Mission: Impossible - Fallout (2018)

Some missions are not a choice.

Een nieuw hoogtepunt in de reeks.
play

7,9 details

  • 147 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • China
  • Frankrijk
  • Noorwegen
147 Min Verenigde Staten

Ethan Hunt en zijn team van de IMF moeten samenwerken met een groep oude bondgenoten, in een race tegen de klok, als een missie mis gaat.

Regie
Christopher McQuarrie
Cast
Tom Cruise, Henry Cavill, Jeremy Renner, Simon Pegg, Alec Baldwin, Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan, Ving Rhames, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Sean Harris, Wes Bentley, Kristoffer Joner, Joey Ansah, Frederick Schmidt, Gordon Alexander, Caspar Phillipson, David Mumeni, Ross O'Hennessey, Hiten Patel, Sian Brooke, Alix Bénézech, Liang Yang, Lampros Kalfuntzos, Conny Sharp, Charlie Vincent, Wolf Blitzer, Liang Yang.
Release
27.07.2018
Release NL
02.08.2018
Release DVD
05.12.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Christopher McQuarrie | Cast: Tom Cruise (Ethan Hunt), Henry Cavill (August Walker), Ving Rhames (Luther Stickell), Simon Pegg (Benji Dunn), Rebecca Ferguson (Ilsa Faust) e.a.| Speelduur: 147 minuten | Jaar: 2018

Er klonk her en der lichte teleurstelling toen bekend werd dat de zesde Mission: Impossible geregisseerd zou worden door Christopher McQuarrie, die ook het voorgaande deel voor zijn rekening had genomen. Niet omdat dit een ondermaatse film was (in tegendeel, Rogue Nation wordt alom beschouwd als een van de betere delen), maar vooral omdat de filmreeks charme zou ontlenen uit het gegeven dat ieder deel door een andere regisseur wordt gemaakt. Daar is zeker iets voor te zeggen, maar we hoeven deze constante wisseling van de wacht niet noodzakelijkerwijs te beschouwen als een teken van kwaliteit. Het kan ook een symptoom van de constante zoektocht naar verbetering zijn. Een zoektocht die langzaam maar zeker zijn vruchten afwerpt.

Want laten we wel zijn, de eerste delen zijn lang niet zo geslaagd als de latere. Het inmiddels tweeëntwintigjarige origineel heeft de tand des tijds niet bijster goed doorstaan (zelfs de befaamde inbraakscène niet) en deel twee is na een saaie eerste helft hooguit genietbaar als guilty pleasure. Hoewel het logisch leek na de verbetering die het derde deel bracht de halfgeslaagde trilogie af te ronden, kwam er toch een vierde deel en dat bleek zowaar een flinke sprong voorwaarts. Het vijfde deel pakte daar netjes op door, wat de indruk wekte dat men eindelijk doorhad hoe deze films gemaakt moeten worden. Wie daar nog altijd niet van overtuigd is, mag zich vergapen aan Mission: Impossible - Fallout, dat als zesde deel zowaar het hoogtepunt in de reeks blijkt. Hoe vaak maak je dat mee?

alle artikelen (63)

Mission: Impossible - Fallout Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mission: Impossible - Fallout

acties