Algemeen

Waarom juist [SPOILER] dood moest in 'Avengers: Endgame'

En Captain America moest overleven.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Met de aankondiging van tot nu toe 22 films en series is de kinderhand alweer helemaal gevuld. Toch waren er een paar maanden geleden nog dikke tranen bij de die-harders toen bleek dat Robert Downey Jr.'s Tony Stark / Iron Man het leven liet in Avengers: Endgame.

Nu zou je de vraag kunnen stellen waarom juist Iron Man dood moest en Chris Evans' Steve Rogers / Captain America mocht overleven. In gesprek met Vanity Fair gaven schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely antwoord op deze vraag.


"Gedurende de films realiseerden we ons dat de verhaallijnen van Cap en Tony elkaar zouden kruisen. Cap, die zo onbaatzuchtig was begonnen en willens en wetens op granaten sprong, keek steeds meer naar zichzelf. Niet egoïstisch, maar als je met name naar Civil War kijkt, neemt hij beslissingen op basis van wat hij wil, zelfs als het de Avengers kapot maakt.

Tony begon als de brutale miljardair-playboy, en de inzet wordt voor hem steeds groter, de verantwoordelijkheid neemt voor hem toe. We realiseerden ons op een gegeven moment, laat in 2015, dat Steve een leven zou moeten krijgen om zijn beste zelf te zijn, en dat Tony zijn beste zelf zou ontmoeten als hij zijn leven zou geven."

Iron Man 4
Ook gaven ze aan dat als Tony Stark Endgame had overleefd, dat er dan altijd een kans was geweest op Iron Man 4, en het Iron Man-verhaal is onderdeel van de 23-delige Infinity Saga.

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Eerlijk gezegd ben ik het wel mee eens hoe het einidigd ondanks dat mijn favorite held iron man is

Vincent56

Avatar

Slap gelul allemaal,RDJ was er gewoon klaar mee..

Johan67

Avatar

Zo, dank je wel. Vorige week Captain Marvel gezien en binnenkort Avengers: Endgame. En dan plaatsen jullie een artikel met deze "headline"! Nooit van spoilers gehoord?

kokosnoot

Avatar

*Iron Man 4
Ook gaven ze aan dat als Tony Stark Endgame had overleefd, dat er dan altijd een kans was geweest op Iron Man 4, en het Iron Man-verhaal is onderdeel van de 23-delige Infinity Saga.*

Dat laatste vind ik een beetje nonsense.

Verder grotendeels wel eens met BenjaminC. Blackwiddow, Cap, Iron Man, Vision allemaal voorgoed ff uit The Avengers gehaald. Iron Heart is toch in de toekomst meer een Iron man clone, Wie gaat Cap invullen? Dat kan alleen Cap zelf. Vision is weg. Black widdow is blijvend weg? etc We moeten echt 5 jaar wachten ofzo voor een nieuwe Avengers groep. De vraag is of die even sterk zal aanspreken. Hoe gaat Thor ingevuld worden? De Hulk?

Spider-fan

Avatar

WAAROM ZEGT FILM-TOTAAL EERST DAT ZE GRAAG SPOILER-VRIJ WIL BLIJVEN EN PLAATST ZE NOG STEEDS WEER GROTE SPOILERS ?

Bij sommige artikelen staat wel netjes een spoiler-melding aan het begin en op Serie Totaal zie ik ook altijd spoiler-waarschuwingen staan. De spoilers gaan vrijwel altijd over Marvel-films, maar hier staan er twee in de kop en de onder-kop. Ik snap het spoiler-beleid van FT niet goed. Wil men helemáal geen spoilers op de site, of mogen spoilers wel meteen als de film uit is voor de thuis-markt? Bij series wordt er namelijk ook niet gespoiled en die zijn ook meteen beschikbaar voor thuis.

LeonardoPacino

Avatar

Nu vind ik klagen over spoilers voor Endgame, zo lang na de release, niet heel logisch. Maar is het nu echt nodig om spoilers in de titel te zetten?

De mensen die de afgelopen tijd 'weggesnapt' zijn geweest, moeten de film ook gewoon spoilervrij kunnen bekijken.

EmirErdem

Avatar

Als je 7 maanden na de release van zo’n een grote film de film nog steeds niet gezien hebt, is er wel wat mis met je als ook nog gaat zeiken over spoilers

Frietgezicht

Avatar

^ Misschien heeft die 7 maanden in de gevangenis gezeten

nooffencetaken

Avatar

Oké FT had “spoilers” in de titel kunnen zetten. Maar 7 maanden na release moeten journalisten ook gewoon kunnen schrijven zonder telkens te denken: “misschien hebben mensen de film nog niet gezien.” Dit is Marveltotaal mensen, wat had je verwacht?

JMRG

Avatar

@kokosnoot er komt een vision-scarlet serie, k ben eigenlijk wel benieuwd hoe ze dat gaan doen met vision

Novarellum

Avatar

Zeikers hier. Iedereen wist al dat Tony Stark dood ging. Ook al jullie gastjes die de film niet gezien hebben. Je hebt het al 100x op internet voorbij zien komen en dagelijks op je YouTube tijdlijn. Maar hier gaan lopen zeiken alsof je het voor het eerst hoort. Your loss. Had je 'm maar in de bios moeten kijken.

Goku32

Avatar

Waarom moest Iron man dood in advengers, omdat hij belachelijke veel geld kreeg. Dus weg er mee ze konden hem niet meer uitbetalen daarzo Hahahahahaha, dus weg er mee

Wilbert17

Avatar

RDJ gaat beginnen aan Sherlock deel 3 dus heeft er geen tijd meer voor.

Kamajiisama

Avatar

RDJ had gewoon geen zin meer , hij speelde Tony Stark ook al een poos op automatisch piloot is mijn indruk .

Rickb

Avatar

Robert downey jr zal wel te duur zijn geweest. Iron man is goed uitgemelkt. Deel 3 was ook niet veel aan. Maar er zijn wel meer films in mcu die niet echt bijzonder waren. Smaken verschillen.

kokosnoot

Avatar

@JMRG Ik ook wel lijkt me echt leuk! Denk dat ze de tijd in gaan voor end game en lijkt me logisch ook voor de Avengers. Dat je echt ziet hoe ze elkaar leren kennen en van elkaar gaan houden. Dus stap terug in de tijd lijkt me?

Spider-fan

Avatar

Op 19-6 van dit jaar zei Tako dat men scherper op spoilers ging letten. Het is vrij makkelijk om spoilers te vermijden door gewoon die artikelen en reacties niet te lezen, maar een kop daar kun je niet omheen - dat zie je altijd.
Je kunt er niet van uitgaan dat iedereen alles altijd al gezien heeft en volledig met het laatste meeloopt, met het enorme aanbod van films en series, en nu iedereen op zijn eigen manier en tijdstip ernaar kijkt. En meestal houdt FT daar ook wel rekening mee, maar met de Marvel films niet om één of andere reden.

Tako

Avatar

@Spider-fan

Voor nu deze kop toch aangepast maar er zijn duidelijk 2 kampen. We gaan het nogmaals bespreken.

meanrat

Avatar

Gelukkig staat er nu "Spoiler" in de titel (met een foto van Iron Man).

Spider-fan

Avatar

Tako:

Wat is het punt van discussie dan precies? Jullie zijn over het algemeen duidelijk tegen spoilers. Maar waarom wel bij de Marvel films?

NieuwsFilm

meest populair