Schrijver 'Jack Reacher': "Tom Cruise té oud en té klein voor de rol"

Schrijver 'Jack Reacher': "Tom Cruise té oud en té klein voor de rol"

Volgens Lee Child is het tijd voor Cruise om iets anders te gaan doen.

Tom Cruise is een van 's werelds bekendste en geliefdste acteurs. Hij wordt voornamelijk geprezen om alle stunts die hij in zijn actiefilms zelf uitvoert, zoals o.a. in de Mission Impossible franchise en de twee Jack Reacher-films. Toch laat de schrijver van de Jack Reacher-boeken, Lee Child, nu weten dat hij liever op zoek gaat naar een vervanger aangezien Cruise te 'oud' is.

''Het klinkt misschien wel gemeen, maar ik denk dat het goed is geweest'' begint Child. ''Hij is te oud voor deze soort rollen. Tom Cruise is nu 57, het is tijd voor iets anders, dat hij maar eens iets anders gaat proberen. Ik weet echter dat hij er graag mee door wil gaan. Hij heeft natuurlijk ook het talent ervoor en hij is een erg toffe gozer, slim en gezellig om mee te werken''.

Kritiek
Sommige mensen waren het vanaf het begin af aan al niet eens met de casting van Cruise, aangezien hij feitelijk te klein is voor de rol. In de boeken is Jack Reacher namelijk een boom van een kerel, maar Cruise is tamelijk klein met zijn 1,70m.

Daar is Child het ook mee eens: ''Cruise is een top acteur, maar hij heeft niet het fysiek van Jack Reacher. Het was geweldig om met Cruise te werken, maar die kritiek klopt wel. De lengte van Reacher is heel erg belangrijk en speelt een grote rol in de boeken. Er komt nu ook een tv-serie, gebaseerd op mijn boeken. Ik hoop dan ook dat we deze keer op zoek gaan naar een wat meer geschikte en dus grotere acteur voor de rol''.

NieuwsFilm

meest populair