Algemeen

DC-film 'Joker' boven 1 miljard

Eerste R-rated film die de mijlpaal haalt.

door Bram de Groot om 13:10 in Algemeen
Het leek vooraf een interessante kleine, maar ook stevige DC-film te gaan worden, maar nu is duidelijk dat Joker zich voegt bij de comicfilms die meer dan 1 miljard dollar hebben opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Het Noord-Amerikaanse openingsweekend van $96,2 miljoen was al indrukwekkend en in de States is tot op heden al zo'n $320 miljoen opgehaald. De rest werd buiten de States genoteerd en daarmee passeert Joker van The Hangover-regisseur Todd Phillips dit weekend de grens van 1 miljard dollar.

Na Aquaman ($1.148.061.807), The Dark Knight Rises ($1.084.939.099) en The Dark Knight ($1.004.558.444) is het de vierde DC-film die langs de grens gaat. Ook is het de eerste R-rated film ooit die meer dan een miljard dollar ophaalt aan de wereldwijde box office; en de 44e film in totaal.

Salarisstrook Joaquin Phoenix
Via Variety wordt duidelijk wat acteur Joaquin Phoenix (Gladiator, Walk the Line) verdiende aan de film. Van het productiebudget van zo'n 55 tot 62 miljoen dollar ging 4,5 miljoen dollar naar de hoofdrolspeler. Phoenix wordt in verband gebracht met de Oscar voor Beste hoofdrol. Hij werd tot op heden drie keer genomineerd voor het beeldje.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Ok dan.
kvond zelf alleen de laatste half uur/3 kwartier (zeer) goed van Joker, maar dit maakt misschien de weg vrij voor meer kwaliteit rated R.

Chris23

Avatar

Tuurlijk.
Maar bijna elke horror en actie film die de laatste tijd uit komt is niet rated R.

ridjieddo

Avatar

Hij bedoelt waarschijnlijk kwaliteit rated R superheldenfilms, zoals Deadpool en Logan.

Rafael11

Avatar

^Van Deadpool, Logan en Joker vind ik persoonlijk Logan de beste. Ik vond dat echt een topper.

Rick Dalton

Avatar

Ik kan daar geen keuze in maken Rafael, DP was een hele goede film, vooral het humor gedeelte. Logan was het beste op het actie gebied en Joker heel goed op het psychologies gebied. Iedere film zit anders in elkaar, je kan deze bijna niet vergelijken.

Noxin

Avatar

Woo! Feest!

007

Avatar

ik heb hem gezien vond hem helemaal niet bijzonder het geweld stelde ook niks voor.Amerikanen zijn echt zielig wat films betreft

NieuwsFilm

meest populair