Algemeen

'Niemand weet nog waar de volgende Star Wars-film over gaat'

Kathleen Kennedy is behoorlijk openhartig.

door Jim Pedd om 11:07 in Algemeen
Waar gaat het straks heen met de toekomst van de Star Wars-franchise? Het is een vraag die we allemaal hebben. Ook Kathleen Kennedy, de baas van Lucasfilm en daarmee verantwoordelijk voor die toekomst weet het nog niet. Dat laat ze weten tijdens een nieuw interview.

Toen Lucasfilm in 2015 werd overgenomen door Disney, had men hoge verwachtingen. Er zouden meerdere spin-offs komen, evenals een voortzetting van de Skywalker-saga. Die saga komt nu met The Rise of Skywalker tot een einde en daarna is het tijd om te bepalen hoe het verder moet. Dat is ingewikkeld, gezien de onzekere status van de spin-offs. Zo flopte Solo, waarmee de plannen op z'n kop kwamen te staan.

Heel veel onzeker
"Er zijn verschillende dingen waar we naar kijken en ook diverse mogelijkheden voor ons om mee te beginnen," begon Kennedy tijdens een interview met Rolling Stone. "Je kan je voorstellen dat het moeilijk is. Ga je terug in de tijd? Of juist voorwaarts? Al die vragen moeten beantwoord worden. Sterker nog, blijven we wel in dit sterrenstelsel, of gaan we naar een ander toe? Het universum is oneindig. Het goede nieuws en het slechte nieuws. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dat werkt bevrijdend, het is opwindend, maar zorgt ook voor veel druk en is ergens ook slecht voor je zenuwen."

Enkel zeker op dit moment is dat er meer op komst is in de franchise. Ja, de films gaan voorlopig even met pauze, tot in 2022 de eerstvolgende uitkomt. Ondertussen werkt Rian Johnson aan een nieuwe trilogie en zoekt ook Kevin Feige uit hoe hij een Star Wars-film gemaakt krijgt. En dan zijn er nog tal van series in de maak. Wil je weten wat er de komende jaren precies aan zit te komen? Lees dan onze special.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Voorzetje: The Old Republic. 1000 BBY.

GreenHornet

Avatar

Knights of the Old republic Smiley face
heb er nu al zin in

Master Of Films

Avatar

Graag remakes van de prequel trilogy maken. Alle CGI en dialogen moeten een update krijgen. Rian Johnson is de geschikte man voor deze job.

Toobs13

Avatar

Maak een remake van The last jedi die wel goed is????

Hyenas

Avatar

Knights of the old republic. Focussen op Jedi

Symn

Avatar

Die nieuwe trilogie van Ruin Johnson is afgelast toch??

Chrisselshizzel

Avatar

Geef alles in handen van Dave Filoni en Jon Favreau en alles komt goed !

Civilian Supreme

Avatar

Rian Johnson wist ook niet waar zijn eigen verhaal over ging heb ik gehoord in de wandelgangen.

tommieman

Avatar

Valt me op hoe vaak er simpele fouten in artikelen staan.
Lucasfilm is niet in 2015 overgenomen.
Anders hadden ze wel heel snel gewerkt aangezien Force Awakens in 2015 al uit kwam ;)
2012 dus voor de duidelijkheid.

NieuwsFilm

meest populair