandalorian laat zich voorlopig omschrijven als een ruimtewestern. Zo werd ook de originele film omschreven toen deze uitkwam in 1977. Het logische gevolg is dat er soort van saloons te zien zijn en dat doet al snel denken aan de Catina-scène uit Star Wars: A New Hope. Veel van de figuren uit die scènes doen lekker praktisch (en bekend) aan en dat geeft een heerlijk Star Wars-gevoel. De eerste buit van de Mandalorian wordt zelfs ingevroren in carbonite.


Bekijk de afbeeldingRijden op de Blurrg

Ook een typisch Star Wars-sfeertje ontstaat als de Mandalorian moet leren rijden op de rug van een Blurrg, bekend uit de tv-film Ewoks: The Battle for Endor uit 1985. De manier waarop de effecten in beeld worden gebracht doen erg denken aan de effecten uit de originele films. Zeker als de Mandalorian samen wegrijdt met zijn (tijdelijke) kameraad, Nick Nolte 's Kuiil, een Ugnaught - een soort te zien in onder meer Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back.


Bekijk de afbeeldingStormtroopers & Boba Fett!

In een onbetaalbare scène met de Duitse filmmaker en acteur Werner Herzog zien we ook een aantal zenuwachtige Stormtroopers die na de val van het keizerrijk steeds zeldzamer worden. Overigens zou ook Boba Fett (geen Mandalorian) ook te zien zijn (18:31) in de serie, in de achtergrond in het donker. Hij lijkt er verdacht veel op!


Bekijk de afbeeldingDe bounty: baby Yoda!

En dan het einde van de eerste aflevering. Het was waarschijnlijk voor velen een moneyshot, want hoe slim is deze wending. We zien namelijk een (50-jarige) baby Yoda, of althans een jonge soortgenoot van Yoda - het circa 900-jarige iconische wezen uit de sagafilms. Los van Yaddle (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace) zijn er geen andere van deze wezens te zien in de sagafilms.

En zo zijn er uiteraard nog veel meer kleinere verwijzingen met tientallen herkenbare wezens en droids en ook nog naar de bekende The Star Wars Holiday Special. Nu op naar de tweede aflevering; te zien vanaf aankomende vrijdag!

Check Serietotaal voor meer updates over The Mandalorian!

NieuwsFilm

meest populair