'Niemand weet nog waar de volgende Star Wars-film over gaat'

'Niemand weet nog waar de volgende Star Wars-film over gaat'

Kathleen Kennedy is behoorlijk openhartig.

Waar gaat het straks heen met de toekomst van de Star Wars-franchise? Het is een vraag die we allemaal hebben. Ook Kathleen Kennedy, de baas van Lucasfilm en daarmee verantwoordelijk voor die toekomst weet het nog niet. Dat laat ze weten tijdens een nieuw interview.

Toen Lucasfilm in 2015 werd overgenomen door Disney, had men hoge verwachtingen. Er zouden meerdere spin-offs komen, evenals een voortzetting van de Skywalker-saga. Die saga komt nu met The Rise of Skywalker tot een einde en daarna is het tijd om te bepalen hoe het verder moet. Dat is ingewikkeld, gezien de onzekere status van de spin-offs. Zo flopte Solo, waarmee de plannen op z'n kop kwamen te staan.

Heel veel onzeker
"Er zijn verschillende dingen waar we naar kijken en ook diverse mogelijkheden voor ons om mee te beginnen," begon Kennedy tijdens een interview met Rolling Stone. "Je kan je voorstellen dat het moeilijk is. Ga je terug in de tijd? Of juist voorwaarts? Al die vragen moeten beantwoord worden. Sterker nog, blijven we wel in dit sterrenstelsel, of gaan we naar een ander toe? Het universum is oneindig. Het goede nieuws en het slechte nieuws. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dat werkt bevrijdend, het is opwindend, maar zorgt ook voor veel druk en is ergens ook slecht voor je zenuwen."

Enkel zeker op dit moment is dat er meer op komst is in de franchise. Ja, de films gaan voorlopig even met pauze, tot in 2022 de eerstvolgende uitkomt. Ondertussen werkt Rian Johnson aan een nieuwe trilogie en zoekt ook Kevin Feige uit hoe hij een Star Wars-film gemaakt krijgt. En dan zijn er nog tal van series in de maak. Wil je weten wat er de komende jaren precies aan zit te komen? Lees dan onze special.

NieuwsFilm

meest populair