Birdman (2014)

Ingenieus, grappig, opwindend, technisch hoogstaand en geweldig gespeeld.
play

8,0 details

  • 119 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

Een acteur is beroemd om het spelen van een iconische superheld en heeft het daardoor moeilijk een goed Broadway theaterstuk op te zetten. In de dagen voor de openingsavond, worstelt hij met zijn ego, pogingen om een nieuwe band met zijn familie op te bouwen, zijn carrière en zichzelf.

Alt titel
Birdman: or (The Unexpected Virtue of Ignorance)
Regie
Alejandro González Iñárritu
Cast
Edward Norton, Emma Stone, Michael Keaton, Naomi Watts, Zach Galifianakis, Andrea Riseborough, Merritt Wever, Damian Young, Jeremy Shamos, Kenny Chin, Natalie Gold, Katherine O'Sullivan, Jamahl Garrison-Lowe, Akira Ito, Keenan Shimizu.
Budget
$ 18.000.000
Opbrengst
$ 103.215.094
Release
17.10.2014
Release NL
22.01.2015
Release DVD
26.05.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Alejandro González Iñárritu | Cast: Michael Keaton (Riggan), Edward Norton (Mike), Emma Stone (Sam), Zach Galifianakis (Jake), Naomi Watts (Lesley), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2014

Wat zou het makkelijk zijn om nog één keer dat superheldenpak aan te trekken. Om eindelijk weer de erkenning te krijgen die hij begin jaren negentig had. Maar voor Riggan Thomson is dat een gepasseerd station. De ooit mateloos populaire filmacteur wil laten zien dat hij meer in huis heeft dan alleen de Hollywoodheld Birdman. Hij moet en zal de lof krijgen die hij verdient.

In het New York van de ingenieuze satire Birdman valt dat echter niet mee. Iedereen wil er de aandacht voor zichzelf opeisen, het is een competitie om wie het hardste applaus kan krijgen. Gevierd toneelspeler Mike Shiner - een geweldige rol van Edward Norton - krijgt dat al tijden, dus wanneer die opeens beschikbaar blijkt te zijn, is voor Thomson de keuze snel gemaakt om hem in zijn Broadwaystuk te casten. Zo komen er gegarandeerd bezoekers op af en zullen de critici bovendien eerder een positief stuk schrijven. Maar kan hij zelf wel uit de schaduw van zijn eigen verleden stappen?

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

Birdman Nieuwsberichten

Laatste reacties

BaronBrood

"...Ik had er wat meer van verwacht, de meeste van de acteerprestaties zijn top, maar naar mijn gevoel g......"

benjamin

"...[quote=Frietgezicht]Dat alles in 1 take gedaan lijkt te zijn en omdat Birdman zelf lijkt te praten t......"

Frietgezicht

"...[quote=benjamin] Kortom, Birdman is een belevenis die je gewoon als filmliefhebber moet ondergaan......"

Birdman

acties