Blu-ray review 'Hellboy' - Coole uitgave voor 2004-film met Ron Perlman!

Blu-ray review 'Hellboy' - Coole uitgave voor 2004-film met Ron Perlman!

De eerste film in de trilogie die er nooit kwam.

Bekijk de afbeeldingRegie: Guillermo del Toro | Cast: Ron Perlman (Hellboy), John Hurt (Trevor 'Broom' Bruttenholm), Selma Blair (Liz Sherman), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Bioscooprelease: 02.04.2004 | FilmTotaal Recensie: 4 sterren

Toen de superheldenhype met films als Blade (1998), X-Men (2000) en Spider-Man (2002) startte, was Guillermo del Toro er snel bij met een verfilming van de comic 'Hellboy' van Mike Mignola. Ron Perlman wist de show te stelen in de fantasierijke benadering, vol praktische effecten. Een succes werd de film niet echt, maar verdiende wel een vervolg. De beoogde trilogie kwam er voor de fans helas niet, en eerder dit jaar maakte de reboot een einde aan iedere vorm van hoop die er nog was bij Del Toro's afrondende tweede vervolg op Hellboy.

In de States startte het $66 miljoen kostende Hellboy in 2004 met een wat magere $23,1 miljoen na een verhoudingsgewijs zeer goed ontvangst. De film kwam tot 81% op Rotten Tomatoes, met een 6,76/10 als gemiddelde beoordeling. De box office-opbrengst eindigde op bijna $100 miljoen wereldwijd.


Duidelijk de beste Hellboy!

In Hellboy zie je hoe in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog de Nazi's hun toevlucht zoeken tot zwarte magie om hun verloren zaak nog te redden. De Geallieerden bestormen het kamp waar de ceremonie plaats vindt, maar niet voordat de demon Hellboy opgeroepen is. Wanneer Hellboy opgroeit besluit hij zijn krachten te gebruiken voor het bestrijden van het kwaad.

4K UHD Special Edition-uitgave: Hellboy

Discs: | 1 x 4K UHD | 1 x Blu-ray | Release: november 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609641059 | Met dank aan: Sony Pictures Home Ent.

Bekijk de afbeeldingDe schijven van deze Special Edition 4K UHD Blu-ray uitgave van Hellboy zitten vastgeklikt in stevige kartonnen hoes. In de verpakking tref je ook kaarten (artcards) met daarop afbeeldingen van personages, een opgevouwen poster en een Engelstalig boekje met details over de productie. Om de hoes een los vastgeplakt velletje met de Nederlandstalige details. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Mocht je dol zijn op deze Hellboy dan is dit een uitgave die je waarschijnlijk wel in huis wilt hebben. Los van de hoes is dit daadwerkelijk een upgrade wat betreft beeld en geluid. Uiteraard was de Blu-ray uitgave al geen straf, maar deze 4K-uitgave is nog een stapje beter dan de eerdere uitgave. Het beeld is werkelijk fantastisch; scherp, kleurrijk en sfeervol. Een lust voor het oog, ook bij een 15 jaar oude film.

Ook indrukwekkend is het toevoegen van de Dolby Atmos-track (Dolby TrueHD 7.1) aan de 4K-schijf. Deze is via de surroundset misschien nog wel iets beter dat de DTS-HD 5.1 track, en waarschijnlijk kunnen de gelukkigen met een echte Atmos-set nog meer genieten!

Bonusmateriaal

Naast de eerder uitgegeven extra's op de Blu-ray uitgave biedt de 4K UHD-uitgave nieuwe extra's! Er zijn flink wat audiotracks terug te vinden op de 4K-schijf, van (1) Jeffrey Tambor, Ron Perlman, Selma Blair en Rupert Evans, (2) Guillermo del Toro en Mike Mignola en (3) Guillermo del Toro bij de Director's Cut.

Ook zie je een korte nieuwe introductie van Del Toro. En er is de featurette To Hell and Back Retrospective, waarin Del Toro terugblikt op de film, en je kunt zes losse video's over uiteenlopende onderwerpen bekijken in de verzamelextra The Seeds of Creation, van in totaal twee uur!

De Blu-ray uitgave biedt nog meer bestaande extra's, met verwijderde scènes, een blik op de VFX, de Make-up, de comics, de vele sets, allerlei artwork en kortere indrukken van de pre-productie.

Wat vind jij van deze 2004-versie van Hellboy?

Al gezien? Zo ja, ben je van plan om deze film nog een keer te kijken? Laat je reactie hieronder achter!

NieuwsFilm

meest populair