Algemeen

Credit 'Jurassic World'-regisseur voor 'Star Wars: The Rise of Skywalker'?

Opvallende situatie bij Star Wars IX.

door Bram de Groot om 10:44 in Algemeen
In augustus 2015, dus nog voor de release van Star Wars: The Force Awakens, werd door Disney onthuld dat Colin Trevorrow (Jurassic World) de regie op zich zou nemen van Star Wars: Episode IX - nu bekend onder de titel Star Wars: The Rise of Skywalker. In september werd Trevorrow echter weer ontslagen na "creatieve meningsverschillen".

Daarna werd bekend dat de nieuwe regisseur J. J. Abrams (The Force Awakens) het script compleet opnieuw scheef met Chris Terrio en dat daarmee het verhaal van Trevorrow in de prullenbak verdween. Nu is bekend dat Trevorrow toch in de aftiteling wordt benoemd als co-schrijver van het script. Dit wordt duidelijk via Collider.

Story by Derek Connolly & Colin Trevorrow
In de aftiteling staat volgens Collider naast "Story by J.J. Abrams & Chris Terrio" ook "Story by Derek Connolly & Colin Trevorrow". Dit zou dus betekenen dat Abrams en Terrio het script niet geheel zelf hebben geschreven. Er zullen dus ook delen van Trevorrow en zijn schrijfpartner Derek Connolly gebruikt worden.

Waarschijnlijk krijgen we nooit te horen of wat bedacht is door Trevorrow en Connolly, en wat door Abrams en Terrio. Als iemand hier ter zijner tijd duidelijkheid over kan geven, dan is het waarschijnlijk Trevorrow zelf. Voor nu is het hopen dat The Rise of Skywalker de juiste punt zet achter de Skywalkerverhaal.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik zie de bui al hangen.

Op het einde van de film heel veel gele letters om dingen uit te leggen.

NieuwsFilm

meest populair