Blu-ray review 'Toy Story 4' - was deze echt nodig?

Blu-ray review 'Toy Story 4' - was deze echt nodig?

Na Toy Story 3 leek deze reeks toch afgerond.

Bekijk de afbeeldingRegie: Josh Cooley | Cast (stemmen): Tom Hanks (Woody), Tim Allen (Buzz Lightyear), Annie Potts (Bo Peep), Tony Hale (Forky), Keegan-Michael Key (Ducky), Jordan Peele (Bunny), Madeleine McGraw (Bonnie), Christina Hendricks (Gabby Gabby), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Bioscooprelease: 26.06.2019 | FilmTotaal Recensie: 4 sterren

Na Toy Story 3 leek de reeks definitief te zijn afgerond, maar doordat deel drie meer dan een miljard ophaalde, konden Disney en Pixar de verleiding waarschijnlijk niet weerstaan. Met wat nieuwe figuren en een groots nieuw avontuur, zonder Andy, is Toy Story 4 een knappe vondst en waarschijnlijk zullen veel fans blij zijn met dit nieuwe deel, en wie weet zien we over een jaar of vijf wel weer een vervolg!

In de States startte het $200 miljoen kostende Toy Story 4 met een uiterst sterke $120,9 miljoen en eindigde wereldwijd op bijna $1,1 miljard. De ontvangst was opnieuw sterk, aangezien de Pixar-animatiefilm tot maar liefst 97% op Rotten Tomatoes kwam, met een 8.39/10 als gemiddelde beoordeling. Ook het publiek is zeer positief.


Misschien wat onnodig, maar wel erg leuk!

In Toy Story 4 is Andy inmiddels te oud voor speelgoed en heeft hij zijn collectie gegeven aan de 4-jarige Bonnie die steeds minder met cowboy Woody speelt. Wanneer ze tijdens haar kennismakingsdag een poppetje maakt van een plastic vorkje en afval, heeft ze een nieuwe favoriete pop: Forky. Die begrijpt echter niet wat hij moet doen en tijdens een familiereisje verdwijnt hij spoorloos. Woody, die weet hoe belangrijk Forky is voor Bonnie, besluit alles op alles te zetten om Forky terug te brengen. Daarvoor moet hij zijn weg zien te vinden in een voor hem onbekende wereld vol spannende avonturen en verrassende ontmoetingen.

Blu-ray: Toy Story 4

Discs: | 1 x Blu-ray | Release: november 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8717418551445 | Met dank aan: Walt Disney

Bekijk de afbeeldingDe schijf van deze Blu-ray uitgave van Toy Story 4 zit vastgeklikt in de standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant staan bestaande én nieuwe figuren - waaronder uiteraard Vorkje. De achterkant onthult een aantal extra's. De leeftijd: 6 jaar.

Beeld & geluid

Walt Disney heeft weer gezorgd voor een mooie HD-uitgave. Met animatiefilms valt er doorgaans weinig op het beeld aan te merken, en dat is nu ook het geval. De scherpte is optimaal en de kleuren zijn waanzinnig fraai. Zoals wel vaker bij Pixar is er niet gekozen voor een beeldvullende (thuis)weergave, hierdoor doet het geheel iets filmischer aan. De geluidstrack is DTS-HD 7.1 en ook deze doet het uitstekend. De muziek was in handen van Randy Newman, de man die al vele prijzen won met muziek voor andere Pixar-films.

Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal voor de Pixar-film is toch wel erg beperkt. Er is een korte featurette Bo Rebooted waarin wordt gekeken naar dit personage en dan is er nog Toy Stories, een video waarin de cast en crew ingaan op het speelgoed uit hun jeugd. De echte meerwaarde vindt de fan in het audiocomentaar met regisseur Josh Cooley en producent Mark Nielsen.


Wat vind jij van Pixars Toy Story 4?

Al gezien? Zo ja, ben je van plan om deze film nog een keer te kijken? Laat je reactie hieronder achter!

NieuwsFilm

meest populair