Waarom juist [SPOILER] dood moest in 'Avengers: Endgame'

Waarom juist [SPOILER] dood moest in 'Avengers: Endgame'

En Captain America moest overleven.

Met de aankondiging van tot nu toe 22 films en series is de kinderhand alweer helemaal gevuld. Toch waren er een paar maanden geleden nog dikke tranen bij de die-harders toen bleek dat Robert Downey Jr.'s Tony Stark / Iron Man het leven liet in Avengers: Endgame.

Nu zou je de vraag kunnen stellen waarom juist Iron Man dood moest en Chris Evans' Steve Rogers / Captain America mocht overleven. In gesprek met Vanity Fair gaven schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely antwoord op deze vraag.


"Gedurende de films realiseerden we ons dat de verhaallijnen van Cap en Tony elkaar zouden kruisen. Cap, die zo onbaatzuchtig was begonnen en willens en wetens op granaten sprong, keek steeds meer naar zichzelf. Niet egoïstisch, maar als je met name naar Civil War kijkt, neemt hij beslissingen op basis van wat hij wil, zelfs als het de Avengers kapot maakt.

Tony begon als de brutale miljardair-playboy, en de inzet wordt voor hem steeds groter, de verantwoordelijkheid neemt voor hem toe. We realiseerden ons op een gegeven moment, laat in 2015, dat Steve een leven zou moeten krijgen om zijn beste zelf te zijn, en dat Tony zijn beste zelf zou ontmoeten als hij zijn leven zou geven."

Iron Man 4
Ook gaven ze aan dat als Tony Stark Endgame had overleefd, dat er dan altijd een kans was geweest op Iron Man 4, en het Iron Man-verhaal is onderdeel van de 23-delige Infinity Saga.

NieuwsFilm

meest populair