Algemeen

Edward Norton legt uit waarom 'Fight Club' flopte

Gelukkig is de film vandaag de dag wel erg geliefd!

door Wouter Drummen om 13:38 in Algemeen
David Fincher's Fight Club mag vandaag de dag dan wel gezien worden als een meesterwerk, toen de film jaren geleden uitkwam flopte hij aan de box-office. Hoofdrolspeler Edward Norton verklaarde recentelijk hoe dat kwam.

Zo zei de acteur dat de schuld gedeeltelijk lag bij de marketingafdeling: ''Ik denk dat ze er de humor niet van inzagen en zich er door aangevallen voelden. Wie zich namelijk herkende in de baas van mijn personage, was niet geneigd het een goede film te vinden. Aan de andere kant is het ook een lastig verhaal om te begrijpen en te verwerken''.

Later succes
Norton, o.a. ook bekend van Bird Man, is echter dankbaar dat Fight Club toch nog is uitgegroeid tot een cultfilm en een tweede leven heeft gekregen in de huiskamer: ''De box-office cijfers kwamen voor iedereen die bij het project betrokken was hard aan. Het was dan ook een geweldig gevoel dat de film uiteindelijk toch nog aansloeg bij het publiek. Daar doe je het als acteur allemaal voor!''

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Briljante film van een briljante reggiseur. Al heeft David Fincher wel een uitglijder gemaakt met de remake van The Girl with the Dragon Tattoo. Yep, ik vind Panic Room vele malen beter dan The Girl with the Dragon Tattoo. Smiley face

Blockbuster

Avatar

Wordt tijd dat David weer eens een film aflevert: Gone Girl dateert alweer van 2014. Mag ook wel weer eens een David-poll op FT komen: de vorige is van 2006. Nu kan The Girl With The Dragon Tattoo er ook bij (al zal die niet zoveel stemmen krijgen, gok ik). Denk dat Gone Girl nog best wat stemmen zou krijgen. En The Social Network en Benjamin Button ook wel. Seven blijft de onbetwiste topper. En idd, Panic Room is net zo zenuwslopend. En Alien 3 is ook best okay.

GreenHornet

Avatar

geef hem een Superhero film

Symn

Avatar

Een van mijn favoriete films aller tijden.

SunChaser

Avatar

Ik weet nog dat er stelletjes wegliepen uit de zaal. dwz zij liep weg en t vriendje sjokte er achteraan als een lammetje

A-Bat

Avatar

Mega film! Het wordt idd tijd dat Fincher nog eens een film maakt.

Frietgezicht

Avatar

Ik denk dat echt goede films zoals deze uiteindelijk altijd wel de waardering krijgen als ze eenmaal in de huiskamer te bekijken zijn. Boxoffice zegt mij dan weinig.

En Fincher is echt een pareltje onder de regisseurs. Die heeft een paar toppers afgeleverd(waaronder Zodiac, 1 van mijn favo films)
Die man verdiend een nieuwe Alien 3 waarbij alles na deel 2 genegeerd wordt en hij dit keer als grote naam geen studio in zijn nek heeft hijgen. Als hij de kans krijgt op revanche verwacht ik een klassiek vervolg.

Rutherford

Avatar

The Girl blablabla vond ik al bij al nog te doen hoor.

RoberPaulsen

Avatar

@MoF ik vond The Girl With the Dragon Tattoe zo slecht nog niet, de sfeer in die film vond ik geweldig. Maar van de drie films die je noemt was die inderdaad de minste.
Fight Club is een geweldige film, inmiddels meer dan 10 keer gezien. Muziek van The Dust Brothers was ook geweldig

Master Of Films

Avatar

Orginele (Zweedse) extended versie is in het algemeen vele malen beter. Imho. Daartegen was de "marteling" van Mikael Blomkvist wel beter uitgevoerd in de Fincher versie. Dat was dan ook de enige pluspunt van deze onnodige remake.

Fincher liet zich in de meest domme clichés vallen met deze remake. Slechts het topje van de ijsberg zal ik prijs gaan geven. Bijvoorbeeld Mara's idiote Zweedse accent, waarbij ze heel af en toe nog een Zweedse woord liet vallen. Stond ze daar tegenover de Britse 007, die weigerde om een andere accent te gaan gebruiken. Kreeg al gauw het idee dat ik een oude WW2 film zat te kijken, waarbij een Brit met zo een fake Duiste accent een Nazi zit te spelen. Ik had beter verwacht van Fincher en dat hij niet met 'Allo 'Allo! show op de proppen zou gaan komen. Zeker na de serieuze en zeer spannende Zodiac topper. Fincher zou zich moeten gaan distantiëren van TGwtDT en niet van Alien 3.

Panic Room is tenminste nog consistent, letterlijk binnen die wereld. Daarbij is zelfs Kristen Stewart, Forest Whitaker & Jared Leto nog te behapen.

Goku32

Avatar

Terwijl het zo een briljante film is. Toen ik het voor het eerst zag dacht ik mah valt mee. Maar toen ging ik hem voor een 2de x kijken en dit is zeker een Geweldige film

DARKo-Xzz

Avatar

Fincher fans kunnen ook lekker genieten van Mindhunter. Heerlijke serie met beetje Zodiac vibe.

neo123

Avatar

Ik vind er nog steeds niks aan haha. Heb het geprobeerd maar mij te vaag.

kidcassidy

Avatar

Ben een gigantische fan van Fincher, maar vind Fight Club het minst boeiend. Heb niks met de karakters en het verhaal interesseert mij ook niet. Vaker geprobeerd te kijken, maar is gewoon niet mijn film.

Rafael11

Avatar

Idd een fantastische film is dit met twee geweldige acteurs.

Sunspot

Avatar

Top film!!!!!

Zo droog ook haha.

Heeft alles, vet verhaal, acteurs, setting, droge humor :D

NieuwsFilm

meest populair