Celebrity

Laura Dern heeft acteercarrière te danken aan Martin Scorsese

De raad van de wereldberoemde regisseur gaf haar het zetje in de juiste richting.

door FilmTotaal om 16:22 in Celebrity
Laura Dern heeft een indrukwekkend cv. Zo heeft de 52-jarige actrice grote rollen gespeeld in o.a. Jurassic Park en Star Wars: The Last Jedi. Ook de recente serie Big Little Lies werd erg goed onthaald. Ondanks vele mooie projecten heeft de actrice nooit met Martin Scorsese samengewerkt, al zegt ze wel dat ze haar carrière voornamelijk aan hem te danken heeft.

De viermaal met een Golden Globe bekroonde actrice werd onlangs geëerd op een benefiet in New York. Tijdens haar speech bedankte ze onder meer The Irishman-regisseur: ''Toen ik zeven was, bezocht ik Martin's set Alice Doesn't Live Here Anymore. Mijn moeder, Diane Ladd, speelde een hoofdrol in de film en ik mocht een belangrijke scène bijwonen. Dat maakte enorm veel indruk op me''.

Gesprek met Scorsese
De wereldberoemde regisseur ging toentertijd zelfs een gesprek aan met de jonge Dern: ''Op een gegeven moment begon hij tegen mij te praten over acteren. Om een of andere reden vond hij dat er een acteercarrière voor mij was weggelegd. In mijn tienerjaren nam hij opnieuw contact met me op. Hij belde mij toen om te zeggen dat hij mij aan het werk had gezien en dat ik goed bezig was''.

''Volgens hem deed ik wat filmmakers zouden moeten doen: een oeuvre uitbouwen. Hij raadde mij aan om door te zetten, dieper te gaan en mijzelf te blijven heruitvinden. Dat gaf mij een enorme boost!''

NieuwsFilm

meest populair